Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Kőbánya - Csíkdelne

Kőbánya - Csíkdelne


Hargita megyében több, külszíni robbantásos fejtéssel dolgozó, nagyméretű bánya van. A Csíkpálfalva községhez tartozó Delnétől észak-keletre, egy kődaráló-állomással felszerelt kőbánya található. A bányatelep működése az elmult években konfliktusok forrása volt a helybeliek és a bányatulajdonosok között.

A bányától nyugatra levő domb tetején lövészárkokat találtam. Nem csoda, hiszen nagyon jó a rálátás innen, a környékre. Figyelem, a bánya körüli dombokon, teheneket őrző kutyákkal találkozhatunk. Valószínűleg a bányát is őrzik, bár én őrrel nem találkoztam, a rejtés alkalmával. ...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdélyi és székelyföldi túrák

Keressétek meg a Kőbánya Csíkdelne rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Borzsovafurdo
Katolikus templom Csikborzsova
Szent Jozsef kapolna Csikborzsova
Katolikus kapolna Delne

Hozzászólások
Pixel
Egy felcsiki korut...
A bánya...
Szerencsere nem veszett el...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc