Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Fenyőerdő - Benedekmező - Turisztikai látnivalók <-- Regisztráció
 


Fenyőerdő - Benedekmező turisztikai látnivalói

Fenyőerdő - Benedekmező

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - teljeskörű hozzáféréssel.

***

Néhány kép a Rejtekhely.ro képtáraiból:

Katolikus templom
Katolikus templom
8946
8946
Templombelső
Templombelső
Angyal
Angyal

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Fenyőerdő Benedekmező fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Benedekmezei erdők.. Fedezzétek fel Benedekmező és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Fenyőerdő!

A legközelebbi település Hete, 2,79 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Háromszék alvidéke
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Fenyőerdő Benedekmező közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
Ez a régi kőhíd Sepsiszentkirály határában található, egy jó km távolságra a Baróti hegység gerince felé. Valamikor Előpatak helyett, itt jártak át a Barcaság irányába, szekerekkel. Meglepő. Meglett, akarva-akaratlanul elsőnek. Régi de használják. Érdekes, kecses híd, hozzáértő mesterek építhették. Régi kőhíd. Ez tényleg egy nagyon szép régi kőhíd.
A falu neve is templomról tanúskodik, Szent István király tiszteletére szentelt templomáról nevezték el. Ez egyben arra is utal, hogy már a XII-dik században plébániatemplom, amikor a Szent Istvánról elnevezett plébániák létesültek vagy kapták nevüket, ha előbb léteztek.
Faragott állatfej Sepsiszentkirály Sepsiszentkirály környékét böngészve a neten, két érdekes fotóra bukkantam a Panoramio egyik oldalán. Az egyik kép címe A szarvak között, a másiké Lovas farmról.
Megközelíthetjük a kék pont mentén, vagy a Sugás fürdői útról is. Könnyed séta. A kék pontot jártam végig, és utamba esett, kellemes kis séta volt. Megközelítés gps nélkül. A Krassó-Szörény geotábor alkalmával, több kalandos találkozásunk volt. A tetvek merre?. Meglett a kút, a vályú is a helyén van. Ez nem más, mint egy omladozó kővályú egy forrás közelében, az erdő sűrűjében megbújva, amelyet a helybeliek nem tudni, hogy miert is, Tetves-kútként ismernek.
A falu neve is templomról tanúskodik, Szent István király tiszteletére szentelt templomáról nevezték el. Már a XII-dik században plébániatemplom, amikor a Szent Istvánról elnevezett plébániák létesültek vagy kapták nevüket, ha előbb léteztek. Ez is a geocitrom. Nekem szivem szerint ez a rejtek nem volt nagyon felemelo. Sepsiszentgyörgy a domboldalról. Ahogy értesültem erről az új rejtekhelyről azonnal elővettem a túrabakancsomat, befűztem a fűzőket, majd bekrémeztem a bakancsot barna cipőkrémmel.
Az előterében egy bástyával ellátott épület a régi képeslapokon Damokos Ákos villájaként van feltüntetve. Utoljára még vendéglőként üzemelt, de ma már elhagyottan áll.
Előpatak községhez tartozik, melynek azonban nem itt van a központja, hanem Árapatak faluban. Gondoltam ujbol megnezem. Sziasztok, nemregiben voltam az elopataki doboznal, egyszer meg regebb megtalaltuk. Eleg sokat kerestuk. A megtalalast segito info helyes, de kisse csaloka. Nem találtam meg. Pedig minden lehetséges lyukat végigkutattam. Előpatak falu Kovászna megyében, Sepsiszentgyörgytől 10 km-re nyugatra, az Előpatak völgyében fekszik.
A Honvéd-kút az Erős-oldal aljában, a Sepsiszentgyörgyről Sugásfürdőre vezető aszfaltút mellett található. A kiépített pihenőhelyen három forrás is található. Pihenő. Valamikor jó bővön folyt itt a víz. Geocitrom. Az első geocitrom alkalmával találtuk meg ezt a dobozt. Kolcza-gödör, ami már domb. A sepsiszentgyörgyi Geocitrom alkalmával találtam meg ezt a rejtekhelyet.
Sepsiszentgyörgy Szemerja városrészében, a József Attila utca 12 szám alatt áll az eklektikus, tornyos, Nagy-Bogáts családi ház. Kuria a Szemerjan. Ez egy szepen helyrehozott kuria. A 19-dik század végén, 1904-ben épült Szotyori Nagy Ferenc szemerjai földbirtokos tervei alapján.
Sepsiszentgyörgyön van egy érdekes hely, Őrkőnek hívják. Hogy miért is Őrkő, talán régen innen őrködtek, vigyázták a várost és környékét. Kiruccanás a kedvenc fenyvesembe. Leírás alapján kerestük meg, a helyet majdnem annyira ismerem mint a tenyerem. Változás. Nagyot változott az Őrkő környéke. Panoráma. Ez az első ládám, korulbelul 3 perc keresés után meg is lett.
A város központi parkjában, 2009 nyarán egy szobrásztábort rendeztek, ennek műterméke ez a szobor is. A Golgotan. A Kariatida Petrovics Istvan szobrasz alkotasa. A Kariatida nevű, fába faragott térszobor Sepsiszentgyörgy Újszemerja lakónegyedében, az Andrei Saguna és Vasile Goldis utcák kereszteződésénél levő parkocskában található.
A sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum, Kós Károly tervei alapján épült 1911-12-ben. Ha mar kozeleg a geocitrom. Ideje volt mar ezt a rejteket is bejelentenem. Geodoboz a víz alatt - Székely Nemzeti Múzeum. Amikor tudomást szereztem róla, hogy rejtekhelyet telepítettek Sepsiszentgyörgyön, a Székely Nemzeti Múzeumnál, azonnal a garázsba siettem. Utólagosan. Elnézést kérek mindenkitől emiatt az amatőr bakiért, nem számoltam az időjárással. A város jelképévé vált épület előtt a tervező szobrát láthatjuk.
Sepsiszentgyörgy 1948 előtt két jelentős könyvgyűjteménnyel büszkélkedhetett. A Székely Nemzeti Múzeum könyvtára (100000 kötet) és a Székely Mikó Kollégium könyvtára (30000 kötet) gyűjteményével. Lóhalálában Sepsiszentgyörgyre. Ahogy értesültem róla, hogy megjelent ez az új rejtekhely a Bod Péter könyvtárnál, befogtam a lovakat, közéjük csaptam és lóhalálában vágtattam Sepsiszentgyörgyre. Nem volt a dobozban semmi. A dobozt megtalaltam, viszont nem volt benne semmi. Bod Péter Megyei Könyvtár. Mi meg ujratelepites elott megtalaltuk.
Születés szoborkompozició Sepsiszentgyörgy A Születés nevű szoborkompozició Sepsiszentgyörgyön, a Császár Bálint és a Nicolae Iorga utcák találkozásánál, tömbházak között található. Hol a szuletes?. Hat igen, megszuletni nem nagy dolog, csak lehet fajdalmas. A város központi parkjában, 2011 nyarán egy szobrásztábort rendeztek, ennek műterméke ez az alkotás is.
Illyefalva. Végre még egy szűz geodoboz. Megtalaltuk. Talan az eddigi egyi legszebb dobozunk. Éretlen szűz doboz?. Túl közel volt s ezért nem volt olyan nagy kihívás, csak most elkapott a dobozgyűjtési hév s gyorsan megkerestem. A Sepsiszentgyörgytől néhány km-re délre fekvő Illyefalva látnivalója a 15-16-dik század körül épült várfallal körülvett, festett fapados, új kazettás mennyezetű református temploma.
Bronz Vilma, az integető lány - Sepsiszentgyörgy. Bronzba ontott no. Vetro Artur alkotasa.
Épült 1907-ben. Regi az uj kozott. Igen, a regi Hungaria szallo, epult a XX-dik szazad elejen. Egykori Hungária szálló, ma a Posta épülete - Sepsiszentgyörgy, 1 December 1918 utca 18.
A templom a XV-dik században gótikus formát kap, szentélye ma is őrzi gótikus jellegzetességeit. Töredékesen megmaradt a szentségfülke is, az 1497-es évi dátumával.
Az Óriáskő Szotyor határában, a falu felső végén, a sportpálya fölötti terasz oldalában van, a Köveskert nevű helyen. A szikla tetőlapján egy öt láb átmérőjű embersarok alakú bemélyedés van. Van itt egyaltalan doboz?. Meg juniusban kerestem meg ezt a helyet, tenyleg erdekesek ezek a nagy kovek. Óriáskő - Ozsdola. Megkerült az ozsdolai Óriáskő is. Óriáskő - Ozsdola. Varjuk.
Itt emelkedik a város egyetlen megmaradt középkori műemléke, a református vártemplom, mely a XV-dik század végén és a XVI-dik század elején épült gótikus ízlésben. A város régi Ópiaca, a mai Kálvin tér építészeti műemlékegyüttes. Hálófülkében a Vártemplomig. Amint megtudtam, hogy megjelent ez az új rejtekhely a sepsiszentgyörgyi református templomnál, azonnal nekiláttam a készülődésnek. Semmi ejnye-bejnye :-). Bőven van megbecsteleníteni való geodoboz, és naponta kerülnek fel új rejtekhelyek. Vártemplom - Sepsiszentgyörgy. Ez is megvan.

Természeti értékek - Kovászna megye
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Fenyőerdő adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában - Benedekmező térkép
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Se négyzet, se trapéz - Elég sokat kerestük, de nem találtuk. Talán jó lenne felújítani, újra rejteni...
 • csak ne túlozzunk - Azért csak ne túlozzunk, nem órákról beszélünk, csak percekről...
 • Vonat - A doboz nem lett meg, viszont láttam sok mozdonyt. Itt lehetne egy gyerekkel időt tölteni...
 • Kilátó-túra - Az Egyeskő megmászása után nem hagyhattuk ki ezt a csúcsot sem. Nagyszerű a kilátás...

Sikerült eljutni Benedekmező környékére? Tetszett a Fenyőerdő? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!

Néhány látnivaló

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.