Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Református templom - Alvinc

Református templom - Alvinc


Középkori plébániatemploma – amely ma is áll – a XIV. századból származik, tehát feltételez egy előbbi templomot. Eredetileg háromhajós templom volt, de ebből csak a középhajó maradt meg és a szentély az eredeti boltozat nélkül. A lebontott mellékhajók maradványai a hajó közti befalazott ívek. Tornyot csak a XIX. században kap. A szentély külsején falfestmények nyomai küzdenek az elmúlással.

1205-ben az okiratok Wynch Inferior néven írják. 1248-ban Wynch, 1289-ben Wynch Inferior, 1290-ben Vinc, 1342-ben Olwynch, 1393-ban oppidum Alsowincz, 1510-ben Alwincz; 1552-ben Alvincz formában fordul elő. Lakói a XII. században mint német telepesek jönnek ide (hospites), és első templomuk is ebből a századból származhatott. Sőt Nägler: a XI. századra...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Turista látnivalók

Keressétek meg a Református templom Alvinc rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Martinuzzi varkastely Alvinc
Reformatus templom Borberek
Evangelikus erodtemplom Szaszsebes
Varoserodites Szaszsebes

Hozzászólások
Pixel
Ódon hangulat...
Templom...
Kéz alatt...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc