Bohntelep település (Brassó megye) Központ: Barcaföldvár. Bohntelep román elnevezése: Colonia Reconstructia.
Turisztikai látnivalók - Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után

Bohntelep (Brassó megye) és környéke turisztikai látnivalói

- Evangélikus erődtemplom Szászveresmart 1,58 km-re. Szászveresmart temploma román kori csarnoktemplom volt a XIII-dik század második feléből, 1300 táján.
- Diákemlékmű Barcaföldvár 2,06 km-re. Barcaföldvár egyik, csak kevesek által ismert látnivalója, a Diákemlékmű.
- Földvár 2,78 km-re. 1240-ben Castrum Sancte Marie néven jelentkezik a forrásokban, 1379-benSaxonum de Fewldwar, 1381-ben Feulwar alias Marienburg, 1489-benMarienburg, 1529-ben Marienberg formában fordul elő.
- Református templom Árapatak 6,79 km-re. Árapatak gazdag népművészeti hagyományokkal rendelkező falu.
- Szászmagyarós 8,37 km-re. Középkori temploma a gótikus kor alkotása.
- Borvíz Útja Előpatak 8,78 km-re. Előpatak falu Kovászna megyében, Sepsiszentgyörgytől 10 km-re nyugatra, az Előpatak völgyében fekszik.
- Damokos Ákos villa Előpatak 9,11 km-re. Az előterében egy bástyával ellátott épület a régi képeslapokon Damokos Ákos villájaként van feltüntetve.
- Csókás vára 9,21 km-re. Erősd község előtt, az Olt és a Várpatak által körülölelt Csókás nevű hegycsúcson  a hagyomány egy várat helyez el.
- Büdös-feredő Bölön 9,36 km-re. 2016 nyarán, a Székelyföldi Fürdő- és Közösségépítő Kaláka alkalmával sor került a bölöni Büdös-feredő felújítására.
- Borvíz fürdő Bölön 9,62 km-re. 2014-ben, a Borvizek útja projekt keretében korszerű kezelőközpont épült Bölönben.
- Höltövény vára Krizba 10,09 km-re. Brassótól északra, a Persányi-hegység keleti szélén, Krizba falu közelében, az 1002 m magas Várhegy sziklatetején található Höltövény vára.
- Várhegy Bölön 10,69 km-re. A bölöni Várhegy megközelíthető Bölön felől, és tovább a bölönpataki roma telepről kiindulva, erdei utakon.
- Veczerkő Erősd 12,06 km-re. A Veczerkő legkönnyebben Erősdről közelíthető meg.
- Görgő-tető Baróti-hegység 12,13 km-re. A Baróti-hegység erdővel borított szelídhajlású hegyek-dombok képét nyújtja.
- Unitárius vártemplom Bölön 12,16 km-re. Bölön erődített temploma 1893-ban épült, egy 15-dik századi templom leégett maradványaiból.
- Református templom Bölön 12,33 km-re. Református templom - Bölön.
- Világháborús bunker 12,67 km-re. Az előpataki hágó is, mint megannyi más erdélyi hágó, a második világháborúban a harcok színtere volt.
- Sugásfürdő 13,06 km-re. Sugásfürdő Sepsiszentgyörgytől 8 km-re fekszik nyugatra.
- Benkő-borvízforrás Árkos 13,06 km-re. A Benkő-borvízforrásnál csorgóház, palackozóüzem, és vendégháztelep található.
- Mocsárvidék Lempes és Olthíd között Szászhermány 13,19 km-re. Az Olt árterületén érdemes a mezei uton kalandozni.
- Tatárvár Barcaszentpéter 13,32 km-re. A földvárat, amit az újkorban már Taterburg-Tatárvár néven ismernek, Szászhermány vagy Barcaszentpéter irányából közelíthetjük meg.
- Régi kőhíd Sepsiszentkirály 13,75 km-re. Ez a régi kőhíd Sepsiszentkirály határában található, egy jó km távolságra a Baróti hegység gerince felé.
- Tetves-kút 13,8 km-re. Ez nem más, mint egy omladozó kővályú egy forrás közelében, az erdő sűrűjében megbújva, amelyet a helybeliek nem tudni, hogy miert is, Tetves-kútként ismernek.
- Honvéd-forrás Erős-oldal 14,16 km-re. A Honvéd-kút az Erős-oldal aljában, a Sepsiszentgyörgyről Sugásfürdőre vezető aszfaltút mellett található.
- Unitárius templom Sepsiszentkirály 14,21 km-re. A falu neve is templomról tanúskodik, Szent István király tiszteletére szentelt templomáról nevezték el.
- Apáca temploma 14,33 km-re. Apáca egy barcasági magyar falu, lakói lutheránusok.
- Erdeifenyők között Barcaszentpéter 14,4 km-re. Barcaszentpéter és Hermány közötti dombon, a rezervátum táblájától, ami ismerteti az itt fellelhető érdekességeket - tavaszi hérics, törpemandula, vadjácint, stb, a most viruló árvalányhajas réten felsétálsz az erdeifenyők közé.
- Református templom Sepsiszentkirály 14,79 km-re. A falu neve is templomról tanúskodik, Szent István király tiszteletére szentelt templomáról nevezték el.
- Faragott állatfej Sepsiszentkirály 14,87 km-re. Sepsiszentkirály környékét böngészve a neten, két érdekes fotóra bukkantam a Panoramio egyik oldalán.
- Feketevár Apáca 14,91 km-re. Az apácai Feketevárat székely határőrök létesítették a 14-dik században.
- Aldoboly 15,21 km-re. Aldoboly neve első ízben 1461-ben jelenik meg oklevélben, Feldobollyal együtt.
- Evangélikus erődtemplom Szászhermány 15,26 km-re. Gótikus erődtemplomát 12 m magas várfal veszi körül, a XIII-dik században épült - a 7 védőtoronnyal erősített belső várfal oldalán, lakásra is alkalmas helyeket alakítottak ki.
- Sepsiszentgyörgyi Panoráma 15,33 km-re. Sepsiszentgyörgyi Panoráma
- Kolcza-gödör Sepsiszentgyörgy 15,34 km-re. Kolcza-gödör - Sepsiszentgyörgy
- Unitárius templom Nagyajta 15,36 km-re. A mai templom az ősinek közvetlen utóda.
- Várhegy Sepsiárkos 15,48 km-re. Az árkosi Várhegy Sepsiárkostól 3,5 km-re található, északnyugat felé, a Súgó- és az Égevesze-patakok találkozásánál.
- Református vártemplom Illyefalva 15,7 km-re. A Sepsiszentgyörgytől néhány km-re délre fekvő Illyefalva látnivalója a 15-16-dik század körül épült várfallal körülvett, festett fapados, új kazettás mennyezetű református temploma.
- Őrkő Sepsiszentgyörgy 15,89 km-re. Sepsiszentgyörgyön van egy érdekes hely, Őrkőnek hívják.
- Nagy-Bogáts kúria Sepsiszentgyörgy 16,25 km-re. Sepsiszentgyörgy Szemerja városrészében, a József Attila utca 12 szám alatt áll az eklektikus, tornyos, Nagy-Bogáts családi ház.
- Kariatida szobor Sepsiszentgyörgy 16,57 km-re. A Kariatida nevű, fába faragott térszobor Sepsiszentgyörgy Újszemerja lakónegyedében, az Andrei Saguna és Vasile Goldis utcák kereszteződésénél levő parkocskában található.
- Tigáj-vízesés Felsőkomána 16,78 km-re. A Tigáj-vízeséshez Felsőkomána faluból kelet felé indulva érhetünk el, a Komána völgyében a patak melletti erdőutat követve.
- Székely Nemzeti Múzeum Sepsiszentgyörgy 17,08 km-re. A sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum, Kós Károly tervei alapján épült 1911-12-ben.
[ Fel ↑ ]
- Római katolikus templom Sepsiköröspatak 18,9 km-re. Római katolikus templom - Sepsiköröspatak
- Sündisznó-szikla Ürmös 19,2 km-re. A falu délnyugati kijáratánál, a régi térképeken Kiskőbányának nevezett részen, egy különleges, sündisznóhoz hasonlító sziklát találunk.
- Forrás az Olt partján Sepsiszentgyörgy 19,5 km-re. Sepsiszentgyörgyről Tusnád fele, a várostáblától nem messze, ha jobbra fordulsz, a mezőn megtalálod a forrást.
- Szent Márton-templom Brassó 19,52 km-re. A Szent Márton-templomot inkább kápolnaként említik.
- Veres barátok templomának romja 19,66 km-re. Sepsikőröspatak és Kálnok közötti dombon áll a Veres barátok templomának romja, XV-dik századi gótikus templommaradvány, melyet a helybeliek Kápolna néven ismernek.
- Fellegvár Brassó 19,8 km-re. A fellegvár a központtól északra emelkedő domb, a Schlossberg tetején helyezkedik el.
- Kőasztal Kerekhegy Persányi-hegység 19,91 km-re. A Kerekhegy az Alsórákos környékén található hegyek közül a legmagasabb, 932 m tengerszint feletti magasságával.
- Magyar evangélikus templom Brassó 20,2 km-re. A magyar lutheránus (evangélikus) templom Brassó Bolonya (Blumenau) nevű városrészében áll, a Vasút (Iuliu Maniu, Bahngasse) utca 2 szám alatt.
- Sziklakapu Ürmösi határ-patak 20,24 km-re. Az Ürmösi határ-patak, jelenlegi nevén Ürmösi Töpe-patak fejének baloldali ágán egy érdekes sziklakapu található, mely alatt átfolyik a víz.
- Kőpince Tollas Persányi-hegység 20,35 km-re. A Kőpince egy sziklaüreg a Tollas oldalában, mely a Kerekhegy tetején levő Kőasztallal néz szembe.
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Kilyénfalva - Turisztikai látnivalók Bölön - Közeli települések: Szászveresmart látnivalói 1,7 km-re - Hídvég 1,99 km-re.
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.