Pricske - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Vargatac Gheorgheni - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Hargita megye

Pricske

Békényfő irányából másztunk ki. Az erdőben metsző hideg volt, de a csúcson forrón sütött a Nap. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: A kereszt Jégbe fagyva Vihar előtt Csúcsjelző kő Háttérben a Hagymás vonulata Fényjáték - 1 Táncoslábú Kereszt Csúcsjelző kő hó alatt Fényjáték - 2... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Pricske rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
20598 Csíky-kert. Gyergyószentmiklóson  található Székelyföld legnagyobb dendrológiai parkja a Csíky-kert. 21537 Angyaljárás Gyergyószentmiklóson. Tisztelt címzett: Délia, Jenő, és Dalma. 22382 Szarvas-forrás. A Szarvas-forrást a gyergyószentmiklósi Közüzem építette. 23732 Both-vára. Gyergyószentmiklósról a Gyilkos-tó felé haladva, a Békény és a Várpataka találkozásánál, az út bal oldalán emelkedik a Várdomb. 23751 Jézus Szent Szíve kápolnája. Gyergyószentmiklósnak a Gyilkos-tó felé tartó kijáratánál, a Békény- és a Vár-pataka között, meredek sziklaszirt tetején áll a kápolna. 24464 Örmény templom. A Gyergyói-medence keleti felében, a Marosba ömlő Békény-patak partján terül el Hargita megye harmadik legnagyobb városa. 24856 Fejér Dávid mellszobra. 24976 Szármány-hegyi kápolna. A fenyvesekkel borított Szármány-hegy alatt fekvő Szárhegy a Gyergyói-medence egyházi, idegenforgalmi és művelődési szempontból egyik legjelentősebb községe. 25004 Salamon Ernő Gimnázium. 25107 Gyergyóditró. Gyergyóditró. 25142 Lázár várkastély. Lázár várkastély. 25334 Fogarasy Mihály püspök mellszobra. Fogarasy Mihály püspök mellszobra. 25399 Nepomuki Szent János szobra. Nepomuki Szent János szobra. 25764 Szent Miklós-szobor. 26370 Tatárdomb. Szárhegy határában, a Ditró felé vezető út bal oldalán egy dombocska emelkedik fenyőfák koszorújában. 27802 Jézus Szent Szíve római katolikus templom.

Néhány székely szó jelentése:
Opera = Klinika. Orozkodik = Észrevétlenül eljön. Oson kő = Száraz ág hangotadó darabja. Összekarisztol = Összegyűjt. Oszpora = Egyházi adó pénz befizető. Osztág = Aztán.

Természeti értékek - Hargita megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Fehér ház
Amennyiben a Gyergyószentmiklós, illetve Gyergyószárhegy felett őrködő Pricskére szeretnénk eljutni, és a Güdüc-patak völgyéből indulunk, utunk a Fehér háznak nevezett épületrom mellett vezet el.
Szent Anna-kápolna
A várostól északra, az 1087 m magas Csobot-hegyen egy magyar és egy örmény római katolikus Szent Anna kápolna áll.
Hideg-kút
A Hideg-kúti pihenőhely Gyergyószárhegy közelében található.
Barlangi forrás 6.04 km-re. A gyergyóditrói Barlangi-forrás szomszédságában található a Szent Ioachim-ház és az Anna-kápolna.
Rez-nyaka 6.19 km-re. Rez-nyaka, Gyergyóditró környéki túraösvények kiindulópontja.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • A Güdüc-patak völgyéből a Pricske tetejére - A Güdüc-patak völgyéből indultunk, a gyergyószárhegyi barátaimmal...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.