Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


SZNM 3 Nyujtód - Hősök emlékműve

SZNM 3 Nyujtód - Hősök emlékműve


Székelyek Nagy Kincskeresése - 3. stáció - Nyujtód - Hősök emlékműve

1332-ben Nachtond néven jelentkezik a forrásokban. 1444-ben Nywtod formában fordul elő. Az 1567. évi regestrumban Nywthot 25 kapuval szerepel. 1332-ben plébániatemploma van, ebben az évben papja, Tamás a pápai tizedjegyzék szerint 5 régi banálist és 4 kis dénárt fizet. 1334-ben János papja 2 régi banálist fizet.

Temploma a gótikus kor jegyeit...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Kincskeresés Erdélyben

Keressétek meg a SZNM 3 Nyujtód Hősök emlékműve rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Nyujtodi panorama
Katolikus templom Kezdiszaszfalu
SZNM 2 Lemheny
Katolikus kapolna Kezdisarfalva

Hozzászólások
Pixel
SZNM 3...
Lobogó...
Helyén volt...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc