Busteni település (Prahova megye) Központ: Busteni. Közeli települések: Predeál (Predeal) 10.17 km-re, Hidegpatak (Paraul Rece) 10.67 km-re, Felsőtömös (Timisu de Sus) 12.58 km-re, Simon 16.03 km-re, Szohodol (Sohodol) 16.23 km-re.
Szállás

Szállás Busteni (Busteni) - Prahova


Keress szállást Busteni közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Busteni (Prahova megye) és környéke turisztikai látnivalói

Habos-völgy vízesése 2.43 km-re. Számtalan alkalommal végigmentem a Jepii v. Caraiman-völgyben levő útvonalon, fel a Babele-menedékházhoz vagy lefelé Bustenibe.
Ablak-párkány 2.86 km-re. A Briul Portitei vagy az Ablak-parkany a Bucsecs-hegyseg K-i leszakadasanak egyik erdekes pontja, szikla kapuja. Ha nem letezne ez a kapu, akkor nem tudnank tovabb haladni ezen az ovon, a kapucska oven.
Urlatoarea-vízesés 2.99 km-re. Urlatoarea-vízesés
Marie Thereze-pad 3.13 km-re. A Marie Thereze-padot Domenico Tramontini olasz kőműves készítette, a olaszországi nagymamája emlékére, pihenőhelyként. A pad támlájára fel van írva a nagymama neve, Marie Thereze, és egy dátum, 1888 szeptember 7, valószínűleg ekkor készült a pad.
Fenn a volgy felett 3.17 km-re. Ez nem mas, mint Busteni varosa fole magasodo Nagy Boglya sziklatornya. Romanul Claia Mare.
Caraiman-kereszt 3.24 km-re. Caraiman-kereszt
Vaskereszt a Costilán 3.28 km-re. Annak ajánlom ezt a helyet aki nem fél attól, hogy letérjen a turista ösvényről és hatalmas falak tövében, iszonyatosan szép kilátás mellet, egy csendes helyen szeretné élvezni a Bucegi szépségét, nem a Babele és a Sfinx turista forgatagában.
Hegyes-szírt 3.31 km-re. Ha már vetted a fáradtságot és kiugrottál a Costilla menhelyhez nem éri meg kihagynod a Hegyes Szírtet (Țancul Ascuit), ugyanis a menhely fölött közvetlenül tornyosuló hegyes szikla szirtről még gyönyörűbb kilátás nyílik a Costilla hatalmas sziklafalaira (balról → jobbra): Kis szírt (Țancul Mic), Sasok fal (Peretele Vulturilor), Costila völgy (Valea Coșrilesi), Costila fala (Peretele Coștilei), Sárga völgy (Valea Gălbenelor) Megéri ide kimászni ha már eljöttél a menhelyig. Ha nem tudsz sziklát mászni akkor sem kell kétségbe essél, hiszen a hegy felőli oldalán akár fel is sétálhatsz.
Caraiman-párkány 3.6 km-re. Caraiman-párkány
Kostila-Nagy-párkány 3.66 km-re. Az aki igazan megszeretne ismerni a Bucsecs sziklavilagat, annak kotelezoszeruen be kell jarnia a Kostila parkanyat is. Igaz nem veszelytelen de egy kis kalandvaggyal, egy madzag kotellel, es nem kis helyismerettel ez mind megvalosithato.
Caraiman-vízesés 3.88 km-re. A kék kereszttel jelzett, Busteniből a Babele-menedékházhoz vezető túraútvonal mentén, a Jepii Mici (Caraiman) völgyében levő patak vize folyamatos esésben van. Számtalan zuhatagot és vízesést képez.
Jepii-völgy vízesései 4.65 km-re. A Jepii-völgy vízesései
[ Fel ↑ ]
Baba Mare-csúcs 5.44 km-re. Baba Mare-csúcs
Szfinx 5.51 km-re. Szfinx - Babele
Ferenc József-szikla 5.61 km-re. A Ferenc József-szikla 10 perc járásra található a Királyi esztena-tisztástól.
Urlatoarea-vízesés - Bucsecs-hegység
Urlatoarea-vízesés - Bucsecs-hegység
Costila, Caraiman - Bucsecs-hegység
Costila, Caraiman - Bucsecs-hegység
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Moldovita - Turisztikai látnivalók Poiana Tapului - Turisztikai látnivalók Hagioaica - Turisztikai látnivalók Güdüctelep
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.