Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Lövészárok - Gyergyótekerőpatak - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Lövészárok - Gyergyótekerőpatak turisztikai látnivalói

A Gyergyótekerőpataktól kelet-délkeletre fekvő dombokon több helyen is találunk lövészárkokat. A faluhoz közelebbi első nagyobb magaslaton egy rövidebb árok van, de egy nagyobb gödörrel, valószínűleg ágyúnak...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Néhány kép a Lövészárok - Gyergyótekerőpatak képtárból:

Rövid, de szélesebb árok
Rövid, de szélesebb árok
A természet bevette a hadállást
A természet bevette a hadállást

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Lövészárok Gyergyótekerőpatak fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22623 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Gyergyótekerőpatak és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Lövészárok!

A legközelebbi település Tekerőpatak, 1,06 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Lövészárok Gyergyótekerőpatak közelében?
- Szent Róza kápolna - Gyergyótekerőpatak 690 m-re. Tekerőpatak fölött, a Vasláb felöli dombon áll a röviden csak Szent Rózának nevezett kápolna. Tekerőpataki kápolna - Borzontról hazafele tartva kerestük meg ezt a dobozt, annak ellenére, hogy rossz idő volt, nagyon hideg szél fújt. (látnivaló és geodoboz)
- Katolikus templom - Gyergyótekerőpatak 1,2 km-re. Ha beszélni tudna, elmesélhetné, hogy Tekerőpatak határához tartozott a marosfői Tinka-telep, a Vaslábon átfolyó Heveder-patak mellett tekerőpataki kirajzással jött létre az azonos nevű település. Tekerő - Kora délután, lehet, hogy nem a legideálisabb időpont dobozt keresni, de nekem most ez jutott. (turisztikai hely geoládával)
- Szent Miklós-szobor 3,5 km-re. EKE08 - Miután megszabadultunk a kéregető cigánygyerekektől, elég sokat kellett forgolódni a szobor körül.
- Nepomuki Szent János szobra Gyergyószentmiklós 3,5 km-re. Nepomuki Szent János szobra - Gyergyószentmiklós, 1750.
- Fogarasy Mihály püspök mellszobra Gyergyószentmiklós 3,6 km-re. Fogarasy Mihály püspök mellszobra - Gyergyószentmiklós, 1993.
- Salamon Ernő Gimnázium Gyergyószentmiklós 3,8 km-re.
- Fejér Dávid mellszobra Gyergyószentmiklós 3,8 km-re.
- Örmény templom Gyergyószentmiklós 3,8 km-re. A város fejlődését nagyban befolyásolták a városba letelepedett örmények. Sétányt alakítanak ki a templom körül - Területrendezési munkálatok kezdődtek a gyergyószentmiklósi örmény templom fala mellett.
- Vasútállomás Gyergyószentmiklós 4,3 km-re. Megnéztük - M
- Jézus Szent Szíve kápolnája Gyergyószentmiklós 4,5 km-re. A környék lakói a kápolna helyét Both-várának vagy Hiripné várának nevezik. A láda rendben van - A láda a kápolna közelében rendben van, még egy kicsit álcáztam mert látszott a nejlon zacsko.
- Both-vára Gyergyószentmiklós 4,5 km-re. Gyergyószentmiklósról a Gyilkos-tó felé haladva, a Békény és a Várpataka találkozásánál, az út bal oldalán emelkedik a Várdomb. Térdre borulva, a kápolna előtt - Több alkalommal jártam már itt. (látnivaló és geodoboz)
- Angyaljárás Gyergyószentmiklóson 4,7 km-re. Áldott karácsonyt! Angyalláda - Késéssel ugyan, de annál nagyobb izgalommal és örömmel kotortam elő a legigazibb kincsesládát, és a benne rejlő szívhez szóló ajándékot.
- Súgó barlang II Vizes járat 4,8 km-re. A Gyergyói-Havasok, 1568m magas, Sípos kő  tömbjének délnyugati nyúlványában húzódik a már 100 éve ismert, tekerőpataki Súgó-barlang. Súgó barlang II. - Vizes járat - Megvan !A doboz fedele el van hasadva, belul minden nedves. (látnivaló és geodoboz)
- Súgó-barlang Gyergyói-havasok 4,9 km-re. A barlang és 17 hektáros környéke természetvédelmi terület. Forgalom - Elég sok volt a látogató, ezért előbb megnéztük a barlangot, és megvártuk, amíg az utánunk lévő csapatot elnyeli a föld mélye.
- Túlfolyó-ág Súgó-barlang 4,9 km-re. A gyergyótekerőpataki Sugó-barlang Buzogányok-terméből kiágazó Tulfolyó ágát 1966. Talaltam egy ladat a Sugo barlangban - Talaltam egy geotrekking ladat a Sugo-barlang melyen, a barlang rejtett reszeben, ahova konyokon kellett bemaszni.
- Csíky-kert Gyergyószentmiklós 5 km-re. Az egykor 24 hektárt felölelő területre a fákat úgy ültették eredetileg, hogy a lombhullató fák koronája kirajzolta a kert alkotójának a monogramját. Fejlámpa fényénél keresgélve - Az aznapi kirándulás utolsó felkeresett rejtekhelye volt a Csíki-kert.
- Szent Anna-kápolna Gyergyószentmiklós 6,4 km-re. Minden év július 26-án Szent Anna napi búcsút tartanak itt. A Csobot-hegy ködben, a rejtek befalazva - Több ügyben is dolgom akadt aznap Gyergyószentmiklóson, például egy kis műszaki segítségnyújtás a helyi kincskeresőknek.
- Bojzás-forrás Marosfő 6,5 km-re. A Bojzás-forrás Marosfő pompás bükkerdejének öléből ered, különösen tavasszal vagy ősszel érdemes egy erdei sétát tenni odáig.
- Szarvas-forrás 7 km-re. A Szarvas-forrást a gyergyószentmiklósi Közüzem építette. Elsőnek írhattam be a nevem - Gyakori jelenség ennél a forrásnál a sorban állás.
- Felső-Nyírkert Gyergyócsomafalva 7,4 km-re. Információkat nyujt a lakosság hajdani gazdasági tevékenységéről, a tutajozásról, amely a XVIII-dik században sok helyi ember megélhetését biztosította.
- Szent Péter és Pál katolikus templom Gyergyócsomafalva 7,4 km-re. Gyergyócsomafalva Gyergyóalfalu és Gyergyóujfalu között terül el ott, ahol a Nagy-Somlyó vize a Marosba ömlik. Új geodoboz új rejtekben - A trafoház mellett, a kerítésnél elrejtett geodobozt már régebb megtaláltam, de valamiért elmaradt a bejelentése.
- Lok forrása Vaslábi-hegycsoport 7,5 km-re. Hevederből indulva, a Sugó-barlang elágazásnál jobbra tartunk.
- Maros forrása Fekete-Rez 7,5 km-re. Eredő ága a Meszes-patak. A Maros ősszel - Egy nagy kört mentünk a gyönyörű őszi napsütésben a színes lombokat csodálva.
- Faharangláb Tinkák Marosfő 8 km-re. Felső része a tulajdonképpeni üdülő, az alsó része a Boták, a középső része pedig a Tinkák nevet viseli. Francia ágy - Tavaszias napsütésben indultunk a Bojzás-forráshoz, útba ejtve a haranglábat és az aranyos kis dobozkát.
- Olt forrás 8,2 km-re. 010 km2, keresztül folyik Székelyföldön, Királyföldön, majd Fogaras vidékén. 686 méter - Előre is köszönöm a dobozcserét.
- Lázár várkastély Gyergyószárhegy 9,1 km-re. Gyergyószárhegy településéről az első, napjainkig fennmaradt okleveles adat 1406-ból való, amikor egy Lázár Bernát nevű előkelő mondhatta a magáénak. Lázárék - Ez jóval fej fölött van.
- Szármány-hegyi kápolna Gyergyószárhegy 9,3 km-re. A fenyvesekkel borított Szármány-hegy alatt fekvő Szárhegy aGyergyói-medence egyházi, idegenforgalmi és művelődési szempontból egyik legjelentősebb községe. Kápolna - Szép, csendes helyen van a kápolna.
- Enduro Crossmotor pálya Güdüctelep Gyergyószárhegy 9,6 km-re. Egyik látnivalója az üdülőteleptől délre, a Güdüctelep és Gyergyószárhegy közötti távolság felénél található Enduro Crossmotor-pálya. Motor-sirülő - Motorosok, és nemcsak.
- Szem-gyógyforrás Marosfő 9,6 km-re. Földrajzi bal partján található egy értékes forrás, melyet tábla is jelöl. Ősszel nincs szem előtt a forrás - Már régóta tervezem e forrás felkeresését, és bár elég gyakran átmegyek Marosfőn, csak most került rá sor.
- Pihenő a Fekete-rez felé Gyergyói-havasok 9,8 km-re. Pihenés közben meggyőződhetünk, hogy az Ördög még mindig szorgalmasan őrli a köveket :) A pihenő(hely) volt a cél(pont) - A Szem-gyógyforrástól gyalog indultam neki a Fekete-Rez felé.
- Újfalvi kőbánya 10 km-re. Születése körülbelül 6,5 millió évre tehető, a Görgényi hegyek vulkanikus kitöréseinek eredményeként. Bazaltos - Érdekes a vulkáni kúp maradványait fentről szemlélni.
- Veresvirág sípálya és kilátó Gyergyócsomafalva 10,3 km-re. A faluturizmus kedvelők figyelmébe ajánlott ez a település. Bokamagassag - Nekem ezekkel a faszerkezetekkel valami bajom van.
- Hideg-kút Gyergyószárhegy 10,4 km-re. A Hideg-kúti pihenőhely Gyergyószárhegy közelében található. Sokadalom - Nagyon sokan voltak a forrás környékén.
- Jézus lábnyoma Gyergyócsomafalva 10,7 km-re. A kőtömb amelyen Jézus lábnyoma található, Gyergyócsomafalvától dél - délnyugatra található.
- Fehér ház Gyergyószárhegy 11,5 km-re. Amennyiben a Gyergyószentmiklós, illetve Gyergyószárhegy felett őrködő Pricskére szeretnénk eljutni, és a Güdüc-patak völgyéből indulunk, utunk a Fehér háznak nevezett épületrom mellett vezet el. Hófehér napsütés - Reggel, mikor a konyha ablakon kinéztem, napsütésben ragyogott Pricske fehér csúcsa.
- Gyergyót őrző Piricske 11,5 km-re. Gyergyó őrhegyéről csodálatos a panoráma, láthatom kedvenc hegycsúcsaimat, szikláimat. A Güdüc-patak völgyéből a Pricske tetejére - A Güdüc-patak völgyéből indultunk, a gyergyószárhegyi barátaimmal.
- Tatárdomb Gyergyószárhegy 11,6 km-re. Az előtérben áll az emlékoszlop, a rajta levő márványtábla szövege a hely történelmi emlékét idézi: Majdnem eláztunk - Egy kedves barátommal indultunk kirándulni.
- Gréces-tető Marosfő 12,1 km-re. A Gyergyói- és Csíki-medencét elválasztó, Maros és Olt vízválasztóján elkülönülten álló Gréces-tető Marosfő felett magasodik. Ázott doboz - A dobozt teljesen beázva találtuk meg és már messziről virított, mert kieshetett a rejtekből.
- Czofronka 12,8 km-re. A Hagymás hegység egyik jellegzetes sziklaformációja a Czofronka köve, amelyről csodálatos kilátás nyílik a környező havasokra. Évnyitó mászás - Czofronkára esett választásom, mivel innen körbe- kereken láthatom kedvenc hegyeimet.
- Libán-tető 13,1 km-re. A (Székelyudvarhely)-Fenyédről Gyergyótekerőpatak-Gyergyószentmiklósra vezető út választja el a Görgényi-havasokat a Hargitától, ennek legmagasabb pontja a Libán tető, ez a gyönyörű havasi világ. Hűsítő forrásvíz - Első alkalommal jöttünk a Libán tetőre, de nem bántuk meg.
- Csudáló-kő 13,3 km-re. A Görgényi-havasok 1529 m magas Csudáló-kő nevű csúcsáról, érdekes formájú szikláiról nagyszerű rálátásunk van a Gyergyói-havasokra, a Gyergyói-medencére és a Nagy-Hagymásra. Délhegy felől érkezve - A Csudáló-kő alatti tisztáson levő esztena felett indul a jelzés, az erdőben.
- Sziklavilág Lóduj-nyereg 13,6 km-re. A Lóduj-nyeregben már megcsodálhatjuk a panorámát. Házhoz szállítás - L
- Csomafalvi Dél-hegy 14 km-re. A Dél-hegy (1694 m) csúcsa alatt levő kilátó sziklapereméről ráláthatunk a Sikaszó-patak völgyére, a Hargita vonulatára, a Csudáló-kőre, a Nagyhagymásra, a Gyergyói-havasokra és a Gyergyói-medence délkeleti részére. Nagyszerüen kifestett túraösvény - Köszönet a gyergyoi ekéseknek ha jol tudom - csak néhány meredek sziklás fakitermelőút szakasz, egyébként szépen bejárható turautvonal.
- Nagyrét-lapály 14,5 km-re.
- Nagyhagymás-csúcs 14,7 km-re. A Hagymás hegység legmagasabb csúcsa, ahonan tiszta időben páratlan a kilátás a környező hegyekre. Világítás a Nagyhagymáson - Édesapámra emlékeztünk a keresztnél.
- Fehér-mező Hagymás-hegység 14,8 km-re. A Nagyhagymásban található mészkő plató. Örök szépség - Fehér-mező szépsége örök.
- Patkó-kő 14,8 km-re. A Hagymás hegységben a Fehér mező fölé impozáns sziklafalaival magasodik a Patkó-kő. Hurrá - Van egy patkó alakú szikla, mely a Nagyhagymás tetejéről nézve piros- fehér színeivel oldja Feketehagymás sötét színét.
- Bumeráng-szikla Patkó-kő Hagymás-hegység 14,8 km-re. A pusztából, a csúcsot célozva is ki lehet kapaszkodni ide pár perc alatt, de kényelmesebb és érdemesebb kelet irányból megközelítve végigsétálni a pompás sziklafal alatt.
- Kis-havas a Likas mellékcsúcsa 15 km-re. A Kis-havas a Likas testvércsúcsa.
- Kőzúgó Gyergyócsomafalva 15,1 km-re. .. Fennebb e völgy havasias küllemet ölt, szép fenyvesek-koronázta sziklák tornyosodnak fel, melyek alján az összeszoritott patak haragosan tombol sziklamedrében, a Kőzúgónál pedig szép zuhatagot alkotva rohan le. Hangos patak - Út menti rejtekhely, könnyen megközelíthető.
- Gyergyóditró Mezei Imre makettjei 15,3 km-re. Gyergyóditró - Mezei Imre makettjei: Templom, Országház, és Lánchíd.
- Jézus Szent Szíve római katolikus templom Ditró 15,4 km-re. Új geodobozt kell majd itt rejteni - Útban az Istenszéke felé, röviden megálltunk a gyergyóditrói kéttornyú templom mellett.
- Vársarka Csíkszentdomokos 15,5 km-re. Csíkszentdomokostól 5 km-re északra, a Nagylók-patak völgyében, a 969 m magas Keresztelet-hegy csúcsától 300 m-re keletre, a patak elágazása fölé emelkedő 835 m magas dombon található a Vársarka.
- Kis-patak völgye Gyergyócsomafalva 15,6 km-re. A völgy oldalában egy érdekes gyökérből, száraz ágból és kövekből alkotott műalkotást találunk, mely igazából csak egy felfordult facsonk.
- Borvizfürdő Gyergyóremete 15,8 km-re. A gyergyóremetei borvizfürdő messze földön hires volt a múlt században, különböző betegségekre volt jó a viz. Magas fűben - A fürdő környéke feltűnően rossz állapotban van: a deszkák összetörve, a víz koszos.
- Nagyloki-borvíz Csíkkarcfalva 15,9 km-re. Vizét ivókúrára és fürdőkúrára egyaránt használták.
- Kicsiloki-borvíz Csíkkarcfalva 16,1 km-re. Az csíkkarcfalvi Alsó- vagy Kicsiloki borvízforrás a Nagylok-patak földrajzi jobb partján található.
- Isteni irgalmasság-kápolna Egyes-kő 16,1 km-re. Az Egyes-kő közelében található kápolnát, csodaszerű gyógyulásáért, hálából építette a csíkszentdomokosi Bodó Lóránt, 2018-ban.
- Borvíz-forrás Ördög-tó Észak-Hargita 16,3 km-re. Csak hóolvadáskor, vagy nagyobb esőzések idején telik meg vízzel. Tanösvény - A gyergyóújfalvi község önkormányzatának és az Aranyász Egyesületnek köszönhetően elkészült az Ördög-tó tanösvény.
- Felső-mező Hagymás-hegység 16,3 km-re. Megközelíthető Háromkút felől, a Melegvíz-forrás közeléből indulva, a Mély-völgyön keresztül, a Csúsztatón. Felhők között - A borús idő miatt választásunk ma a Hagymás-hegységre esett.
- Vasalt mászóút Egyeskő Hagymás-hegység 16,3 km-re. A vasalt mászóút végén egy kis sziklatetőre jutunk, ahol épp annyi hely van, hogy egy pár ember elfér. Csúcsforgalom - Az utóbbi időben megszoktuk, hogy hétvégén a legeldugottabb helyen is nagy a forgalom.
- Száraz-patak Hagymás-hegység 16,3 km-re.
- Templom-téri park Gyergyóremete 16,3 km-re. 1899-ben a szentélyt 6 méterrel megnagyobbították, így a templom mai hossza 41, szélessége 12 m. Eltünt - Nagyon szép a templom és a mellette levő park, na meg a kilátás is.
- Likas-zsomboly 16,4 km-re. A feneketlen mélységűnek hitt, vulkáni kürtőnek képzelt aknabarlang mészkőben képződött. Jégdrapériák - K
- Barlangi forrás Gyergyóditró 16,4 km-re. A gyergyóditrói Barlangi-forrás szomszédságában található a Szent Ioachim-ház és az Anna-kápolna.
- Bálinték forrása Csíkkarcfalva 16,5 km-re.
- Asztalkő felé Karcfalva 16,6 km-re. Másodikok - Szóval így jártunk, lecsúsztunk az első helyről miután a trekkingklub megviccelt és képes volt elfoglalni az első helyet a füzetben.
- Vigyázó-kő 16,6 km-re. A Vigyázó-kő kilátóponjára a Balánbányáról az Egyes-kőre vezető, kék sávval jelzett túraútvonalból ágazik el, a kék kereszttel jelzett ösvény. Zöld majom - A részeg erdőn józanul áthaladtunk, megsimogattuk az ördög malmát, megcsodáltuk a csúcsról a panorámát.
- Fekete-Hagymás-csúcs 16,6 km-re. Ha Juh-patak felől érkezünk, a Patkókő alatt elhaladva, kék pont vezet a Berszán-pusztán keresztül.
- Basa fogadó és kézművesfalu Borzont 16,6 km-re. A Basa fogadó országúti fogadó lévén, az utazóknak kínált egykor szállást, ételt és italt, a jószágnak pedig éjszakai pihenőhelyet. Záróra - Épp zárás előtt érkeztünk, de rendes volt a székelyruhás kislány, mert megengedte, hogy bemenjünk.
- Nyíres Borzont 16,7 km-re.
- Pásztor-kő Hagymás-hegység 16,8 km-re. A Pásztor-kő az Egyes-kő kistestvére, attól keletre és mintegy 500 méter távolságra található, az Ecsém-tető északnyugat - délkelet irányú vonulatának északnyugati végében. Maxi láda - Gps-el kerestük már, de most a rejtek-fotóval felszerelkezve jöttünk.
- Hegyi menedék Ördög-tó Észak-Hargita 16,9 km-re. Legelő a Hargitán - Esti sétára indultunk a terepjáróval és az Ördög-tó - Csíkdánfalva utat választottuk.
- Asztalkő Csíkkarcfalva 17 km-re. A tetőre kiérve, a földön heverő jelzőtáblák látványa fogad. A rövidebb, kényelmesebb, és könnyebb út - Aznap az Ördög-tó volt a kirándulásunk célpontja.
- Várköve Köves Somlyó sarka Gyergyócsomafalva 17,1 km-re. Hogy bár nagy távolra van, bár útja kényelmetlen és fáradságos, én egy várrom felfedezésének vágyától lelkesedve, mégis elhatároztam oda (ki)rándulni.
- Kőbánya Hídlás Észak-Hargita 17,1 km-re. Óriás kőtömbök - Ha már itt voltunk, nagyon szerettem volna becserkészni az Asztalkőt is, de nem sikerült.
- Meddőhányó Balánbánya 17,1 km-re.
- Rez-nyaka Gyergyóditró 17,2 km-re. Rez-nyaka, Gyergyóditró környéki túraösvények kiindulópontja.
- Gyilkos-tó 17,2 km-re. Székelyföld egyik legszebb és legmonumentálisabb tava. Rönkök a tóban - Amint látom, régen volt az utolsó bejelentő.
- Gyilkos Fekete-fehér 17,3 km-re. Villámsújtotta, szénné égett, fekete fatörzsek között, mindenütt hófehér kövek. Különös hangulat - A Gyilkos-kő dobozától sétáltunk át ide.
- Öcsém-tető 17,4 km-re. Az Egyeskő menedékháztól a piros sáv jelzést követve juthatunk az Öcsém-tetőre. A tetőn - Napló nincs, de napsütés és tavaszi virágok annál inkább.
- Madicsa-fürdő Csíkkarcfalva 17,4 km-re.   Az Olt vetőrendszerére merőleges kelet-nyugat irányú völgyben törnek elő Madicsa-fürdő és Lok-pataka borvízforrásai. Csodák csodája - Úgy néz ki, hogy a hídat szépen felújították, újrafedték, de csodák csodájára a geodoboz nem tünt el, sőt még be se falazták.
- Kőerkély Gyilkos-tó 17,5 km-re. Kőerkély - Gyilkos-tó.
- Gyilkos-kő kilátó 17,5 km-re.
- Panoráma kabin Gyilkos-kő 17,7 km-re.
- Kerek-kő 17,7 km-re. A Kerek-kő bércének párkányán hallgatni lehet a csendet. Geomarcipán, avagy meglepetés a csúcson - Meghívást kaptam egy Háromkúton és környékén, túrázással és rejtéssel eltöltendő hétvégére.
- Melegvíz-forrás Háromkút 17,8 km-re. Háromkút egyik csodája a Melegvíz-forrásnak nevezett bővizű karsztforrás, amely a majd 1800 m magas Hagymás- hegység lábánál tör a felszínre és a kristálytiszta vizű Kisbékás-patakba ömlik. Miben mérve? - Hm.
- Garados-kőbánya Csíkszentdomokos 18 km-re. A Garados-domb Csíkszentdomokostól nyugatra emelkedik, a csúcsáról szép kilátás nyílik az Olt mentén hosszan elnyúló Csíkszentdomokosra, illetve a Balánbánya feletti Nagy-Hagymásra. A láda nincs meg - A ládát nem találtuk a helyén, de érdemes volt felsétálni a hegyre, mert gyönyörű volt a kilátás.
- Porgyos-tető Csíkjenőfalva 18 km-re. A Hámori- vagy Vadkéstövi borvíz a Székaszó völgyében található.
- Gyilkos-kő Békás-szoros 18,1 km-re. A Gyilkos-kő nyugati sziklaperemén két fontosabb kilátópont is van, az egyik az 1378 m magasságban található nyugati kilátópont, illetve az északnyugati, ahol az egyik panorámakabin is található. Öreg doboz - Ennyire doboznak még nem örvendtünk! Talán mert ennyi ideig, ekkora bozótban és ilyen kitartó esőben még nem kerestünk.
- Vinkli-puszta Hagymás-hegység 18,2 km-re. Épületmaradványokat találunk itt, melyek annak a sodronypályának az ellensúlyát képezték, mely köztes pillér nélkül ívelt légvonalban a Nyerges-nyakig, tovább pedig a Békény-patak völgyéig, és a Kis-György-patak szádánál zárult. Kincs ami nincs - A Pongrác- tetőn autentikus tél fogadott.
- Wild Ferenc-emlékút via ferráta 18,3 km-re. Elkészült és felavatták a Kis-Cohárd délnyugati falán kiépített vasalt mászóutat.
- Kis-Cohárd 18,3 km-re. A Kis-Cohárd terjedelmes csúcsáról gyönyörű kilátás nyílik a Gyilkos-tó Juh-patak felé eső ágára, az üdülőtelepre, valamint a környék havasaira. Nagy kedvvel - A to mellett levo lada megtalalasa utan nagy kedvvel indultunk neki a meredek kaptatoknak.
- Szent Anna feredő Csíkszenttamás 18,4 km-re. A Csonkatoronytól nem messze, a Feneketlen-tó közelében épült egy filagória, egy fúrt forrás vizét összegyűjtő medence, öltözővel, árnyékszékkel, nyomóskúttal, padokkal, hintával. Felháborító a fürdő állapota - Na ez a hely, amit úgy hívnak, hogy a nemtörödés magas foka.

Különleges látnivalók - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Lövészárok adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában - Gyergyótekerőpatak térkép
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni Gyergyótekerőpatak környékére? Tetszett a Lövészárok? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Rejtett látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3727 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.