Kisbükk település (Hargita megye) Központ: Gyergyóremete. Közeli települések: Dudád (Duda) 1.96 km-re, Kalnács (Calnaci) 2.44 km-re, Eszenyő (Sineu) 3.62 km-re, Martonka (Martonca) 4.1 km-re, Gyergyóvárhegy (Subcetate) 4.24 km-re. Kisbükk román elnevezése: Fagetel.
Szállás

Szállás Kisbükk (Fagetel) - Gyergyóremete, Hargita


Keress szállást Kisbükk közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Kisbükk (Hargita megye) és környéke turisztikai látnivalói

Kápolna 0.24 km-re. A XVIII– XIX. század folyamán a nagyobb falvakból való kitelepedések során jöttek létre Gyergyó szórványtelepülései, közte a remetei Kicsibükk.
Vízimalmok 3.4 km-re. Garda Dezső történész adatai szerint az első gyergyóremetei malmok valószínűleg a Kőpatak mentén jöttek létre, majd a 18. században éppen a malmoknak köszönhetően alakult ki Eszenyő település.
Kecske-kő 6.39 km-re. A Kecske-kő a Görgényi-havasok egyik legszebb kilátást nyujtó csúcsa, a Fancsal kialudt vulkán kráterperemének egyik kiemelkedő sziklája.
Görgényi kőgombák 6.84 km-re. A Görgényi-havasokban, Maroshévíztől 10 km-re, az Öreg-tető szomszédságában, több különös sziklacsoportot találunk. A Bucsecs-hegység emberi alakzatai, bizarr formáihoz hasonlóan itt is megdöbbentő oszlopok, sziklaélek és gombalakzatok jöttek létre.
Levendula 7.36 km-re. A galócási levendulakert a település déli szélén található, csendes környezetben.
Templom-téri park 7.49 km-re. A gyergyóremetei Szent Lénárd plébániatemplom 1771-ben épült. 1899-ben a szentélyt 6 méterrel megnagyobbították, így a templom mai hossza 41, szélessége 12 m.
Borvizfürdő 8 km-re. A gyergyóremetei borvizfürdő messze földön hires volt a múlt században. Különböző betegségekre volt jó a viz.
Bánffy-fürdő 9.23 km-re. A Bánffy fürdő 677 m magasságon található. 1228-tól 1948-ig birtokolta a Bánffy család.
Jézus Szent Szíve római katolikus templom 9.28 km-re. Jézus Szent Szíve római katolikus templom - Ditró
Termál-vízesés 9.36 km-re. Termál-vízesés - Maroshévíz
[ Fel ↑ ]
Görgényi kőgombák, Öreg-tető - Görgényi-havasok
Görgényi kőgombák, Öreg-tető - Görgényi-havasok
A Görgényi-havasokban, Maroshévíztől 10 km-re, az Öreg-tető szomszédságában, több különös sziklacsoportot találunk. A Bucsecs-hegység emberi alakzatai, bizarr formáihoz hasonlóan itt is megdöbbentő formák, oszlopok, sziklaélek és gombalakzatok jöttek létre.
Termál-vízesés - Görgényi-havasok
Termál-vízesés - Görgényi-havasok
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Chirca - Turisztikai látnivalók Datk - Turisztikai látnivalók Hanu lui Pala - Turisztikai látnivalók Sotanga
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.