Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Kolibicai panoráma - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Kolibicai panoráma turisztikai látnivalói

Kolibicai panoráma ..

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Néhány kép a Kolibicai panoráma képtárból:

135744
135744
135817
135817
Ráadás
Ráadás

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Kolibicai panoráma fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22623 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Kolibicai panoráma!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Kolibica, 2,01 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Kolibicai panoráma közelében?
- Kolibica-tó 2 km-re. A tó vize nyáron fürdésre és csónakázásra is alkalmas, a környék hegyeinek látnivalói könnyen megközelíthetők innen. Megpróbáltam - Megpróbáltam feljutni a rejtekhez, de biciklivel nagyon nehéz volt, feladtam. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Kolibica völgyzáró gát 2,3 km-re. A völgyzáró gát 1977-1978 között épült. Üres csövek - Sajnos a dobozt nem találtuk meg, de a szép tájat megcsodáltuk. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Sebes-patak völgye Kelemen-havasok 6 km-re.
- Tatárka-kő Kelemen-havasok 6,7 km-re.
- Tündér-tó Kelemen-havasok 10,8 km-re.
- Kusma-kő Kelemen-havasok 11,3 km-re. Kusma-kő (Kusmai kő).
- Borgói-hágó 11,5 km-re. Az erdélyi Besztercét és a bukovinai Dornavátrát köti össze a rajta haladó DN17-es főút. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Kofa-völgyi vízesés 11,6 km-re. A Kofa völgyében található egy nagyon bővizű forrás, melynek az a különlegessége, hogy a forrás vize mintegy fél méter vízszintes szakasz után, vízesésként veti magát a mélybe. Decemberben is szép - Meglepően szép a kidőlt erdőben előbukkanó kétágú vízesés. (különleges hely geodobozzal)
- Andezitszikla Bölényes Kelemen-havasok 13 km-re. A csúcstól nyugatra egy vulkanikus eredetű andezitszikla található.
- Zurzugó-tető Kelemen-havasok 13,1 km-re.
- Kis-Beszterce 14 km-re. Nem ajánlom ezt az útvonalat, csak gyakorlott kalandra vágyó túrázóknak, mivel a jelzések nagyon gyengék, a kidőlt fák, a patak, meg a bokrok rendkivül nehézzé és lassúvá teszik a haladást. karbantartás, pápánás - A társrejtő természetesen a rejtő társa - avagy párja, ha úgy tetszik, aki hűségesen várja haza a rejtőt a lehetőségek országából (s akivel Kelemen-gerinctúrájuk alkalmával együtt rejtették tavaly a dobozt).
- Jakabkő Kusma 15,5 km-re. A Lunga-patak mellett fekvő Kusma községtől 2 km-re délre, a 949 m magas Jakabkő sziklaszirtjén egykor Árpád-kori vár állt, melyre a falu keleti szélétől induló talajúton juthatunk fel.
- Sztrunior-tető Kelemen-havasok 15,8 km-re.
- Geológus tűje Hollókő Felsőbudak 16,8 km-re. Alapterületének átmérője 5-6 m. A Hollókőről - Egy évvel ezelőtt nem mentem fel a Hollókő tetejére.
- Hollókő Budák 16,9 km-re. 7 km után van egy erdészház sorompóval. Tíz évvel ezelőtt jártam a Hollókőnél - Felmásztam a tetejére is, talán onnan a leglátványosabb a Geológus tűje.
- Nyugati kilátó Istenszéke Kelemen-havasok 17,1 km-re. Az Isten széke a Kelemen-havasok leglátogatottabb kilátópontja, különösen a Maros megyeiek kedvenc túracélpontja.
- Csúcsplató Istenszéke Kelemen-havasok 17,2 km-re. Felismerhetetlen helyszín - A kék pont jelzésen, a Bisztra-patak völgyéből indulva, a Hidas-patak völgyén keresztül jutottunk fel az Istenszéke csúcsplatójára.
- Keleti kilátó Istenszéke Kelemen-havasok 17,4 km-re. Az Istenszéke a Kelemen-havasok legnyugatibb része, és bár csupán 1380 m magas, de jellegzetes formája amely az emberek fantáziáját igencsak megmozgatta, és amiről talán legszebben Wass Albert írt, valamint a fenséges kilátás, amit biztosít, annak egyik leglátogatottabb helyévé teszi. Nem találtam megfelelő rejteket egy új geodoboznak - A kék pont jelzésen, a Bisztra-patak völgyéből indulva, a Hidas-patak völgyén keresztül jutottunk fel az Istenszéke csúcsplatójára.
- Kis-Tiha-nyereg 18,3 km-re.
- Sziklafal Gyöngyös-patak 19,7 km-re.
- Tiha-vízesés Nedves-patak Kelemen-havasok 20 km-re. A Tiha-vízesés a Kelemen Nemzeti Parkban található. Május - Május még messze van, nem tudom, hogy mennyi szabadidőm lesz májusban.
- Gyöngyös-patak vízesései Kelemen-havasok 20,3 km-re. Gyöngyös patak - Egy élmény volt az Illés-szikláitól beereszkedni az itt-ott embermagasságú  kúszófenyők között a nyeregbe.
- Hegyes-szikla 20,5 km-re.
- Tatár-tető 20,9 km-re.
- Sziklakilátó Nedves-patak 21,1 km-re. Sziklakilátó a Nedves-patak fejében. A Tiha-csúcshoz közel - .
- Illés sziklái Kelemen-havasok 21,2 km-re. A Kelemen-havasok főgerincén levő Ruszka-csúcs délkeleti oldalában találhatók Illés kövei, másnéven Illés sziklái (Pietrele lui Ilies).
- Nagy Láp Stampi-mező 21,4 km-re. A Nagy Láp, románul Tinovul Mare Poiana Stampei, egy 861 hektáros láp a Kelemen-havasok Nemzeti Park északnyugati határán.
- Tiha-tető Kelemen-havasok 21,4 km-re. A Tihu csúcs megközelitését Palotailváról ajánlom: Ilva patak völgye (piros kereszt), Nagy Ilva patak völgye (kék kereszt), Tihu patak volgye (Tiha Ilvei kék pont). Csak ez - Egy fárasztó nap után, minden fáradtságot elfelejtettünk mikor a gyönyörű látvány fogadott a csúcson.
- Tamó sziklavára 21,6 km-re. Tamó sziklavára az 1862 méteres Tamó-tetőtől dél-nyugati irányba 900 m távolságra, 1820 m tengerszint feletti magasságban helyezkedik el. Egy kicsit nehezebben - A Tamó szikláit egy kicsit nehezebben találtuk meg, az oda vezető ösvényen nem sokan járhattak, úgy kellett átvergődni és felkapaszkodni a törpefenyők között.
- Kőnyúl Kelemen-havasok 22,1 km-re. Ezek egyike egy nyúl formájú szikla.
- Várszikla 2 Dédabisztra 22,2 km-re. A falu határához tartozó Dédabisztratelep közelében, a 656 m magas La Cetate nevű sziklaszirt tetején középkori vár maradványai találhatóak. Kicsúszva a rejtekből és elázva - Előbb lent kerestem a szikla tövében, de nem találtam.
- Várszikla Bisztrapataka 22,2 km-re. A csúcsosabb sziklát a helyiek Cukluj-nak hívják. Kellemes séta - Ez volt a mai rejtekhely-vadászatunk első állomása.
- Veres-kő sziklái 22,6 km-re. A Veres-kő sziklacsoport az Apostolok szikláitól 4 km távolságra délnyugati irányba 1670 m  magasságban szintén a gerinc közelében helyezkedik el. Por a geodobozon - A 12 Apostol sziklacsoportjai után a Veres-kő szikláit kerestük fel.
- Pietrosz-csúcs Kelemen-havasok 23,5 km-re. A Kelemen-havasok csúcsrégiójának megközelítésére a legalkalmasabb útvonal a Nagy-Ilvavölgye. Meglepetés - Meglepő, hogy a doboz 2006 óta még megvan, ép és száraz.
- Víg Albert köve Galonya 23,9 km-re. Galonya fölött egy híd vezet át a Maros folyón, mely egynagy sziklára épült. Gyors kipipálás - Ha már sokszor átmentem a hídon, ideje volt kipipálni ezt a dobozt is.
- Panda-kő Galonya 24 km-re. A Panda-kő Galonya és Ratosnya között, a Maros bal oldalán található, a Görgényi-havasokban. Ket doboz - Igen, a mustaros doboz es egy pet eloforma, ha jol emlekszem.
- Egykori mosógép Bisztra-völgye 24,1 km-re. Bár a mosógépek hasonlóan működnek, a kivitelezésükben vannak különbségek. Víz általi önmegsemmisítés - Víz hozta (létre) víz vitte el.
- Lóalkatrész szikla Ratosnya 24,2 km-re. A Lóalkatrész-szikla Ratosnya Déda felőli kijáratánál található, közvetlenül a Visa pataki letérő mellett. Csalodas - Azt hittem az elejen hogy maszos doboz lessz :) de tevedtem.
- Borziatelep tava 24,4 km-re. Valamikor a vasútról is látható volt, de mára már a tó körül eléggé felnőttek a fák és a bozót. Egy kis nosztalgia - Fontos hely ez számomra, mert egy barátomnak hétvégi háza van Borziatelepen és sokszor jártam meg a környéket.
- Magyar-Negoj-tető Kelemen-havasok 24,9 km-re.
- Tizenkét Apostol sziklái Kelemen-havasok 25 km-re. A sziklaalakulatok a Neagra- és Negrisoara patakok vízválasztóján, Moldva és Bukovina határán helyezkednek el, 1770 m magasan. Útvonal és rejtek - A 12 Apostol kolostortól indultunk a 12 Apostol sziklái felé.
- Mosógép Dédabisztra 25 km-re. A hegylakó népek mosógépe, a hegyi terepet kihasználva működik, szükségtelenné téve az elektromos energiát, az emberi erőt, és a mosószert. Homályos - Ez a mosógép még működik (a fentebbit elvitte a víz), de a leírás rajtunk nem segített, a támfal kb.
- Funtineli forrás Palotailva 25,4 km-re. A Funtineli patak, vagy ahogy a térképeken szerepel, a Kutaspatak Palotailvánál ömlik a Marosba. Kirándulás a funtineli mezőre - Gyönyörüszép időben értünk mintegy 120-an a funtineli mezőre.
- Budak-völgyi tölgyerdő Óvárhely 25,6 km-re. Óvárhely kijáratánál, Kisdemeter felé (173-as megyei út) jobbra egy földút vezet egyenesen a 6 hektáros liget-, tölgyerdő felé. Kikerics-szőnyeg - Teljes pompával virágzik a kikerics a vén tölgyek alatt.
- Lisztes-bérc Jódtelep 25,6 km-re. A 90-es években még Lapos-kőnek neveztük.
- Negoj védkunyhó Kelemen-havasok 25,6 km-re. A Negoj-nyeregtől körülbelül 700 méterre található egy védkunyhó, a Negoj tisztáson.
- Lukács sziklái Kelemen-havasok 26,1 km-re. A Lukács-sziklacsoport a 12 Apostol szikláitól egy kilométerre északkeleti irányba, 1720 m magasan, szintén a Neagra- és a Negrisoara-patakok vízválasztója közelében helyezkedik el. Mulasztás pótolva - Most veszem észre, hogy biza elfelejtettem feltölteni a fotókat a rejtekhelyhez.
- Megalitok pantheonja Kelemen havasok 26,2 km-re. Megalitok pantheonja.
- Nagy-barlang Andrástelep 26,4 km-re. .. De mégis, a Kelemen-havasokban, a fatörzs-barlangok mellett, van egy másik érdekes lik is, az andronyászai Nagy-barlang.
- Kiszsolna Evangélikus templom 26,7 km-re. Besztercétől mindössze 8 km-re délre fekvő, egykor többségében szászok lakta település temploma a 14-dik század derekán épült. Hazafelé - Már megint az Óvárhely melletti tölgyerdőben jártunk, kockás liliomokat nézni, fotózni.
- Templomtorony Óradna 27 km-re. Óradna község a Radnai-havasok déli részét aBorgói-hegység északi részétől elválasztó, itt délnyugatra tartó Nagy-Szamos két partján fekszik. Torony - A fotók alapján minden stimmelt.
- Vasúti megálló Andrásháza 27,2 km-re. Aki vonattal érkezik a helyszínre, annak Andrásháza lerobbant, gyászos állapotban levő vasuti megállójánál kell leszállni.
- Sziklaablak Andrásháza 27,5 km-re. Közvetlenül az ösvény mellett egy elfordított U betűhöz hasonló, méretes sziklakapu vonja magára a figyelmet. Egy túra megkoronázása - Egy kellemes tavaszi délután találtam meg ezt a dobozt.
- Sziklakapu Ládás Háza alatt Andrásháza 27,5 km-re. A Kelemen aljában - Ha már útba esett, nem lehetett kihagyni.
- Ládás Háza-barlang Andrástelep 27,9 km-re. Mállás- és rönklenyomat-barlangokat. Barlang, első barlang - Délben jött ránk, hogy túrázzunk, és elfutottunk Ratosnyára.
- Ládás Háza-kilátó Andrásháza 27,9 km-re. Jó nap a mozgásra - A mai napom igen mozgékonyra sikerült.
- Zsedán-völgyi kőgomba Kelemen havasok 27,9 km-re.
- Sárkány-barlang Andrásháza 28,3 km-re.
- Wopser-sánc Újradna 28,8 km-re. Újradna közelében az első katonai felmérés három sáncot, őrhelyet ábrázol.
- Rekettyés-csúcs Kelemen-havasok 28,8 km-re. A meteorológiai állomástól csak pár méter választja el. Jézer-tó és Rekettyés-tető - Egy kis vasárnapi 25 km-es séta.
- Bunker 3 Szalárdtelep sziklái 29,1 km-re. Félgömb-tető - Itt nagyobb szerencsével jártam, a geodoboz száraz és a helyén van.
- Bunker 4 Szalárd 29,1 km-re. Az országútról mindkét irányból jól látható. Üres a 4x7 - Ma kedvem támadt jéggé fagyott sáron és a tetején csúszkáló avaron meredeket mászni.
- Szalárdtelep sziklái Nagy bunker 29,2 km-re. Innen az ösvény ereszkedni kezd.
- Bunker 2 Szalárd 29,4 km-re. A Szerecsen-sziklák közelében az ösvény két oldalán, egymással szemben két bunker állt. Második - A Bunker 1 után hamar következett az egymással szemben levő két bunker.
- Bunker 0 Szalárd 29,4 km-re. A szalárdi Szerecsen-sziklákon, a piros ponttal jelzett túraösvény mentén több bunkert, kiépített sáncrendszert láthatunk.
- Bunker 1 Szalárd 29,5 km-re. A Maros-szoros egyik ékességének számító Szerecsen sziklákon és azok környékén jól kiépített lövészárokrendszer húzódott, húzódik végig a sziklafal mentén, melyet sziklába vésett menedékhellyel, lőszerraktárral, bunkerekkel láttak el. Világháborús óvóhelyi üzenet - Az üzenet a táj és a hely részéről volt.
- Zsinagóga Beszterce 29,6 km-re.
- Ortodox templom Beszterce 29,8 km-re. Szűz Mária templomba vezetése ortodox templom, egykori Szent András minorita ferences kolostor.
- Kis Bánffy-forrás Szalárd 29,9 km-re. Szalárd és Andrásháza között a Maros bal partján közvetlenül a folyómeder mellett egy termálvizes medence található. Kis-Bánffy forrás - A "melegpocsolya" rendes neve: Kis-Bánffy forrás.
- Kisiparosok székháza Beszterce 30 km-re. Besztercei Kisiparosok Székháza, ma George Cosbuc Városi Kulturális Központ.
- Andreas Beuchel egykori lakóháza Beszterce 30 km-re. Andreas Beuchel egykori lakóháza, Ion Zidaru lakóháza néven ismerik.
- Jézer-tó Kelemen havasok 30,1 km-re. A Jézer-tó, más néven Bánffy-tengerszem, a Rekettyés sziklakönnye, a Kelemen-havasok legismertebb természetes tava, glaciális eredetű képződmény. Havasszépe - Sokszor megcsodáltuk már a tavacskát, a víz sajnos egyre kevesebb benne.
- Ezüstműves ház Beszterce 30,1 km-re. Ezüstműves ház, németül Goldschmiedehaus, ma Megyei Művelődési Igazgatóság.
- Liviu Rebreanu kollégium Beszterce 30,2 km-re. Liviu Rebreanu kollégium, az egykori Evangélikus Fiúgimnázium.
- Beszterce 30,2 km-re. Látnivalói az evangélikus templom, a lábasházak, az Ezüstművesek Háza, a római katolikus templom és a besztercei múzeum.
- Szentháromság római-katolikus templom Beszterce 30,4 km-re. Az épület rendben van tartva, felújítva, mint ahogy előtte az utca is.
- Kelemen Cserbükk Kelemen-havasok 30,4 km-re.
- Egykori Kaszinó Beszterce 30,5 km-re. Egykori Kaszinó, ma Szakszervezeti Művelődési Ház.
- Andrei Muresanu Kollégium Beszterce 30,5 km-re. Andrei Muresanu Kollégium, az egykori Királyi Leányiskola.
- Lomáska Kis-Lomás-vízesés 30,6 km-re. A Kelemen-havasokban található Kis-Lomás patak felső szakaszát egy andezitlépcsőn lezúduló vízesés ékesíti. Végre - A sok rókagomba miatt gondoltam, hogy mi is augusztusban jövünk ide, de nem tudtam kivárni.
- Kis Lomás úr szikla 30,8 km-re. A Kis-Lomás-vízesés közelében, a kék háromszöggel jelzett túraútvonal felett látványos sziklaalakzatok emelkednek. Majd legközelebb - A Kis-Lomás-vízesés felé menet megálltam megkeresni ezt a dobozt.
- Kis-Lomás hegyi menedékhely Kelemen-havasok 31,3 km-re. A Kis-Lomás-vízeséstől körülbelül 800 méternyire délkeletre egy hegyi menedékhely található, a kék háromszöggel jelzett túraútvonal mentén.
- Vörösfenyő erdő Paszmos 31,3 km-re.
- Ruszu-mező a Nagy-Égett-kő mellett 31,5 km-re. Ruszu-mező a Nagy-Égett-kő, vagyis Cibles mellett.
- Kis Csika-csúcs Kelemen havasok 31,9 km-re. A Kis Csika- vagy Csikuca-csúcsnak olyan szép neve van románul (Cica Mica, Cicuta), persze magyarul kiejtve, hogy a magyar megfelelőjét nem is kellene használni.
- Sólyomkő-szikla Nyágra 32 km-re. Jó kilátás - A Sólyom-szikla a Kelemen-havasokvan található, Nyágra (Neagra, Fekete-Göde) település közelében.
- Simontelke 32 km-re. Bár nincs róla okleveles adat, minden valószínűség szerint a középkorban temploma volt.
- Teleki-kastély Paszmos 32,1 km-re. Frissen felújítva - A Beszterce-Naszód megyei önkormányzat tulajdonában levő épületet most újították fel, a hivatalos felavató pár hét múlva lesz.
- 600 éves mocsári tölgy Paszmos 32,1 km-re. A paszmosi mocsári tölgy a helybéli Teleki kastély mögött, 25 m-re található. Tereprendezés miatt a doboz valószínű eltűnt - A kastélyegyüttes teljes felújítása során a tölgy környezetét is teljesen átalakították.
- T1 és T2 barlangok Nyágra 32,2 km-re. Nyágrán, a Maros-szoros felsõ szakaszán, a barlangok elérik a 800 m tengerszint feletti szintet.
- Magyaró 33 km-re. 1228-ban Moggoreunak írják, 1587-ben Mogioro és 1602-ben Magyaros a neve.
- Református templom Disznajó 33,1 km-re.

Természeti értékek - Beszterce-Naszód megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

  • Hozzászólás és bejelentés
  • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
  • Utolsó megtalálások és hozzászólások
  • Kolibicai panoráma adatlapjának követése
  • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
  • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
  • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  • Biciklis panoráma - Kettesben az asszonnyal körbebicikliztük a tavat, nagyon szép a táj...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Kolibicai panoráma? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Rejtett látnivalók a közelben

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Beszterce-Naszód megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3727 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.