Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Velnica kőbánya vízesései

Velnica kőbánya vízesései


Aknavásár és Ciresoaia települések között, a Velnica kőbányából indulva, a vad és mászkálós terepekhez szokott, tapasztalt, jól felszerelt, és vállalkozó kedvű természetjáró egy igazi vízesés-paradicsomot fedezhet fel.

A kőbányához vezető út a Szalánc-patak vizén keresztül vezet. Mivel itt nincs híd, ajánlatos a gumicsizma. Alacsony vízállásnál magasabb hasfalú gépkocsival is meg lehet próbálni az átkelést. A kőbányán felfele haladva, egy adott pillanatban két patak összefolyásához érünk.Menetirányban, a jobboldali völgyben négy vízesést találtam...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Óriási kőtömb
Óriási kőtömb
Kőbánya-vízesés
Kőbánya-vízesés
Zöld-vízesés
Zöld-vízesés
Cérnaszál-vízesés
Cérnaszál-vízesés
Cérnaszál
Cérnaszál
Csordogáló-vízesés
Csordogáló-vízesés
Legyező-vízesés
Legyező-vízesés
Oldalsó-vízesés
Oldalsó-vízesés
Emeletes-vízesés
Emeletes-vízesés
Lépcsős-vízesés
Lépcsős-vízesés
Függőágy-vízesés
Függőágy-vízesés
Terasz-vízesés
Terasz-vízesés

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Velnica kőbánya vízesései rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Szalanc-erdo kotornyai
 • Felfuggesztett kocka Szalanc-erdo
 • Kosna-csucs
 • Katonai emlekmu Kosna-domb
 • Dak erod Titelca-domb

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Vízesés rengeteg

  A játékvezető egy igazi vízesés rengetegbe kalauzolt el bennünket...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.06 másodperc