Máréfalva település (Hargita megye) Központ: Máréfalva. Közeli települések: Fenyéd (Bradesti) 3.17 km-re, Küküllőkeményfalva (Tarnovita) 3.92 km-re, Székelyszentkirály (Sancrai) 5.37 km-re, Tibód (Tibod) 5.49 km-re, Homoródremete (Calugareni) 5.58 km-re. Máréfalva román elnevezése: Satu Mare.
Szállás

Szállás Máréfalva (Satu Mare) - Hargita


Keress szállást Máréfalva közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Máréfalva (Hargita megye) és környéke turisztikai látnivalói

Máréfalva védbarlangjai 0.46 km-re. Máréfalvától északra, a Leshegy nevű dűlőben sziklába vájt védbarlangok találhatók. A helybeliek Kőliknak nevezik a helyet.
Máréfalvi régi temető 0.49 km-re. A máréfalvi katolikus temető régi temetőrészében különleges, bádogborítással fedett cserefakereszteket láthatunk. A régi fejfák egy része már eltűnt, néhány már kidőlt vagy ingatagon áll még.
Fenyédi láz 1.43 km-re. Fenyédi láz
Nagy-aratás 2.81 km-re. A Pokoláztól tovább az út elhagyatott katonai radarok mellettt visz tovább, a szemétfeldolgozóig. Most már sejtjük, honnan jönnek a teherautók, és minek lett ott aszfalt.
Vármege szörnye 3.16 km-re. A Patakvölgyéből, a Fenyéd vizével párhuzamos, keskeny aszfaltúttól kapaszkodtam ki a meredek domboldalon, a Máré vára felé, amikor egy szép legelőre bukkantam az egyik teraszon.
Máré vára 3.4 km-re. Ott, hol a havasias jelleget öltő Fenyéd vize keleti irányát megváltoztatva, északra fordul, a jobb partján, szemben a Czekend tetővel egy kiszökelő hegyfok van, melyet Várnyak foknak hivnak. Itt volt Máré vára.
Vármege bükkfái 3.51 km-re. Máré várától lefele, a meredeken ereszkedő ösvényt követve, a Vármege elnevezésű helyen, az erdőben egy vastag, legalább 3 m kerületű bükkfára bukkantam.
Küküllőkeményfalva 3.94 km-re. 1566-ban Keményfalva néven jelentkezik az okiratokban, 1567-ben a regestrum 10 kapuval jegyzi.
A Fehéres-patak vízesései 4.15 km-re. A székelyudvarhelyi Betlenfalva felső végében ömlik a Nagyküküllőbe a Fehéres-patak. Ennek a kis pataknak a felső szakaszán több meglepetés is várja a kíváncsi túrázót.
Kakas csorgó és pihenő 4.19 km-re. Székelyudvarhelyről Csíkszereda felé tartva, Máréfalvát elhagyva, a 13A jelzésű műúton, mielőtt kezdődnének a szerpentinek, az út jobb oldalán egy kiépített forrást találunk.
[ Fel ↑ ]
Leshegy üregei - Máréfalva
Leshegy üregei - Máréfalva 0.46 km-re
Kadicsfalvi Rez üregei
Kadicsfalvi Rez üregei 4.12 km-re
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Kisbükk - Turisztikai látnivalók Chirca - Turisztikai látnivalók Datk - Turisztikai látnivalók Hanu lui Pala
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.