Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Krisztus lábnyoma - Avas-tető

Krisztus lábnyoma - Avas-tető


Az Almás rétről az Olvasó pusztán keresztül felmásztunk az Avas-tetőre. Mostanában keresztet állítottak a tetőn, ahonnan látszik a lemhényi Szent Mihály templom, a Nyavajka, Lemhény és Kézdialmás. Meglepetésünkre a kereszt alatt megtaláltuk a Krisztus lábnyomának lenyomatát őrző kőtömböt, amelyet valakik idehoztak a régi helyéről.

Felsőlemhény felső végében, a falu utolsó házai előtt, a patak bal partján, közvetlenül az út mellé helyezve található az a kő, amelyen a helybéliek Jézus lábnyomát, valamint szamarának nyomát vélik felfedezni. Eredetileg az Almás vára alatt, a Lemhény patakában, a patakmederben állt, nem messze egy bővizű forrástól. Érdemes megállni,...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Turista látnivalók

Keressétek meg a Krisztus lábnyoma Avas-tető rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Csomortan
Lemheny Szent Mihaly templom
Farkaspataki Budos viz
Esztelnek es Csomortan kozotti kereszt

Hozzászólások
Pixel
Újrarejtve...
Kerozin és Natur Radler...
Re: Krisztus lábnyoma - Avas-tető...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc