Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking - A képet grimoirine készítette

Hétforrás-vízesés - Bucsecs-hegység - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map, környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe

Hétforrás-vízesés - Bucsecs-hegység

..

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Hétforrás-vízesés - Bucsecs-hegység képtárból:

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Hétforrás-vízesés Bucsecs-hegység rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Érdekes helyek a közelben:
* Juhász asztala 6.52 km-re - * Ferenc József-szikla 9.79 km-re - A Ferenc József-szikla 10 perc járásra található a Királyi esztena-tisztástól. * Törcsvári kastély 22.77 km-re - A már messziről festői látványt nyújtó, törcsvári várat a brassói polgárok építették a 14. * Hegyimentő állomáshely 26.01 km-re - * Botorog-csorgó 26.73 km-re - A bővizű Botorog-csorgó egy kőkeresztből ontja a vizét. * Lenföldek tisztása 27.08 km-re - * Kilátó 27.23 km-re - * Aranygödör-kilátó 28.26 km-re - * Lóhavas 28.29 km-re - * Magas-csúcs 28.38 km-re - * Kőkapuk éle-tisztás 28.74 km-re - * A hivatkozások regisztrált felhasználók számára elérhetőek, bejelentkezés után.

Néhány székely szó jelentése:
Korcsia = Deszkákból összeállított lapos szánkó. Kornyadozik = Betegeskedik, nem érzi jól magát. Körtöve = Körte. Koslat = Ok nélkül járkál, jön-megy. Kószálni = Tétlenül járkálni. Köszkenyér = Barna kenyér. Főként a rozskenyér. Koszt = Verésre alkalmas hosszabb karó. Koszta = Magas ember. Kota = Tyúk. Kotor = Kóré csonkja.

Turisztikai látnivalók a közelben


Kőboglya
Kőboglya 2.19 km-re. RH4215 Kőboglya Leszpez-hegy Bucsecs-hegység
Bratei-szoros
Bratei-szoros 3.32 km-re
RH3943 Bratei-szoros Bucsecs-hegység
Izvoras-vízesések
Izvoras-vízesések 5.19 km-re
RH4469 Izvoras-vízesések
Vanturis-vízesés
Vanturis-vízesés 5.58 km-re
RH4500 Vanturis-vízesés Bucsecs-hegység
Vízesés a Vágy völgyében
Vízesés a Vágy völgyében
A vágy forrása, románul Izvorul Dorului, nevű patak a Vanturis- és a Varful cu dor elnevezésű hegyek oldalaiból ered.
Ösvény a Bárbes agyarai alatt
Ösvény a Bárbes agyarai alatt
A Bárbes agyarai sziklacsoport, románul Coltii lui Barbes, alatt vezet el a piros ponttal jelzett túraút egyik szakasza.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.