Tekerőpatak település (Hargita megye) Központ: Gyergyóújfalu. Közeli települések: Kilyénfalva (Chileni) 2.49 km-re, Visszafolyó (Visafolio) 2.75 km-re, Gyergyószentmiklós (Gheorgheni) 3.08 km-re, Gyergyóújfalu (Suseni) 4.4 km-re, Vasláb (Voslabeni) 5.81 km-re. Tekerőpatak román elnevezése: Valea Stramba.
Szállás

Szállás Tekerőpatak (Valea Stramba) - Gyergyóújfalu, Hargita


Keress szállást Tekerőpatak közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Tekerőpatak (Hargita megye) és környéke turisztikai látnivalói

Katolikus templom 0.17 km-re. A Gyergyói-medence keleti peremén elterülő Tekerőpatak körtefája Bálint István házának kertjében él már több mint 50 éve. Ha beszélni tudna, elmesélhetné, hogy Tekerőpatak határához tartozott a marosfői Tinka-telep, a Vaslábon átfolyó Heveder-patak mellett tekerőpataki kirajzással jött létre az azonos nevű település.
Lövészárok 1.06 km-re. A Gyergyótekerőpataktól kelet-délkeletre fekvő dombokon több helyen is találunk lövészárkokat. A faluhoz közelebbi első nagyobb magaslaton egy rövidebb árok van, de egy nagyobb gödörrel, valószínűleg ágyúnak.
Szent Róza kápolna 1.31 km-re. Tekerőpatak fölött, a Vasláb felöli dombon áll a röviden csak Szent Rózának nevezett kápolna. Pontos neve Szent Sebestyén, Rókus és Szent Rozália-kápolna.
Síugrósánc 1.36 km-re. A gyergyótekerőpataki síugrósánc a falutól keletre, a Kútfő nevű helyen található. Egykor nemzetközi versenyeket szerveztek itt, ma az enyészet lett úr rajta, a létesítményt felvette a gaz.
Szent Miklós-szobor 3.01 km-re. Szent Miklós-szobor Gyergyószentmiklós
Nepomuki Szent János szobra 3.11 km-re. Nepomuki Szent János szobra - Gyergyószentmiklós, 1750.
Fogarasy Mihály püspök mellszobra 3.14 km-re. Fogarasy Mihály püspök mellszobra - Gyergyószentmiklós, 1993.
Salamon Ernő Gimnázium 3.25 km-re. Salamon Ernő Gimnázium, Gyergyószentmiklós
Fejér Dávid mellszobra 3.29 km-re. Fejér Dávid mellszobra - Gyergyószentmiklós
Vasútállomás Gyergyószentmiklós 3.41 km-re. Vasútállomás Gyergyószentmiklós
[ Fel ↑ ]
Örmény templom 3.42 km-re. A Gyergyói-medence keleti felében, a Marosba ömlő Békény-patak partján terül el Hargita megye harmadik legnagyobb városa. A város fejlődését nagyban befolyásolták a városba letelepedett örmények.
Angyaljárás Gyergyószentmiklóson 4.6 km-re. Tisztelt címzett: Délia, Jenő, és Dalma. Áldott karácsonyt!
Súgó-barlang, Kettes száraz járat
Súgó-barlang, Kettes száraz járat
Sugó-barlang - Gyergyói-havasok
Sugó-barlang - Gyergyói-havasok
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Botfalusi Cukorgyártelep - Turisztikai látnivalók Cuza Voda - Turisztikai látnivalók Sfantu Gheorghe - Turisztikai látnivalók Brassó
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.