Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Lisztes-bérc - Jódtelep

Lisztes-bérc - Jódtelep


A Lisztes-bérc egy lapos kő Ratosnya közelében, a Görgényi oldalon. A 90-es években még Lapos-kőnek neveztük. Habár a környező fák eléggé megnőttek, a kilátás még mindig jó Ratosnyára, és a Maros völgyére nyugat felé.

Jódtelepről lehet legkönnyebben megközelíteni. A református templom után balra kezdődik a Lisztes fakitermelő út (románul Plescoasa). Sárga pont jelzés vezet végig a Lisztes-bércre és tovább a Barta-mezőre. A jó minőségű, sima út szintvonalon követi a domborzatot. Autóval csak az első 500-600 métert lehet megtenni a sorompóig.

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Lisztes-bérc Jódtelep rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc