Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Fenyőerdő - Benedekmező - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Fenyőerdő - Benedekmező | Hol van ez a hely?

Fenyőerdő - Benedekmező..

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Fenyőerdő Benedekmező fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22747 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Benedekmező és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Fenyőerdő! Érdemes regisztrálni!

A legközelebbi település Hete, 2.79 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Háromszék alvidéke Szemeria. Háromszék feltünése. Szemeria dohánytermelése. Szemeriai csata. Ilyefalva. Kiváltsága, vásárai. Paulinusok zárdája. Ref. templom várkastélya. Ostromok a Báthori Gábor alatti polgárháborukor és a II. Rákóczi György alatti tatárdúláskor. Forrós domb. Al-Doboly. Bash vára. Szépmező. Szotyor. Szotyori vár. Régi harang. Óriásköve. Kilyén. Vezérdomb. Sepsiszentgyörgy ez oldalról.
Szállás

Szállás Hete - Kovászna vármegye


Keress szállást Hete közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 10.57 km-re levő látnivalókkal: Veczerkő (12 kép). A Veczerkő Erősd falutól délre, 3 km-re található, a Felső-Veczer nevű hely déli lejtőjén.
14714766741100
14714766761101
14714766771102
14714766791103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Fenyőerdő Benedekmező közelében?
Damokos Ákos villa. Az előterében egy bástyával ellátott épület a régi képeslapokon Damokos Ákos villájaként van feltüntetve.
Borvíz Útja. Előpatak falu Kovászna megyében, Sepsiszentgyörgytől 10 km-re nyugatra, az Előpatak völgyében fekszik. Megnyílt a Borvíz Útja fürdő - Megnyitotta kapuit az előpataki Borvíz Útja fürdő, és a tavaly májusban újrarejtett geodoboz is várja megtalálóit, a híd alatti új rejtekben.
Honvéd-forrás. (turisztikai hely geoládával) (érdekes hely geoládával) Nagy-Bogáts kúria. Kuria a Szemerjan - Ez egy szepen helyrehozott kuria. Őrkő. Sepsiszentgyörgyön van egy érdekes hely, Őrkőnek hívják. Kőbánya - Kinyíltak a boldogasszony papucsai a Sugás pataka völgyében, s gondoltam az Őrkő úgyis útban van, hát akkor megkeresem az ott elrejtett dobozt. (látnivaló és geodoboz)
Kariatida szobor. A Kariatida nevű, fába faragott térszobor Sepsiszentgyörgy Újszemerja lakónegyedében, az Andrei Saguna és Vasile Goldis utcák kereszteződésénél levő parkocskában található. A Golgotan - A Kariatida Petrovics Istvan szobrasz alkotasa.
Székely Nemzeti Múzeum. A sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum, Kós Károly tervei alapján épült 1911-12-ben. Múzeumi kamera - Nem messze a rejtekhelytől parkoltunk, majd sétálgattunk a múzeum fele.
Bod Péter Megyei Könyvtár. Adatbázis-karbantartás - Furcsa volt, hogy a cinegék egy egész kicsi geodobozt találtak meg, habár a rejtehely képtárába feltöltött kép alapján a geodoboz nem pici. Születés szoborkompozició. A város központi parkjában, 2011 nyarán egy szobrásztábort rendeztek, ennek műterméke ez az alkotás is. Hol a szuletes? - Hat igen, megszuletni nem nagy dolog, csak lehet fajdalmas.
Református vártemplom. A Sepsiszentgyörgytől néhány km-re délre fekvő Illyefalva látnivalója a 15-16-dik század körül épült várfallal körülvett, festett fapados, új kazettás mennyezetű református temploma. Relatív - Ahogy mondani szokták, fél lábbal illyefalvi vagyok, hát ideje volt megkeresni az itt rejtett ládát. (különleges hely geodobozzal)
Bronz Vilma. Bronz Vilma, az integető lány - Sepsiszentgyörgy. Bronzba ontott no - Vetro Artur alkotasa.
[ Fel ↑ ]

Természeti értékek - Kovászna megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Fenyőerdő adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Benedekmező térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

  Sikerült eljutni Benedekmező környékére? Tetszett a Fenyőerdő? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Turisztikai látnivalók a közelben

  Világháborús bunker
  Világháborús bunker
  Az előpataki hágó is, mint megannyi más erdélyi hágó, a második világháborúban a harcok színtere volt.
  Régi kőhíd
  Régi kőhíd
  Ez a régi kőhíd Sepsiszentkirály határában található, egy jó km távolságra a Baróti hegység gerince felé.

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3612 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.