Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Református templom - Kézdimárkosfalva

Református templom - Kézdimárkosfalva


1332-ben villa Marci néven jelentkezik az oklevelekben. 1497-ben Márkosfalva formában fordul elő. Márkosfalvát a regestrum 1567-ben 21 kapuval jegyzi.

1332-ben plébániatemploma van, ebben az évben a pápai tizedjegyzék szerint papja, Tamás 5 régi és 4 kicsi banálist fizet, 1334-ben meg 2 garast. János papot 1333-ban 2 garas fizetéssel említik. 1488-ban Baranyai Mihály a plébános, aki Ince pápától felszentelésének engedélyezését kéri, mivel már márkosfalvi plébános. 1538-ban Tamás a plébános,...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Románia látnivalói

Keressétek meg a Református templom Kézdimárkosfalva rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc