Homoródalmás település (Hargita megye) Központ: Homoródalmás. Közeli települések: Abásfalva (Aldea) 2.82 km-re, Homoródkeményfalva (Comanesti) 3.76 km-re, Lövéte (Lueta) 4.89 km-re, Gyepes (Ghipes) 5.28 km-re, Homoródszentmárton (Martinis) 5.39 km-re. Homoródalmás román elnevezése: Meresti.
Szállás

Szállás Homoródalmás (Meresti) - Hargita


Keress szállást Homoródalmás közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Homoródalmás (Hargita megye) és környéke turisztikai látnivalói

Sóskút 0.52 km-re. A homoródalmási Sóskút Lövéte felől a második Sóskút utcai bejárat végében található, a patak partján. A sósvizes kutat rejtő faházikó kulcsát valamelyik közeli élelmiszerboltban lehet elkérni.
Katolikus temető 0.83 km-re. Római katolikus temető a Szármány-hegy lábánál - Homoródalmás.
Kőbánya 2.02 km-re. Kőbánya - Homoródalmás
Homokkő képződmények 2.15 km-re. Homoródalmás felől a Vargyas-szoros felé vezető út bal oldalán, a domboldalban látványos homokkőképződményeket láthatunk. A közelben kecskéit legeltető pásztor, kérdésemre nem tudta megnevezni a helyet.
Várhegy 2.33 km-re. Szép kilátást biztosító magaslat Lövéte és Almás között. Egyik lehetséges megközelítési módja, ha Almásról a hegyen keresztűl Szentmártonba vezető uton indulunk el.
Földvár 2.42 km-re. Homoródalmás és Lövéte határánál van a homoródalmási Várhegy, amelyen földsáncok nyomait lehet látni.
Abásfalva 2.43 km-re. Miután elhagyjuk az Ilona völgyét Homoródfürdő felől Szentmárton fele jövet, két falu esik utunkba, Homoródkeményfalva és Abásfalva. Két, a múltból itt felejtett kis falu, ahol mindmáig alig-alig tudtak valamennyit rombolni a modern világ civilizációs vívmányai, és éppen ezért még hű képét nyújtják az évszázadokkal ezelőtti székely társadalomnak, életformának, építkezésnek és kultúrának.
Sóskút 4.76 km-re. Homoród-Keményfalván még a mai nap is megseprik az utat vasárnap reggel a ház előtt, régi takaros porták és omladozó romos házak váltják egymást, a mai modern civilizáció csak alig észrevehetően tudott befurakodni a faluba. Itt, a Kis-Homoród mentén található használatban levő sóskútak egyike.
I világháborús emlékmű 4.89 km-re. A Kis-Homoród völgyében fekvő Lövétén, a község központjában, az úgynevezett középszegi malom háta mögött, a parókia kertjének előterében impozáns méretű háborús emlékmű áll.
Román Viktor szoborpark 5.14 km-re. A Homoródszentmártonhoz tartozó Bükkfalva újabban művészek tanyája lett. Bükkfalva egyik látványossága a Román Viktor szoborpark, ahol a homoródszentmártoni születésű Román Viktor műveinek arányos felnagyításával, testvére, Román Elemér építészmérnök mutatja be a szobrász alkotásait.
[ Fel ↑ ]
Alagút-barlang, Késes-barlang - Vargyas-szoros
Alagút-barlang, Késes-barlang - Vargyas-szoros 6.49 km-re
Vargyas-szoros
Vargyas-szoros 6.51 km-re
(2003-06-15, 2003-08-10, 2004-05-01)
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Colanu - Turisztikai látnivalók Brosteni - Turisztikai látnivalók Sikaszó - Turisztikai látnivalók Barcarozsnyó
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.