Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Lövészárok - Gyergyótekerőpatak - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Lövészárok - Gyergyótekerőpatak

Lövészárok - Gyergyótekerőpatak | Hol van ez a hely?

A Gyergyótekerőpataktól kelet-délkeletre fekvő dombokon több helyen is találunk lövészárkokat. A faluhoz közelebbi első nagyobb magaslaton egy rövidebb árok van, de egy nagyobb gödörrel, valószínűleg ágyúnak. A síugrósánc feletti dombtetőn pedig hosszabb, de keskenyebb lövészárkok vannak.

Nem tudom, hogy ezek világháborús lövészárkok, vagy békeidőben építették őket, gyakorlatozás céljából. Nagyon jól lehet innen lőni Gyergyótekerőpatakot, illetve a távolabbi Gyergyószentmiklóst.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Nagyobb gödör Rövid, de szélesebb árok A természet bevette a hadállást. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Lövészárok Gyergyótekerőpatak fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Gyergyótekerőpatak és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Lövészárok! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Lövészárok Gyergyótekerőpatak közelében?
Vasútállomás Gyergyószentmiklós. 4.3 km-re. Megnéztük - M Jézus Szent Szíve kápolnája Gyergyószentmiklós. Gyergyószentmiklósnak a Gyilkos-tó felé tartó kijáratánál, a Békény- és a Vár-pataka között, meredek sziklaszirt tetején áll a kápolna. A láda rendben van - A láda a kápolna közelében rendben van, még egy kicsit álcáztam mert látszott a nejlon zacsko.
Both-vára Gyergyószentmiklós. Gyergyószentmiklósról a Gyilkos-tó felé haladva, a Békény és a Várpataka találkozásánál, az út bal oldalán emelkedik a Várdomb. Térdre borulva, a kápolna előtt - Több alkalommal jártam már itt. (látnivaló és geodoboz)
Angyaljárás Gyergyószentmiklóson. Áldott karácsonyt! Angyalláda - Késéssel ugyan, de annál nagyobb izgalommal és örömmel kotortam elő a legigazibb kincsesládát, és a benne rejlő szívhez szóló ajándékot.
Súgó barlang II Vizes járat. A gyergyói medence keleti oldalán a Marosba ömlő Heveder patak, majd az ide csatlakozó Borzóka  patak fogadja be a barlangból kiömlő Súgó-patakot, amelyet a hegyben összegyűlt karsztvíz táplál. Súgó barlang II. - Vizes járat - Megvan !A doboz fedele el van hasadva, belul minden nedves. (itt geodobozt is lehet keresni)
Súgó-barlang. A barlang és 17 hektáros környéke természetvédelmi terület. Forgalom - Elég sok volt a látogató, ezért előbb megnéztük a barlangot, és megvártuk, amíg az utánunk lévő csapatot elnyeli a föld mélye. (itt geodobozt is lehet keresni)
Túlfolyó-ág Súgó-barlang. 4.9 km-re. A gyergyótekerőpataki Sugó-barlang Buzogányok-terméből kiágazó Tulfolyó ágát 1966. Talaltam egy ladat a Sugo barlangban - Talaltam egy geotrekking ladat a Sugo-barlang melyen, a barlang rejtett reszeben, ahova konyokon kellett bemaszni. (látnivaló és geodoboz)
Csíky-kert Gyergyószentmiklós. Alapítója, dr. Fejlámpa fényénél keresgélve - Az aznapi kirándulás utolsó felkeresett rejtekhelye volt a Csíki-kert.

Különleges látnivalók - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Gyergyótekerőpatak térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Lövészárok gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

  Sikerült eljutni Gyergyótekerőpatak környékére? Tetszett a Lövészárok? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Turisztikai látnivalók a közelben

  Síugrósánc
  Síugrósánc
  A gyergyótekerőpataki síugrósánc a falutól keletre, a Kútfő nevű helyen található.
  Szent Róza kápolna
  Szent Róza kápolna
  Tekerőpatak fölött, a Vasláb felöli dombon áll a röviden csak Szent Rózának nevezett kápolna.

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

  A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.