Storobaneasa település (Teleorman megye) Központ: Storobaneasa.
Turisztikai látnivalók - Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után

Storobaneasa (Teleorman megye) és környéke turisztikai látnivalói

- Kőboglya Leszpez-hegy Bucsecs-hegység 158,57 km-re. Kőboglya - Leszpez-hegy
- Vízesés a Vágy völgyében Bucsecs-hegység 161,84 km-re. A vágy forrása, románul Izvorul Dorului, nevű patak a Vanturis- és a Varful cu dor elnevezésű hegyek oldalaiból ered.
- Ösvény a Bárbes agyarai alatt Bucsecs-hegység 162,62 km-re. A Bárbes agyarai sziklacsoport, románul Coltii lui Barbes, alatt vezet el a piros ponttal jelzett túraút egyik szakasza.
- Peles kastély 163,98 km-re. Brassótól 40 km-re délre, Sinaia üdülőhely hatalmas, romantikus hangulatú parkjának közepén áll Románia leglátványosabb kastélya és legszebb királyi rezidenciája, a Peles-kastély.
- Szent Anna-szikla 164,1 km-re. A Szent Anna szikla az 1400 méteren felépült Alpes-szálló és a Királyi esztena-tisztás felé vezető utak kereszteződésének közelében található.
- Ferenc József-szikla 164,92 km-re. A Ferenc József-szikla 10 perc járásra található a Királyi esztena-tisztástól.
- Babele Cocora-hegy Bucsecs-hegység 167,42 km-re. Babele - Cocora-hegy
- Marie Thereze-pad Bucsecs-hegység 168,06 km-re. A Marie Thereze-padot Domenico Tramontini olasz kőműves készítette, a olaszországi nagymamája emlékére, pihenőhelyként.
- Fenn a volgy felett Nagy Boglya Bucsecs-hegység 168,31 km-re. Ez nem mas, mint Busteni varosa fole magasodo Nagy Boglya sziklatornya.
- Caraiman-vízesés Bucsecs-hegység 169,28 km-re. A kék kereszttel jelzett, Busteniből a Babele-menedékházhoz vezető túraútvonal mentén, a Jepii Mici (Caraiman) völgyében levő patak vize folyamatos esésben van.
- Jepii-völgy vízesései Bucsecs-hegység 169,29 km-re. A Jepii-völgy vízesései
- Habos-völgy vízesése Bucsecs-hegység 169,29 km-re. Számtalan alkalommal végigmentem a Jepii v.
- Szfinx Babele Bucsecs-hegység 169,3 km-re. Szfinx - Babele
- Ablak-párkány Bucsecs-hegység 169,94 km-re. A Briul Portitei vagy az Ablak-parkany a Bucsecs-hegyseg K-i leszakadasanak egyik erdekes pontja, szikla kapuja.
- Kostila-Nagy-párkány Bucsecs-hegység 171,25 km-re. Az aki igazan megszeretne ismerni a Bucsecs sziklavilagat, annak kotelezoszeruen be kell jarnia a Kostila parkanyat is.
- Panoráma Sugariilor-völgy Bucsecs-hegység 171,56 km-re. Panoráma Sugariilor-völgy - Bucsecs-hegység
- Vaskereszt a Costilán 171,82 km-re. Annak ajánlom ezt a helyet aki nem fél attól, hogy letérjen a turista ösvényről és hatalmas falak tövében, iszonyatosan szép kilátás mellet, egy csendes helyen szeretné élvezni a Bucegi szépségét, nem a Babele és a Sfinx turista forgatagában.
- Hegyes-szírt 171,87 km-re. Ha már vetted a fáradtságot és kiugrottál a Costilla menhelyhez nem éri meg kihagynod a Hegyes Szírtet (Țancul Ascuit), ugyanis a menhely fölött közvetlenül tornyosuló hegyes szikla szirtről még gyönyörűbb kilátás nyílik a Costilla hatalmas sziklafalaira (balról → jobbra): Kis szírt (Țancul Mic), Sasok fal (Peretele Vulturilor), Costila völgy (Valea Coșrilesi), Costila fala (Peretele Coștilei), Sárga völgy (Valea Gălbenelor) Megéri ide kimászni ha már eljöttél a menhelyig.
- Török mecset Bucsecs-hegység 172,57 km-re. Török mecset
- Panoráma Szarvas-völgy Bucsecs-hegység 172,65 km-re. Panoráma Szarvas-völgy
- Ördögmalom-vízesés 172,88 km-re. Ördögmalom-vízesés
- Omul-csúcs Bucsecs-hegység 173,37 km-re. A La-om tetején három bizarr alakú sziklaszál van.
- Muppets gömbkövek Chiojdu 173,47 km-re. A játékvezető nevezte el, nagyon találóan, ezeket a csodálatos formákat Muppetsnek.
- Lépcső-csúcs 173,82 km-re. Lépcső-csúcs
- Vizelde-vízesés 175,01 km-re. A vízesés bio-geológiai rezerváció, travertinen jött létre.
- Poenari vár 175,69 km-re. A Poenari várat két szakaszban építették.
- Gredistye-völgy Alsómoécs 176,35 km-re. A Gredistye-völgy, románul Cheile Gradistei, a törcsvári hágó közelében található, Felső-Moécs település közelében.
- Vidraru gát 177,01 km-re. A Vidraru tavat mesterségesen hozták létre az Arges folyón épített gát által, 1966-ban, elektromos energiatermelés céljából.
- Gömbkövek Costesti 177,36 km-re. Gömbkövek múzeuma - Costesti
- Sztán völgye kanyon 177,56 km-re. A Sztán völgye a Vidraru-tó közelében, attól dél-nyugatra, a Fruntii hegységben található.
- Csalán-völgyi varrótű 180,69 km-re. Csalán-völgyi varrótű
- Denevérek barlangja Pestera falu 180,79 km-re. A Nagy-barlang nevet is viselő sziklaüreg jurakori mészkőben jött létre, 162 m hosszú, járataiban ritka denevérfajok élnek.
- Várpanoráma Törcsvár 181,24 km-re. A törcsvári kastéllyal szemben, a patakon túl, egy tisztást találunk.
- Törcsvári kastély 181,29 km-re. A már messziről festői látványt nyújtó, törcsvári várat a brassói polgárok építették a 14-dik század végén.
- Kilátópont kereszttel Törcsvár 181,29 km-re. Amennyiben az időnk engedi, a törcsvári Várpanoráma kilátópontjától érdemes fennebb kapaszkodni a hegy gerincén.
[ Fel ↑ ]
- Hartopul Darei-csúcs Fogarasi-havasok 195,48 km-re. Hartopul Darei-csúcs - a román hartop szó gödröt, szakadékot, sziklahasadékot jelent.
- Demeter-ház Brassó 195,56 km-re. Demeter-ház - Brassó.
- Friedrich Wolf-ház Brassó 195,57 km-re. Friedrich Wolf-ház - Brassó.
- Johannes Honterus-ház Brassó 195,58 km-re. Johannes Honterus-ház - Brassó.
- Villa a tömbház tetején Ragadó negyed 195,58 km-re. A brassói Ragadó negyedben, a Rózsák partja mellett, egy nyolcemeletes tömbház tetején, egy kis villa található - hihetetlen, de az építkezés törvényes.
- A bőség allegóriái Brassó 195,6 km-re. A bőség allegóriái - Kapu (Republicii) utca, Brassó.
- Egykori Szász Nemzeti Bank Brassó 195,61 km-re. Egykori Szász Nemzeti Bank, ma irodahelységek - Michael Weiss utca 22 szám, Brassó.
- Fekete laktanya Brassó 195,64 km-re. Fekete laktanya - Nicolae Balcescu utca 56 szám, Brassó.
- Jekelius-ház Brassó 195,65 km-re. Jekelius-ház - Republicii utca 17 szám, Brassó.
- Teutsch-ház Brassó 195,7 km-re. Teutsch-ház - Republicii utca 38 szám, Brassó.
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Fundoja - Látnivalók Homoródalmás - Közeli települések: Kisfundáta 171,67 km-re - Fundáta látnivalói 173,27 km-re.
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.