Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Almás vár - Váralmás

Almás vár - Váralmás


Váralmás az 1G nemzeti út mentén terül el, 14 km-re Bánffyhunyad-tól. A településhez közel eső Várhegy tetejét koronázzák Almás vagy Dezső várának romjai. A váralmási vár a 13. században épült, felgyújtották a tatárjárás idején 1658-ban, majd teljesen lerombolták a Rákóczi-szabadságharcot követő időben.

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Almási vár tornya
Almási vár tornya
Ajtó a toronyba
Ajtó a toronyba
A torony belülről
A torony belülről
A torony belülről 2
A torony belülről 2
A torony belülről 3
A torony belülről 3
A torony oldalfala
A torony oldalfala
A torony belülről 4
A torony belülről 4
Sziklakapu a vár felől
Sziklakapu a vár felől
Sziklakapu a vár felé
Sziklakapu a vár felé
Sziklakapu előtti rész
Sziklakapu előtti rész
Az erdő felett
Az erdő felett
Szoros
Szoros

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztrálj a játszóterünkre. Jelenleg több mint 6.500 általunk bemutatott rejtekhely vár arra, hogy felfedezd! Az általunk rejtett geodobozok egyediek. Kevés kivétellel, sehol máshol nincsenek közölve.

Keressétek meg a Almás vár Váralmás rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Varjuvar Sztana
 • Farkasvar Magyarbikal
 • Reformatus templom Magyarbikal
 • Egeres Bocskay varkastely
 • Jegenye Gipszkepzodmenyek

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Csapatmunkával - Erős csapatmunkával sikerült megtalálni ezt a geodobozt egy jólsikerűlt biciklitúra alkalmával...

 • III. EKE napok, Sztána - A 120 éves születésnapját ünneplő Erdélyi Kárpát-Egyesület által szervezett III...

 • Egy éjszakai akció keretében - Megtaláltuk a srácokkal... • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc