Lövészárok - Gyergyótekerőpatak - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Valea Stramba Suseni - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Hargita megye

Lövészárok - Gyergyótekerőpatak

A Gyergyótekerőpataktól kelet-délkeletre fekvő dombokon több helyen is találunk lövészárkokat. A faluhoz közelebbi első nagyobb magaslaton egy rövidebb árok van, de egy nagyobb gödörrel, valószínűleg ágyúnak. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Nagyobb gödör Rövid, de szélesebb árok A természet bevette a hadállást... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Lövészárok Gyergyótekerőpatak rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
11781 Fejér Dávid mellszobra. 11929 Örmény templom. A Gyergyói-medence keleti felében, a Marosba ömlő Békény-patak partján terül el Hargita megye harmadik legnagyobb városa. 13590 Vasútállomás Gyergyószentmiklós. 14127 Jézus Szent Szíve kápolnája. Gyergyószentmiklósnak a Gyilkos-tó felé tartó kijáratánál, a Békény- és a Vár-pataka között, meredek sziklaszirt tetején áll a kápolna. 14161 Both-vára. Gyergyószentmiklósról a Gyilkos-tó felé haladva, a Békény és a Várpataka találkozásánál, az út bal oldalán emelkedik a Várdomb. (rejtekhely geodobozzal) 14899 Angyaljárás Gyergyószentmiklóson. Tisztelt címzett: Délia, Jenő, és Dalma. 15085 Súgó barlang II.. A Gyergyói-Havasok, 1568m magas, Sípos kő  tömbjének délnyugati nyúlványában húzódik a már 100 éve ismert, tekerőpataki Súgó-barlang. (rejtekhely geodobozzal) 15257 Súgó-barlang. A Keleti-Kárpátok középső részének egyik jelentős barlangja, a Sugó-barlang, a Gyergyói-havasok Siposkő nevű hegytömbjének a déli lábánál található. (rejtekhely geodobozzal) 15276 Túlfolyó-ág. A gyergyótekerőpataki Sugó-barlang Buzogányok-terméből kiágazó Tulfolyó ágát 1966. (rejtekhely geodobozzal) 15757 Csíky-kert. Gyergyószentmiklóson  található Székelyföld legnagyobb dendrológiai parkja a Csíky-kert. 20030 Szent Anna-kápolna. A várostól északra, az 1087 m magas Csobot-hegyen egy magyar és egy örmény római katolikus Szent Anna kápolna áll. 20397 Bojzás-forrás. A Bojzás-forrás Marosfő pompás bükkerdejének öléből ered, különösen tavasszal vagy ősszel érdemes egy erdei sétát tenni odáig. 21964 Szarvas-forrás. A Szarvas-forrást a gyergyószentmiklósi Közüzem építette. 23258 Felső-Nyírkert. A Felső. 23352 Szent Péter és Pál katolikus templom. Gyergyócsomafalva Alfaluból vált ki faluosztódás révén 1730-ban, Gyergyószentmiklóstól 9 km-re terül el, a 126-os megyei út mentén. 23446 Lok forrása. Hevederből indulva, a Sugó-barlang elágazásnál jobbra tartunk.

Néhány székely szó jelentése:
Ecceribe = Azonnal. Eccör = Egyszer. Eger = Égerfa. Egy hoppra = Gyorsan, hamar. Egy terű fa = Egy szekér fa. Égybe = Azonnal.

Különleges látnivalók - Hargita megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Síugrósánc
A gyergyótekerőpataki síugrósánc a falutól keletre, a Kútfő nevű helyen található.
Szent Róza kápolna
Tekerőpatak fölött, a Vasláb felöli dombon áll a röviden csak Szent Rózának nevezett kápolna.
Katolikus templom
A Gyergyói-medence keleti peremén elterülő Tekerőpatak körtefája Bálint István házának kertjében él már több mint 50 éve.
Szent Miklós-szobor 3.52 km-re. RH2848 Szent Miklós-szobor
Nepomuki Szent János szobra 3.55 km-re. Nepomuki Szent János szobra - Gyergyószentmiklós, 1750.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.