Étfalvazoltán település (Kovászna megye) Központ: Gidófalva. Közeli települések: Gidófalva (Ghidfalau) 1.6 km-re, Fotosmartonos (Fotos) 2.57 km-re, Sepsibodok (Bodoc) 4.34 km-re, Kálnok (Calnic) 4.77 km-re, Angyalos (Anghelus) 5.1 km-re. Étfalvazoltán román elnevezése: Zoltan.
Szállás

Szállás Étfalvazoltán (Zoltan) - Gidófalva, Kovászna


Keress szállást Étfalvazoltán közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Étfalvazoltán (Kovászna megye) és környéke turisztikai látnivalói

Református templom Étfalva 0.52 km-re. Étfalva református temploma 1802-ben épült feltehetően egy korábbi helyén. Zoltán késő barokk jegyeket viselő temploma 1792-ben épült, karzatát virágdíszes festett kazetták díszítik.
Barokk kapu 1.41 km-re. Bodoktól délre az Olt bal partján található Étfalva. A valamivel kisebb területű Zoltán az Olt jobb partján települt, Étfalvától északra.
Református erődtemplom 1.98 km-re. Sepsiszentgyörgytől észak-keletre, a Szépmező északi részén, az Olt bal parti teraszán fekszik Gidófalva. Református erődtemploma az Olt árterületét szegélyező magaslaton, a falu szélén áll.
Református templom 2.17 km-re. 1407-ben Fothos néven írják az oklevelek. Az 1567-i regestrumban Fotos 10 kapuval, Martonos 11 kapuval szerepel.
Református templom 4.37 km-re. Sepsibodok látnivalója a református temploma, melynek különlegessége a hatalmas szívmintákkal díszített karzata.
Református templom 4.51 km-re. Kálnok legismertebb személyisége Dr. Bedő Albert volt.
Angyalos 4.96 km-re. Honnan a falu szép neve, ha nem a reformáció előtti templom védőszentjéről, aki a két arkangyal, Szent György és Szent Mihály volt? Nos, lehet, hogy éppen róluk nevezték el a falut.
Unitárius templom 5.01 km-re. Egykoron népi hagyományairól volt híres a falu. Ebből mára már csak a díszítőfaragás maradt élőben.
Forrás az Olt partján 5.15 km-re. Sepsiszentgyörgyről Tusnád fele, a várostáblától nem messze, ha jobbra fordulsz, a mezőn megtalálod a forrást. De csak az egyiket keresd a három közül.
Református templom 5.31 km-re. Orbán Balázs és Entz Géza szerint Zalán templomának román kori kapuzata feltehetőleg 12-13. századi eredetű, a zaláni református templom építésének legkésőbbi lehetséges időpontja 1319.
[ Fel ↑ ]
Egrics-kő (Prédikáló-kő)
Egrics-kő (Prédikáló-kő)
Rétyi-tó - Kovászna megye
Rétyi-tó - Kovászna megye
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Trei Fantani - Turisztikai látnivalók Baltita - Turisztikai látnivalók Csíkszépvíz - Turisztikai látnivalók Hurjuieni
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.