Fundáta település (Brassó megye) Központ: Fundáta. Közeli települések: Kisfundáta (Fundatica) 1.86 km-re, Felsőmoécs (Moieciu de Sus) 2.96 km-re, Szekérút (Drumul Carului) 3.72 km-re, Sirnea 4.68 km-re, Kheja (Cheia) 4.89 km-re. Fundáta román elnevezése: Fundata. Német neve: Fundatten.
Szállás

Szállás Fundáta (Fundata) - Brassó


Keress szállást Fundáta közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Fundáta (Brassó megye) és környéke turisztikai látnivalói

Gredistye forrásai 1.59 km-re. Gredistye forrásai
Vizelde-vízesés 2.53 km-re. A vízesés bio-geológiai rezerváció, travertinen jött létre. Magassága 15-20 méter.
Gredistye-völgy 3.35 km-re. A Gredistye-völgy, románul Cheile Gradistei, a törcsvári hágó közelében található, Felső-Moécs település közelében. Nem egy hosszú szoros, a táj szépsége és a meredek sziklafalak teszik nevezetessé.
Denevérek barlangja 7.53 km-re. A Nagy-barlang nevet is viselő sziklaüreg jurakori mészkőben jött létre, 162 m hosszú, járataiban ritka denevérfajok élnek. A barlangon sáros patak folyik keresztül.
Hegyimentő állomáshely 9.33 km-re. Hegyimentő állomáshely, Zernyesti-szoros.
Ördögmalom-vízesés 9.52 km-re. Ördögmalom-vízesés
Magura 9.71 km-re. Tobbszor jartam mar itt is es nem lehetett kihagyni ezt a csodalatos kis hegyseget sem. Szikrazo feher sziklafalak, pasztorszallasok elszortan a gyephavason, no meg a sok kutya nyaron.
Kilátópont kereszttel 9.89 km-re. Amennyiben az időnk engedi, a törcsvári Várpanoráma kilátópontjától érdemes fennebb kapaszkodni a hegy gerincén. A jelzett turistaösvény közelében egy második kilátópontot találunk.
Vladuska-nyereg 9.98 km-re. A La Table a Kiralyko arnyekaban huzodik meg, a tortenelmi hataron, ami a tolcsvari hagotol tart at a Nagy-Kiralykon neki a Nagy Tamasnak, es ugy tovabb a Fogaras fele. A hatar expedicionk kereteben eppen ezt a szakaszat jartuk be 2014-ben.
Várpanoráma 10.02 km-re. A törcsvári kastéllyal szemben, a patakon túl, egy tisztást találunk. Az erdő szélén betonlépcsők vezetnek egy márványtáblához, oda ahol egy ideig Mária román királynő szívét őrizték.
[ Fel ↑ ]
Zernyesti-szakadék - Királykő-hegység
Zernyesti-szakadék - Királykő-hegység 9.3 km-re
Zernyesti-szakadék - Királykő-hegység
Zernyesti-szakadék - Királykő-hegység 9.3 km-re
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Talpa-Ograzile - Turisztikai látnivalók Ábránfalva - Turisztikai látnivalók Barbuletu - Turisztikai látnivalók Bradatel
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.