Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


600 éves mocsári tölgy - Paszmos

600 éves mocsári tölgy - Paszmos


A paszmosi mocsári tölgy a helybéli Teleki kastély mögött, 25 m-re található.

A fa törzsén található fémtáblácskán az Anno 1406-os felirat olvasható. Az évszámot a gróf széki Teleki család határozta meg, amely a kastélyt és a hozzátartozó uradalmat a XVII. századtól birtokolta....

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
A paszmosi mocsári tölgy 2
A paszmosi mocsári tölgy 2
A paszmosi mocsári tölgy 3
A paszmosi mocsári tölgy 3
8324
8324
Évszám
Évszám
A paszmosi Teleki-kastély
A paszmosi Teleki-kastély
Cimkézett fotó
Cimkézett fotó
A fa és a kastély közötti teraszosított rész
A fa és a kastély közötti teraszosított rész
A kocsányos tölgy levelei és termése
A kocsányos tölgy levelei és termése

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a 600 éves mocsári tölgy Paszmos rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Teleki-kastely Paszmos
 • Vorosfenyo erdo Paszmos
 • Kolozsnagyida vara
 • Evangelikus templom Teke
 • Homokko kepzodmeny Batos

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Tereprendezés miatt a doboz valószínű eltűnt

  A kastélyegyüttes teljes felújítása során a tölgy környezetét is teljesen átalakították...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc