Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Református templom - Kalotaszentkirály

Református templom - Kalotaszentkirály


Kalotaszentkirály a kalotaszegi faluturizmus központjának számit. Látnivalói a kazettás mennyezetű református templom, az Ady-emlékmű és az egykori határsorompó maradványai.

Kalotaszentkirály 600 m tengerszint feletti magasságban fekszik a Kalota patak partján. A patak két részre osztja a falut, a bal parton levő rész neve Szentkirály a jobb parton levőé pedig Zentelke. Habár a falu hivatalos neve Szentkirály, a helybeliek nagyon is számon tarják, hogy ki hova valósi. A falu a Szentkirály nevet István király tiszteletére kapta,...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Napóra
Napóra
A templom belseje
A templom belseje
Szószék
Szószék
Kazettás mennyezet 1
Kazettás mennyezet 1
Kazettás mennyezet 2
Kazettás mennyezet 2
Harang
Harang
Templomba menve
Templomba menve
Templomba sietve
Templomba sietve
Ady emlékmű
Ady emlékmű

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Református templom Kalotaszentkirály rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Reformatus templom Kalotadamos
 • Reformatus templom Magyarvalko
 • Reformatus templom Magyarbikal
 • Farkasvar Magyarbikal
 • Reformatus templom Korosfo

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Nem került elő

  Ugy gondolom, hogy nem egy ördöngösen nehéz rejtés, a dobozka mégsem került elő, tehát több mint valószinű hogy nincs is ott...
 • A környék csodálatos

  8 éjszakát töltöttünk el a Tünde Panzióban...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc