Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Orbán Balázs-barlang - Vargyas-szoros

Orbán Balázs-barlang - Vargyas-szoros


A Vargyas-szoros legnevezetesebb barlangja az Orbán Balázs barlang (Kőlik, Nagybarlang, Almási barlang), melyet az elmúlt évszázadok folyamán számos híresség – Jókai Mór, Wesselényi Miklós, John Paget meglátogatott. Vargyas felől 14 km hosszú, rossz minőségű autóúton közelíthető meg északi irányban, majd a szurdok kezdetétől 1 km gyaloglás után, vaslépcsőn mászhatunk fel a bejárathoz.

A Székelyföld nagy tudósáról, Orbán Balázsról elnevezett barlang a felső paleolitikumtól kezdve a középkor végéig a környéken élők menedékhelyéül szolgált. A régészek által talált leletek segítségével nyolcezer esztendőre visszamenőleg lehetett itt kimutatni az ember jelenlétét. A középkort és a későbbi időket az itt...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Orbán Balázs-barlang Vargyas-szoros rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Csala tornya
Tatarlik
Denes Istvan emlekdoboz
Csudaloko

Hozzászólások
Pixel
Csapatostul...
Februárban mi sem jártunk szerencsével...
Nekem nem volt ilyen szerencsém...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc