Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Párkány-kitörés - Turisztikai látnivalók <-- Bejelentkezés
 


Párkány-kitörés turisztikai látnivalói

Párkány-kitörés (Izbucul Politei)..

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - teljeskörű hozzáféréssel.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Párkány-kitörés fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22819 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Párkány-kitörés!

A legközelebbi település Alsógirda, 0,64 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Párkány-kitörés közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
Cotelul Dobrestilor kitörés A helynévnek nincs magyar megfelelője.
Szkerisórai jegesbarlang Jégverem. Megtaláltam a VI 259-es fát, örvendtem, hogy itt kell legyen a 258-as jel is a közelben.
Hoanca Apei
Hodobana-barlang
Nagy-Kojba Kis-Kojba Bejárata a vidéken a legnagyobb, 74 m széles és 47 m magas.
Huda Orbului-barlang
Vércsorog-vízesés
Víz-szája-barlang
Lankás-nyereg
Hoanca Urzicarului-zsomboly
Fekete-zsomboly Elveszett világ Jó mély. Azért hóolvadáskor lehet a leglátványosabb, mikor van csapadék bőven, vagy esetleg nagy zivatarok idején, csak akkor nem a legkényelmesebb.
Nagy-Bihar Jo túra. Az Aranyos völgyéböl, a Vércsorog vizesést érintve, a csucsra.
Iker-zsomboly Elveszett világ Két lik. Ezeknél a zsombolyoknál sajnáltam, hogy nem voltunk többen és kötelekkel felszerelve, mert le tudtam volna ereszkedni, vagy legalább is probálkoztunk volna.
Porcika-nyereg
Szentháromság-vízesés
Medve-kitörés
Ponor-rét Felkészületlenül. A több napig tartó esőzés után sem volt még feltelve a Ponor-rét tava. Víznyelők. Sajnos, a dobozt nem találtam meg. Csodarét. A Csodavár felől érkeztünk a rétre.
Csodavár E mán igen. Szebb mint a képek mutatják.
Molhás dagadó tőzegláp Bihar-hegység Hazafelé Pádisról. 7 diák kíséretében a nedves Pádisról a bűn-rossz úton leereszkedve tettünk egy kis kitérőt ehhez a szép helyhez.
Porcika-zsomboly Jégverem. A zsombolyhoz vezető ösvény mellett még virágzik a turbánliliom.
Ponor-forrás Vízkelet. Szerencsémre, kilátszott a doboz kék füle a kő alól, így nem kellett minden bokor alját megbolygassam. Patak születik. A Ponor-réten a víznyelőktől sétáltunk a patak mentén.
Galbina-kőköz
Rozsdaszakadék Rozsdaszakadék. Már jártam erre régebben igaz akkor még nem tudtam erről a játékról és akkor nyár volt.
Pádis-víznyelő Virágos rét. Bánffyhunyad felől közelítettem meg a Pádist, az út katasztrofálisan rossz. Feneketlen kút. Mi a jobbik útat választottuk, kellemes úton és csodaszép tájon autóztunk fel. Tavaszi kikerics. Kikerics nézőbe jöttünk.
Nagy Molhás Bihar-hegység
Galbina-szirt Galbina körtúra. Eke-túrán voltunk a Pádison.
Felsővidra
Fekete-barlang
Eszkimó-jegesbarlang
Vasalt mászóút Fekete-kövek
Feneketlen-tó Bárszai-katlan
Muncelului-barlang
Gaina-tető
Boga-csűr
A Szegyesdi völgy Ez nagyon jo hely. Barlang, cseppkö, denevér. Barlangászparadicsom. Az alig 9 km hosszú Szegyesdi völgy Románia egyik legismertebb barlangászparadicsoma. Kozel 100 barlang. Szegyesd volgyeben kozel 100 barlang talalhato, sokak szamara szerencsere nincsenek kijelolve. Fehér-barlang. Ha van ilyen neked, töltsél fel ide néhány képet a Fehér-barlangról.
Tatár-hegy
Csonka-kő Boga-telep Valójában egy körülbelül 10 km-es túra, 300 m szintkülönbséggel, néhol igen meredek szakaszokkal tarkítva.
Csoda-kanyon Medúza-zug A trás csoda kanyon. Először is köszönöm a visszajelzésed. Szamosbazár körútja 2. Hát ez a doboz nem került elő. Aragyásza kanyon. Éppen azon bosszankodtam, hogy az amúgy erre képes GPS nem akarta megmutatni a rá töltött fényképet, amikor a korulbelul vállmagasságban lévő üregben kikandikált valami fehér.
Moloch-kilátó Szamos-Bazár Beárnyékolt geotrekking. Ez alkalommal egy hétvégét töltöttünk Pádison. Szamosbazár körútja 1. A dobozkát kiesve találtuk a sziklapárkányon. Láda konverzió !!!. Sziasztok . Koordináták finomítva. A koordinátákat kijavítottam, a meli és csapatja által bemért értékekre.
Belvedere kilátó Szamosbazár körútja 3. Ez már igen, ez már kilátás. Felkialto jel. Remélem nem szedtétek le a .
Égett-kő
Medve-barlang Kiskoh Mesevilág. Rossz minőségű aszfaltút, zsibvásár, furcsa, kiépített bejárat vezet a barlangba.
Kopott-csapás
Oncsásza-rét
Tolvajvár
Sík-havas
Istenek-havasa Véletlenül. 2008 nyarán, egész véletlenül megtaláltuk a dobozt. Tiszta véletlenül. Egyszer rég, erre kirándulva, tiszta véletlenül, megtaláltuk a ládát. A Varasó-ház felöl másztuk meg a hegyet. Nem gyalog, motorral, de így is kemény megpróbáltatásban volt részünk.
Nagy Phaeton vizesés A vízesés szép volt. A sárga kereszt jelszésről tértünk le a kék háromszögre, sajnos nem néztük meg előtte az út leírását (fentről nem jeleztek semmit az úton), emiatt kissé meglepődtünk. Nagy Phaeton - kis víz. Meredek ösvényen közelítettük meg a vízesést.
Ördögmalom-vízesés
Keskeny nyomtávú szerelvény Aranyos völgye
Bocsásza
Eszmerálda-forrás Nagy-Sebes völgye

- Fehér megye
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Párkány-kitörés adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Párkány-kitörés? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8238 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Fehér megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3759 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.