Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót! Bejelentkezés után.
Nagytopolyi gyűjtőtó - Turisztikai látnivalók <-- Regisztráció
 


Nagytopolyi gyűjtőtó

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - regisztráció után, teljeskörű hozzáféréssel.

***

Néhány kép a Rejtekhely.ro képtáraiból:

Túri-hasadék vasalt ösvény - Tordatúr
Túr pataka
Kilátó - Piroska-tó - Szováta
Szinyei Merse Pál festménye?
Templomrom - Borosbenedek
Információs tábla
Vízimalom - Korond
1000
Isten tenyere - Fundatura Ponorului
Ponor-víznyelő
Kőváry-ház - Kolozsvár
Piszkosan és szürkén
Haller-kastély - Kerelőszentpál
9787
Horgásztavak - Csürülye
8163
Rákosi Hargita
Kilátás
Kirulyfürdői pionírtábor
Forrás

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Nagytopolyi gyűjtőtó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Nagytopolyi gyűjtőtó.. Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Nagytopolyi gyűjtőtó!

A legközelebbi település Nagytopoly, 1,44 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Nagytopolyi gyűjtőtó közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
15,4 km-re. Buziásfürdő Temesvártól 33 km-re fekszik. A fürdőhely jellegzetessége a város központjában levő hatalmas parkban található fából faragott sétapavilonok.
23,1 km-re. Charlottenburg, 1910 és 1918 között Saroltavár (románul Charlotenburg, korábban Charlottenburg, más néven Sarlota vagy Barita, németül Charlottenburg) Temesvártól 38 km-re északkeletre, a Berekszó jobb partján fekszik. Az egyetlen szabályos kör alaprajzú település a Bánátban.
24,9 km-re. A hely a sistaróci templomtól 2,5 km-re van, a DJ572 jelzésű, Sistaróc és Kövesd közötti megyei úttól 1,4 km-re. A kilátópont 25 méterrel a Bosnyák-patak medre felett található, annak bal partjától 70 m-re nyugatra.
25,5 km-re. Nem kérnek belépési díjat, a látogatás feltétele egy csokor virág vagy egy üveg illóolaj megvásárlása. A Vidéki Levendula levenduláskertbe Angustiafolia Sevastopolis fajtájú levendulát ültettek.
26,5 km-re. A Bánság északkeleti részében, a Ruszka-havasokból nyugatra messze kinyúló Lippai-hegycsoport (Erdőhát) vidékén,alacsony dombvidéken terül el Máslak (Maşloc) község. A községtől délkeletre, körülbelül 1 km-re találjuk Máslak várának maradványait.
27 km-re. Őslénytani, pontusi kövületek lelőhelye - Radmanóc, románul Radmanesti.
28,1 km-re. A Bozsor községhez (románul Traian Vuia, régebb Bujor) tartozó Bégaszuszány településtől északra több halomsírból álló régészeti lelőhelyt találunk. Tiku (Ticu) halma, egy Hallstatt-kori szentély, 540 méterre van a templomtól és 20 méterre délre a vasútvonaltól.
28,5 km-re. Az 1948-as Honvéd-emlékmű, vagy selyemgyártelki obeliszk, ahogy még nevezik, a Győrödi úton, a 6-os számú ház telkén áll. A Temesvár ostromában, 1849-ben elesett honvédek sírja fölé emelték, 1894 november 1-én a Temesvári Honvéd-Szobor Bizottság jóvoltából.
28,7 km-re. Az 1910 nyarán üzembe helyezett Turbinák felszerelése két darab, háromkerekű, 560 lóerős Francis turbinából áll, 385 kilowattos, kétfázisú Ganz generátorokkal. A Béga csatornán vízlépcsőként is szolgáló erőmű épületét Székely László tervezte, 1907-ben kezdték építeni.
29,3 km-re. A nagyobbik, Zsuppányi halomsírnak nevezett lapos halom 610 méterre, kelet - északkeletre található a Bégaszuszányi vasúti megállótól, 30 méterre északra a Glavica pataktól, annak jobb partján. A Bozsor községhez (románul Traian Vuia, régebb Bujor) tartozó Zsuppány településtől északnyugatra két halomsírt találunk.
29,8 km-re. Az újszentesi Petőfi Sándor emlékmű közvetlenül a község központi parkjának előterében, a református templom előtt található.
30 km-re. A nagy, székesegyházhoz mérhető római katolikus templomot Ybl Lajos tervezte neoromán stílusban. A temesvári Milleniumi templom a Gyárváros központjának számító Kossuth tér közvetlen közelében, a Coronini téren található.
31,3 km-re. A temesvári római-katolikus székesegyház az egykori Losonczi téren található, a város történelmi központjában. A csanádi püspökség székesegyházának alapkőletétele 1736 augusztus 6-án történt.
31,4 km-re. Nyolc boldogság üvegablak-sorozat a püspöki palota folyosóján, az udvar felőli oldalon. Augustin Pacha utca 1 szám, Temesvár.
31,6 km-re. Bolyai János emléktábla - Jecza Péter, 1993. Bolyai János  utca, Temesvár.
32 km-re. A tanintézetben kezdetben latin, majd német, a XIX-dik század közepétől az I világháborúig magyar, az 1920-as évektől román nyelven folyt az oktatás. A piarista kegyes tanítórend a magyarlakta vidékeken a 18-dik század első felében terjedt el - az ősi csanádi egyházmegyében Szentannán működtettek kollégiumot, amely a növendékek kis száma miatt 1788-ban megszűnt, majd az iskola II József rendelete alapján Temesvárra került.
32,1 km-re. Sailer Antal-szoborcsoport a temesvári Gyermekklinikával szemben, a Mária királynő téren.
32,1 km-re. Mária-emlékmű a Józsefváros és az Erzsébetváros határán, a Mária-téren - Temesvár.
33,9 km-re. A tavat Temeshidegkúti halásztónak hívják, románul Iazul Zabrani, de a vízfelület Ópálos település területén található. - Liebling-gyűjtőtó 34,3 km-re.
34,3 km-re. 1551-ben Petrovics Péter, 1616-ban Bethlen Gábor foglalta el, később a törökök lerombolták. A település első írásos említése: Monostor (1427), 1484-ben mezőváros, várát először 1505-ben említik.

Természeti értékek - Temes megye
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Nagytopolyi gyűjtőtó adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Amit e ládakeresés során megtanultam: a borvíztöltők exponenciálisan szaporodnak. :D Ha egy végzett, te meg boldogan fellélegzel, hogy na végre, tiszta a levegő.
 • A koordinatak Csikpalfalvan jok, a hirdetotablahoz vezetnek, egy vilagoskek, fakeretes, uvegezett ajtos kisszekrenyke, epp a bejarati kapuval szemben, a templom oldalan. A szekreny be van horgolva egy rahajtott 40-es szeggel, ott talalhato a szoban forgo lila-rozsaszin muanyagtojaska.
 • Már régebben megtaláltuk, talán tavaly augusztusban, családilag, csak elmaradt a bejelentése. Annyira elfelejtettem, hogy újra a keresésére indultam, aztán amikor a helyszínre érkeztem, leesett, hogy már megtaláltam.
 • Miután az interneten láttam egy pár képet, videót, már nagyon kíváncsi voltam erre a panoráma kabinra. Annak ellenére, hogy a tónál nagyon nagy tömeg volt, nem találkoztunk más turistákkal, csak egy zergét láttunk.
 • Aki nem járt a környéken, hamar induljon el csodálja meg ezt a vidéket. Sajnos a ládát magát nem találtuk meg, a segítő információ már nem valós, hiszen az említett erdőrészt teljesen kivágták.
 • Ez tetszett.
 • Az eredeti koordináta odébb tesz, az erdőbe, és ott semmit sem találtunk. A segéd-pontok viszont jól működnek, megtaláltuk a síremléket.
 • Tíz perccel este 8 óra előtt érkeztünk, szerencsére a ferences kolostor bejárati ajtaját nyitva találtuk, hasonlóképpen az egyik ajtót, amelyik a folyosóról nyílik a belső udvarra. Csak a helyszínen olvastam el a nyitvatartásról is az információt, másképp jobban igyekeztünk volna.
 • A temetőt már az útról megpillantottuk. Motívumokban gazdag székelykapu fogadott.
 • Amint a feltöltött képeken láthatod, a füzetecske első lapján egyetlen név szerepel, a meli-é. Most olvasom viszont meli bejegyzésében, hogy valaki a füzet utolsó lapjára írta a bejegyzését.
 • Igy furan neztek rank, de megtalaltuk.
 • A kőbányától jöttem le, és egy felvillanyozó látvány után, aznapi turám utolsó célpontjaként kerestem fel a régi sirköveket. Bár a növényzet igyekszik felülkerekedni, azért meg lehet találni a rejteket.

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Nagytopolyi gyűjtőtó? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!

Néhány látnivaló

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Temes megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.