Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Holokauszt emlékmű - Marosvásárhely

Holokauszt emlékmű - Marosvásárhely


A május 4-i nap tragikus jelentőséggel bír. 1944-ben e napon kezdődött meg az erdélyi zsidók borzalmas tragédiája, akiket előbb helyi gettókba, majd az auswitzi koncentrációs táborba szállítottak. Marosvásárhelyről és környékéről 5943 magyart deportáltak, akiknek a bűnük csak az volt, hogy zsidónak születtek.

Ezekre a szomorú tényekre próbálja emlékeztetni a marosvásárhelyieket az első romániai köztéri holokauszt-emlékmű. Izsák Márton egy tömbből álló, kifejező alkotása a Kossuth Lajos és Malom utca sarkán lévő parkban 2003. május 3.-a óta áll mementóként. A zsidó származású helyi szobrászművész nevéhez olyan alkotások kapcsolódnak,...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Holokauszt emlékmű Marosvásárhely rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Petofi Sandor bronzszobra
Aranka Gyorgy szobra
Nemzeti Szinhaz Marosvasarhely
Zsinagoga

Hozzászólások
Pixel
Ami késik nem múlik ...
Majd megbeszéljük...
Tavaszra hangolodva...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc