Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Görgényi kőgombák - Túracélpont-adatbázis és turisztikai tudástár - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Görgényi kőgombák

Görgényi kőgombák | Hol van ez a hely?

A Görgényi-havasokban, Maroshévíztől 10 km-re, az Öreg-tető szomszédságában, több különös sziklacsoportot találunk. A Bucsecs-hegység emberi alakzatai, bizarr formáihoz hasonlóan itt is megdöbbentő oszlopok, sziklaélek és gombalakzatok jöttek létre...

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Ez volt 2006 augusztus 20-án Ez most, 2008 május 8-án Nyomok Kereszteződés Kelemen gerinc Gomba Másik gomba Nagy gomba - 1 Nagy gomba - 2 Nagy gomba - 3 Kis gomba . * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Görgényi kőgombák fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22741 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Görgényi kőgombák! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Kalnács, 5.22 km távolságra található.
Szállás

Szállás Kalnács - Hargita vármegye


Keress szállást Kalnács közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 0.01 km-re levő látnivalókkal: Görgényi kőgombák, Öreg-tető - Görgényi-havasok (16 kép). A Görgényi-havasokban, Maroshévíztől 10 km-re, az Öreg-tető szomszédságában, több különös sziklacsoportot találunk.
14714718641100
14714718671961
14714718721102
14714718751963
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Görgényi kőgombák közelében?
Levendula. A galócási levendulakert a település déli szélén található, csendes környezetben.
Vízimalmok. Garda Dezső történész adatai szerint az első gyergyóremetei malmok valószínűleg a Kőpatak mentén jöttek létre, majd a 18.
Beás-tető. Talán kisgyerekek számára nem annyira.
Méhes-tető tőzegláp. A tőzegláp területe 29 ha. Őszi pompában - Miután ellenőriztük, hogy a kőgomba a helyén van-e, kimásztunk a pusztába. (látnivaló és geodoboz)
Kőgomba. Olyan csoda van itt az erdőben, hogy azt látni kell - kevesen ismerik, s ha én nem leszek, ki mutatja meg? Az alfalviakból is csak páran látták. Gombakő - Mivel esős idő volt, ezt a rejteket választottuk. (látnivaló és geodoboz)
Zászpás. Régi ismerösők - Régi turatársakkal indultunk neki ennek a jól ismert helynek, csak most általunk ismeretlen uton menntünk fel és jöttünk is le. (turisztikai hely geoládával) Templom-téri park. A gyergyóremetei Szent Lénárd plébániatemplom 1771-ben épült. Eltünt - Nagyon szép a templom és a mellette levő park, na meg a kilátás is.
Borvizfürdő. A gyergyóremetei borvizfürdő messze földön hires volt a múlt században. Magas fűben - A fürdő környéke feltűnően rossz állapotban van: a deszkák összetörve, a víz koszos.
T1 és T2 barlangok. T1 és T2 barlangok - Göde-Nyágra. (látnivaló és geodoboz)
[ Fel ↑ ]

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Görgényi kőgombák gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Havas gombák - Szép táj, napsütés, havas út, egy kis jeges ereszkedés és akkor hirtelen előtted áll a gomba! Szuper! Ráadásnak minden irányba, minden méretű macinyom...
 • Rendben volt - Tavasz végén voltunk újra, az őszi EKE túra utan...
 • Több mint 10 éves rejtés - Több mint 10 évvel ezelőtt volt rejtve ez a geodoboz, az ösvény közelében van, nincs is nagyon álcázva, mégis megvan még...
 • Leltár - Mivel ezen a hétvégén (2018...
 • A Görgényi-havasok kőgombái - A Hargitától északra, a Libán-tetőtől a Maros-völgyéig tartanak a Görgényi-havasok gerincei...
 • Görgényi kőgombák - Gyönyörű hely, csodálatos lelátás, remek rejtés...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Görgényi kőgombák? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Kecske-kő
Kecske-kő
A Kecske-kő a Görgényi-havasok egyik legszebb kilátást nyujtó csúcsa, a Fancsal kialudt vulkán kráterperemének egyik kiemelkedő sziklája.
Kápolna
Kápolna
A XVIII– XIX.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3582 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.