Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Unitárius temető - Csíkfalva

Unitárius temető - Csíkfalva


A csíkfalvi unitárius temetőben nagyméretű, különös alakú, régi, megdőlt sírkő található. Felső, süvegszerű részén hurokká csavarodott, nyitott szájú kígyó látható. Hosszan kígyózó farka a hátsó részen elvékonyodva követhető. A nagyra tátott száj előtt tulipánszerű véset, alatta letöredezett szélű kör látható. A sírkő felirata mára már teljesen lekopott.

A csíkfalvi unitárius temető egyik másik sírkövén egy korona vésete látható. A korona egy jellegzetes motívum. Erdetetileg uralkodói hatalmat jelzett, később a vértanúk, szentek győzelmi szimbólumává vált. A korona az égi eredetű hatalmat is kifejezi, illetve az égiekhez való tartozást szimbolizálja.

A fent leírt két jellegzetes...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Gps koordináta

Keressétek meg a Unitárius temető Csíkfalva rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Unitarius templom Nyaradszentmarton
Kockasliliom Buzahaza 1
Kripta Szekelykal
Iszlo

Hozzászólások
Pixel
Csak a dobozt találtam meg...
Megrágva...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.02 másodperc