Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Kolozsnagyida vára - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Kolozsnagyida vára

Kolozsnagyida vára turisztikai látnivalói

A Mezőség északkeleti részében, a Szamosmelléki dombvidék Sajói ágában, a Tekei Dipse-patak mellett fekszik Kolozsnagyida község. A település keleti végénél, a falu szélétől körülbelül 1 km-re emelkedik az 516 m magas Várhegy...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Néhány kép a Kolozsnagyida vára képtárból:

Várdomb
Várdomb

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Kolozsnagyida vára fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22623 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Kolozsnagyida vára!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Kolozsnagyida, 1,63 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Kolozsnagyida vára közelében?
- Evangélikus templom Teke 3,9 km-re. Az állapota egyre jobban romlik, jelenleg el van hanyagolva... Csodálatos, de nagyon szomorú - Magasztos történelemmel rendelkező település nagyon szomorú jelenkori állomása... (itt geodobozt is lehet keresni)
- 600 éves mocsári tölgy Paszmos 9,2 km-re. A paszmosi mocsári tölgy a helybéli Teleki kastély mögött, 25 m-re található... Tereprendezés miatt a doboz valószínű eltűnt - A kastélyegyüttes teljes felújítása során a tölgy környezetét is teljesen átalakították...
- Teleki-kastély Paszmos 9,3 km-re. Frissen felújítva - A Beszterce-Naszód megyei önkormányzat tulajdonában levő épületet most újították fel, a hivatalos felavató pár hét múlva lesz...
- Evangélikus templom Harina 9,9 km-re. Az 1834-es földrengés során nagyon megrongált templomot a XIX-dik század végén restaurálták, amelynek során a déli homlokzatot, a déli tornyot és a nyugati oldal egy részét teljesen újjáépítették...
- Vörösfenyő erdő Paszmos 10,1 km-re.
- Szakadék kőbabákkal Bilak 11,6 km-re. Különleges formájú homokkövek látványában gyönyörködhetünk Besztercétől 17 km-re, Szászrégen irányába, a DJ154 jelzésű útvonalon, Bilak, románul Domnesti, település előtt, az út bal oldalán... Kőgombák színes gyíkkal - Sikerült az út túloldalán, a kőgombákkal szemben félrehúzni, leparkolni... (különleges hely geodobozzal)
- Várhegy Szeretfalva 12,8 km-re. A Mezőség északi felében, a Szamosmelléki dombvidékSajói ágában, az itt északnyugatra tartó Sajó bal partján fekszik Szeretfalva község... (látnivaló és geodoboz)
- Egykori evangélikus templom Malomárka 14 km-re. 1332-ben plébániatemploma van...
- Simontelke 14,1 km-re. Bár nincs róla okleveles adat, minden valószínűség szerint a középkorban temploma volt...
- Homokkő képződmény Bátos 14,2 km-re. Ha arra jártok, megéri megállni néhány perce... (itt geodobozt is lehet keresni)
- Bátos 14,4 km-re. 1228-ban vila Batus néven jelentkezik az okiratokban, majd 1319-ben Batus, 1507-ben oppidum Bathws formában...

Történelmi-kulturális értékek - Beszterce-Naszód megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Kolozsnagyida vára adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Kolozsnagyida vára? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Rejtett látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Beszterce-Naszód megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3727 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.