Cycle Map, környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe

SZNM 4 Kézdivásárhely - Gábor Áron szobra - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

SZNM 4 Kézdivásárhely - Gábor Áron szobra

SZNM 4 Kézdivásárhely - Gábor Áron szobra

Székelyek Nagy Kincskeresése - 4...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a SZNM 4 Kézdivásárhely - Gábor Áron szobra képtárból:

Gábor Áron szobra 2
Gábor Áron szobra 2
Gábor Áron szobra 3
Gábor Áron szobra 3
Felirat
Felirat
Vasárnapi találkozó
Vasárnapi találkozó

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a SZNM 4 Kézdivásárhely Gábor Áron szobra rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Érdekes helyek a közelben:
* Múzeum 0.05 km-re - * Szerelem lakatfal 0.07 km-re - A Minta ifjúsági szervezet kezdeményezésére szerelem lakatfalat készítettek Kézdivásárhelyen. * Református templom 0.14 km-re - * Angyaljárás Kézdivásárhelyen 0.36 km-re - Tisztelt címzett: Hangyalka és Imecs. * Molnár Józsiás-park Kézdivásárhely 0.58 km-re - A Kézdivásárhely központjában található Molnár Józsiás-park, a város kiemelkedő személyiségéről, Molnár Józsiásról kapta a nevét. * Menekülés 0.62 km-re - * Baross Gábor vasminiszter 1.2 km-re - Baross Gábor (Pruzsina, 1848. * Fortyogófürdő 2.01 km-re - Kézdivásárhely határában található a Fortyogófürdő nevű, egykori gyógyüdülőhely. * Bálint Gábor szobra 4.2 km-re - * Katolikus templom 4.33 km-re - Katolikus templom - Szentkatolna. * Szentkatolnai emlékpark és temető 4.34 km-re - Szentkatolna temploma előtt emlékpark áll, a falu szellemét dícséri. * A hivatkozások regisztrált felhasználók számára elérhetőek, bejelentkezés után.

Néhány székely szó jelentése:
Ángyó = Sógornő. Ánkál = Állingál. Ánkó = Ügyetlen. Annyiég = Olyan sokáig. Anyó = Nagyanya. Áperté = Nyílt, egyenes beszéd. Apó = Nagyapa. Áporodott = Rossz szagú. Attól fogvást = Attól kezdve. Babéc = Botos kölönte.

Turisztikai látnivalók a közelben


Református templom
Református templom
Az 1567-dik évi regestrumban Orozfalu néven jelentkezik, 15 kapuval.
Katolikus kápolna
Katolikus kápolna
A XVII században anyaegyház, majd Nyujtód filiája 1783-ig, amikor újra külön papot kap Szászfaluval közösen.
Katolikus templom
Katolikus templom
1426-ban, amikor Zsigmond király szabadalmakat ad a Bereckre települőknek, szászok telepednek ide is és alapítják Szászfalut.
Katolikus templom
Katolikus templom 5.03 km-re
RH4591 Katolikus templom Kézdiszentlélek
Tarnóczy kastély romjai
Tarnóczy kastély romjai 5.31 km-re
RH4592 Tarnóczy kastély romjai Kézdiszentlélek
Szent István-kápolna
Szent István-kápolna
A Perkő hegyen, Kézdiszentlélektől nem messze áll a Szent István-kápolna.
Szent István emlékkereszt
Szent István emlékkereszt 5.51 km-re
RH4558 Szent István emlékkereszt Perkő
Berecz asztala
Berecz asztala
A Perkő délnyugati oldalában egy sziklacsoport vonja magára a figyelmet.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Esti csend és fülemüle - A munka hozott Kézdivásárhelyre, de azért nem hagyhattam ki egy kis keresést, persze csak este, munka után, amikor a fülemüle olyan szépen énekel...
 • X. Állomás - Kicsit forgalmas volt a hely...
 • Göcsörtös ölelés - Elmélkedtél, vagy fantáziáltál? :-) Ölelésben biztosan ezerszer, de göcsörtösben még nem volt részed, igaz? Hát erre is jó ez a játék...
 • Szombati körút - Bicikizve ezt is megtaláltuk...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.