Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Kocsmatemplom - Brennbergbánya - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Kocsmatemplom - Brennbergbánya turisztikai látnivalói

A mai alakját 1930-ban elnyert soproni Szent Borbála-templom épülete ad helyet a Bányász-pince nevű kocsmának, állítólag egyedülálló módon az országban. Bányásztemplom, Brennbergbánya településrész, Soproni út 18 szám...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Kocsmatemplom Brennbergbánya fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22623 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Brennbergbánya és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Kocsmatemplom!

A legközelebbi település Ágfalva, 3,76 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Kocsmatemplom Brennbergbánya közelében?
Bányászati Emlékház Sopron 0,69 km-re, Béke-kilátó Sopron 1,53 km-re, Görbehalmi Bányászmúzeum Sopron 1,83 km-re, Várhely-kilátó Sopron 3,45 km-re, Várhely Sopron 3,46 km-re, Tolvaj-árok Természetismereti Tanösvény Sopron 3,52 km-re.
- Juharlevelű platán Peresznye 28,7 km-re. Ez a juharlevelű platán (Peresznye, Vas vármegye) 26 m magas, kerülete 10,7 m.
- Ördögtányér-szikla Kőszeg 29,1 km-re. A Kőszegtől nyugatra található Ördögtányér-szikla egy különös formájú sziklatömb, mely akár pogány áldozókő is lehetett, rajta az ördögi tölcsér, egy természetes madáritató.
- Őz-kút kirándulóhely Kőszeg 29,3 km-re. A víz nem iható.
- Kétszázéves körtefa Gyöngyösfalu 37,3 km-re. A kétszázéves körtefa Gyöngyösfalu és Lukácsháza között található, nyugatra.
- Ördögkő Gencsapáti 42,2 km-re. Később a gencsi templom mellett állt, majd 1907-ben került a jelenlegi helyére.
- Kámoni Arborétum Szombathely 45,6 km-re. Több mint 3200 fa- és cserjefaj él itt, rendkivül gazdag a díszfa-, díszcserje, illetve a lágyszárú gyűjteménye.
- Csodaszarvas-tanösvény Dozmat 46,8 km-re. A tanösvény körséta formájában két irányban is végigjárható, közben érinti a látványos kilátással kecsegtető, szokatlan formájú Krisztina-kilátót.
- Krisztina-kilátó Dozmat 47,3 km-re. A Krisztina-kilátó 11 m magas kilátóteraszára egy szokatlan formájú, 30 fokos szögben megdöntött, fából ácsolt, fedett folyosó vezet fel.
- Aradi vértanúk parkja Rátót 77,1 km-re. Az 1983 óta természetvédelmi oltalom alatt álló történelmi emlékhely-parkban levő tölgyfák egy része elpusztult, de 2018-ban a helyi önkormányzat pótolta őket.
- Pincesor Nyúl 88,9 km-re. A Szurdik Európa egyik legnagyobb homokkőben kialakult szurdokvölgye, 650 m hosszú, 40-60 m széles, és helyenként 30 m mély.
- Barátok vára Sokorópátka 90,9 km-re. A Barátok vára egy két részből álló, árkokkal körülvett földvár, a Sokorópátkától délnyugatra található, 260 m magas Harangozó-hegy északi lejtőjén.
- Földön járó toronyóra Zalaegerszeg 94,3 km-re. A Földön járó toronyóra, a plébániatemplom egykori órája, Zalaegerszegen, a Kosztolányi utcában, a Hevesi Sándor színház és a Griff bábszínház előtti téren található.
- Boldog Mór-kilátó Pannonhalma 96,3 km-re. A Boldog Mórról, az egyik első magyar származású főpapról elnevezett, 18 m magas kilátótorony a Pannonhalmi hármas halom legdélibb magaslatán áll, a pannonhalmi főapátságtól dél-délkeletre, 257 m tengerszint feletti magasságban.
- Arborétum és gyógynövénykert Pannonhalma 96,3 km-re. A pannohalmi arborétum története egészen az apátság alapításának idejére vezethető vissza, így a pannonhalmi arborétum és gyógynövénykert az első ismert, történelmi magyar kert.
- Kemence-kápolna Sénye 97,8 km-re. A Kemence-kápolnának becézett építészeti alkotás Sénye településtől dél-délnyugatra áll a Szilváshegyen, mögötte szép kilátás van a környékre - magántulajdon, de látogatható.
- Kőhíd Nemesbük 104,4 km-re. Nem műemlék híd, viszont 2006-ban teljes felújítást kapott.
- Mohos Csitri Cuha-völgy 106 km-re. A Mohos Csitri (Cuha-völgy) vasalt útvonal 150 m hosszú, B nehézségű, 2021-ben épült.
- Rövid Vágta Cuha-völgy 106,1 km-re. A Rövid Vágta (Cuha-völgy) vasalt útvonal 130 m hosszú, nehézsége C-D, épült 2021-ben.
- Megalománia Cuha-völgy 106,1 km-re. A közepénél, a sziklafalhoz érve, kiágazik belőle az E nehézségű, de rövid, 30 m hosszú Lali Király útvonal - ugyanitt ki lehet szállni a lemeneti ösvény irányába.
- Bakony Szíve és Makarenkói Plafon Cuha-völgy 106,1 km-re. A két útvonal tetejéből ereszkedik le a lemeneti ösvény 80 m hosszú, B nehézségű Lemenet útvonala.
- Ariadné Fonala Cuha-völgy 106,2 km-re. Az Ariadné Fonala (Cuha-völgy) vasalt útvonal 130 m hosszú, D nehézségű, szintkülönbsége 40 m, 30-60 perc alatt teljesíthető.
- Bucsek Henrik Emlékút Cuha-völgy 106,2 km-re. Az emlékút Magyarország (jelenleg) leghosszabb vasalt útvonala, Bucsek Henrik hazai hegymászónak állít emléket.
- Vörös-szikla Csalános-völgy 106,6 km-re. A kislődi Csalános-völgy alapkőzete mészkő, itt helyenként szép mészkősziklákat találunk.
- Margit-kilátó Cserszegtomaj 109,4 km-re. A fából készült, 31 m magas Margit-kilátó Cserszegtomaj és Hévíz között, a Biked-domb tetején található.
- Eszterházy-kastély romjai Réde 110,4 km-re. Az 1760-as években, győri mesterek által épített főúri kastélyból csak a bejárati rész maradt meg, rajta az Eszterházyak családi címere látható.
- Talabér-Bujtor-Osvald-féle vízimalom Gyenesdiás 116,3 km-re. 2021 májusában a vízimalom teljesen megújult, az épületben Pékmúzeum, Festetics Fűszerkert és Herbárium került kialakításra.
- Kőtenger Szentbékkálla 117 km-re. Különleges formájú sziklavilág várja az idelátogatókat, a sziklák mélyedéseiben virágok és jellegzetes növények gyönyörködtetnek.
- Panoráma-kilátó Kopasz-hegy Mindszentkálla 118 km-re. Mindszentkálla fölé nyugatról magasodik a 302 m magas Kopasz-hegy, az Öreghegy legmagasabb pontja.
- Tethys-alagút Veszprém 123 km-re. A Tethys-alagút Veszprémben, a Szent István-völgyhíd közelében és attól délkeletre, a Harmat utca és a Séd-patak között helyezkedik el.
- Bagolykő-Róka-szikla Ábrahámhegy 123,3 km-re. A méretes sziklaképződményt a szél és az eső munkája alakította ki.
- Kőszikla-szurdok Nagybakónak 128,2 km-re. A víz Felső pannon-tengeri homokkő alól szivárog a mederbe, úgymond könnyeznek a sziklafalak.
- Palánkvár Fonyód 130,2 km-re. A fonyódi középkori palánkvár, másik nevén Fácános vár, maradványa a Balaton déli partján, Fonyód város keleti részében található.
- Kezesfa pihenőhely Kéthely 131,4 km-re. A Kezesfa egykor egy nagy tölgyfa volt, a Kéthely és Hollád közötti erdőben, melynek ágai az erdei utak irányába mutattak.
- Xantus János Gömbkilátó és Magasösvény Balatonboglár 131,4 km-re. Az 1950-es években építették a brüsszeli világkiállításra, mai formájában 2012 óta látható.
- Szőlőhegyi kápolna Kéthely 132,6 km-re. A szőlőhegyi Istenanya kápolna 1870-ben épült fel, közadakozásból, egy már a 15-dik században létezett, de a török megszállás alatt megsemmisült kéthelyi Szűz Mária-kápolna helyett.
- Somlyó-hegyi kilátó Alsóörs 133,3 km-re. A hatszögletű, 17,5 m magas építmény legfelső kilátószintjéről szép kilátás nyílik a Balaton keleti és északi partjára, illetve a Bakonyra.
- Hunyady-kastély Kéthely 133,5 km-re. A kastélyépület nyugati szárnya 1760-ban épült, a keleti szárny és a főépület 1912-1920 között.
- Kálvária-dombi vasalt utak Tata 136,7 km-re. Inkább gyerekeknek és kezdő felnőtteknek ajánlott, bár van rajta egy érdekesebb, 10 m hosszú butáni híd is.
- Tamás-szikla Tata 137,2 km-re. A Tamás-szikla, más néven Halál-, Ördög-, vagy Lovas-szikla, a tatai Öreg-tó nyugati partján található.
- Csókakő vára 138,2 km-re. A 479 m magas Csóka-hegy oldalában, egy sziklafennsíkon, a Vértes-hegység szélén épült, a Gaja-patak völgyében áthaladó utat ellenőrizte.
- Képes-fa Libickozma 149,1 km-re. A Képes-fa Libickozmától délnyugatra áll, a faluhoz tartozó Kopárpuszta tanya felé vezető úton, az odvában elhelyezett Szűz Mária-kép előtt gyakran imádkoznak a helybeliek.
- Hangistálló Nagyegyháza 153,6 km-re. A Hangistálló koncertterem és rendezvényközpont egy nyugat-európai mintára átalakított mezőgazdasági épület, több mint százéves istálló Nagyegyházán, a Bányász úton.
- Perczel-kastély Somogybükkösd 155,3 km-re. Belső-Somogy ritkábban látogatott részein, Csurgó környékén áll a somogybükkösdi Perczel-kastély.
- Lóingató-hegy Nagyegyháza 156,4 km-re. Délnyugati peremén egy látványos, északnyugat-délkelet irányú mészkővonulat szegélyezi.
- Fehér sziklák Öreg-Kőszikla-tető Óbarok 156,9 km-re. Az Óbarok községtől északra elhelyezkedő Öreg-Kőszikla-tető 225 méteren levő csúcspontjától körülbelül 100 méterre nyugatra található egy kisebb, piszkosfehér színű, lépcsős-teraszos alakú sziklatömb.
- Alcsúti arborétum Alcsútdoboz 160 km-re. A Csaplári-erdőben helyezkedik el, Székesfehérvár és Tata között, Budapesttől alig 40 km-re.
- Kocka-kő Pákozdi ingókövek 160,9 km-re. A Velencei-hegység Magyarország legöregebb tájegysége, gránit alapkőzetű, mely itt elszórtan, sziklacsoportokat alkot.
- Meleg-hegyi Likas-kő Nadap 163,8 km-re. A Meleg-hegyi Likas-kő Nadap községtől nyugatra található, a Meleg-hegy gerincén.
- Strázsa-hegyi kilátó Esztergom 168,9 km-re. A Strázsa-hegy a Duna-Ipoly Nemzeti Park területén, Esztergom-Kertváros közelében, a Pilis-hegységben található.
- Hármas-szikla Esztergom 170,7 km-re. A négy tömbből álló sziklacsoport mellett egy kettős keresztet is felállítottak.
- Gomba-szikla Piliscsaba 176 km-re. A Gomba-szikla Piliscsaba déli szélén található, több hasonló sziklaképződmény társaságában.
- Ördögoltár-szikla Piliscsaba 176,2 km-re. A legrövidebb megközelítési lehetőség a Kálvária utca délkeleti végéből, a Haláltábor forgatási helyszínének közeléből.
- Fekete-kő Pilisszentlélek 176,9 km-re. A Pilis egyik legszebb bükkösén keresztül lehet megközelíteni a sziklaormot, lábunk alatt pedig a Pilisszentléleki-medence terül el.
- Sas-szikla Pilisvörösvár 178,4 km-re. Megközelíthető Pilisvörösvárról, a Szabadságligetről indulva, a sárga kereszt, majd sárga sáv jelzés mentén.
- Kaptárkövek Biatorbágy 178,7 km-re. Itt tíz sziklafülkét találunk, a Kőorr első sziklájában kettő, a Szélkapu-völgy végén levő két sziklában további nyolc fülke van.
- Teleki-Tisza-kastély Nagykovácsi 180,2 km-re. 1880-as években első állandó lakója, Tisza Lajos közmunka- ésközlekedésügyi miniszter, az 1879-es árvíz után Szeged újjáépítési biztosa építtette át Benedicty József tervei alapján.
- Rám-hegy Visegrádi-hegység 180,4 km-re. Neve a német nyelvterületen gyakori Ramsberg, azaz Medvehagyma-hegy részfordítása lehet.
- Kós Károly-kilátó Zebegény 182 km-re. A fából készült kilátó tetejéről szép kilátás nyílik Zebegényre, a Dunakanyarra, a Pilis és Burda vonulataira, a Börzsöny délnyugati tömbjére, valamint a Visegrádi-hegységre.
- Kilátópont Huszonnégyökrös-hegy 182,8 km-re. A Huszonnégyökrös-hegy a Budai-hegységben lévő Csíki-hegyek délnyugati nyúlványa, 288 m magas, Budaörshöz tartozik.
- Zselici Csillagpark és kilátó Zselickisfalud 185,1 km-re. A csillagvizsgálót csak előre meghirdetett programok keretében lehet bejárni, önállóan nem látogatható.
- Kaán Károly-kilátó Hárshegy Budapest 185,4 km-re. A kilátó többemeletes, a legfelső szintjéről körpanoráma nyílik, ahonnan belátható a Budai-hegység és Budapest legnagyobb része.
- Tündér-szikla Jánoshegy Budapest 186,6 km-re. A Tündér-szikla a Budai-hegységben található, a 383 m magas Tündér-hegy gerincéből emelkedik ki, nevét a tündéri panorámáról kapta.
- Guckler Károly-kilátó Budapest 188,4 km-re. A szabályos nyolcszög alaprajzú kilátó egy második világháborús légvédelmi ütegállás újrahasznosításával készült.
- Tóth Árpád sétány Budapest 191,4 km-re. A Tóth Árpád-sétány a Budai Várnegyed délnyugati oldalán, a várfal mellett húzódik, a Bástya-sétány részét képezi.
- Kilátókő-szobor Gellért-hegyi víztározó Budapest 192,1 km-re. A két szobor, Buda királyfi és Pest királykisasszony, egymás felé nyújtott keze a városrészek egyesítését, a köztük húzódó szakadék a Dunát szimbolizálja.
- Feneketlen-tó Budapest 192,5 km-re. 1,1 hektár területű, 500 m kerületű, 4-5 m mély, szabálytalan papucs formájú, mesterséges állóvíz.
- Gellért-hegyi vízesés Budapest 192,6 km-re. A Gellért-hegyi mesterséges, csak nyáron működő vízesés az Erzsébet-híddal szemben levő Gellért-hegy északi oldalán, annak alján látható.
- Nógrád vára Nógrád 192,9 km-re. Nógrád vára Magyarország egyik legrégebbi kővára, romja a Lókos és Feketevíz patakok mellett található, egy vulkáni eredetű domb tetején.
- Leány-kő Magyaregregy 206,6 km-re. A Leány-kő Magyaregregytől nyugatra található, a Kisvaszari-vízfolyás felső, Vágyom-völgynek nevezett részében.
- Rákóczi emlékfa Romhány 208,4 km-re. A Rákóczi-törökmogyorófa a romhányi Rákóczi tanösvény harmadik állomásán áll, Romhány délnyugati szélén, a Bereczki Máté utca 11 szám közelében - megközelíthető a kék kereszt jelzésen.
- Balázs-hegyi kilátó Nyugat-Mecsek 210,3 km-re. A 320 méteren található Balázs-hegyi kilátóból gyönyörű kilátás nyílik a Pécsi-tóra és a Nyugat-Mecsek erdős hegyvonulataira.
- Máré-vár Magyaregregy 211,2 km-re. Az épület elődje a 13-dik században épült egy őrtorony helyén, majd átépítették reneszánsz palotává, míg 1543-ban a törökök lerombolják.
- Erzsébet Nagy Szálloda Paks 213,1 km-re. 1844-ben épült a reformkor építkezési hullámában klasszicista stílusban, és Paks emblematikus történelmi épülete lett.
- Ágnes-vízesés Nyugat-Mecsek 213,2 km-re. A közelben található látnivalók a Meleg-mányi-vízesés és a Mánfai-kőlyuk.
- Mecseki turista pantheon Nyugat-Mecsek 213,4 km-re. A Baranya megyei természetjárók panteonja a Közép-Mecsekben található, a Büdös-kúti kulcsosház mögött, a Feri-forrással szemben.
- Jakab-hegyi kilátó Nyugat-Mecsek 214,2 km-re. A Jakab-hegy a Nyugat-Mecsek egyik népszerű kirándulóhelye, magassága 592 m, a tetején pálos kolostorrom és toronykilátó.
- Házikó a fa tetején Jakab-hegy 214,8 km-re. A művész üzenete: Nem kell a fákat kivágni ahhoz, hogy házat építsünk - a fát és a mesterséges építményeket össze lehet kombinálni.
- Szent Gaál-kastély Zomba 215,3 km-re. A Szent Gaál-kastély, eredeti nevén Zomba-Szentgál-Dőry-Pejacsevich-Komlósi kúria, Szekszárd és Zomba település között, Szentgálszőlőhegyen található.
- Óbányai-völgy Kelet-Mecsek 215,3 km-re. Látnivalói, többek között, a Ferde-vízesés vagy Tündér-lépcső, és a Csepegő-szikla.
- Püspökszentlászlói Arborétum Kelet-Mecsek 216,4 km-re. A kastélyt 2015-re felújították, ma találunk itt egy zarándokházat, egy turisztikai információs pontot, a kastély történetét feldolgozó kiállítást, valamint a Mindszenty-emlékkiállítást.
- Kilátó Kis-Tubes Nyugat-Mecsek 216,4 km-re. A Kis-Tubes 577 méteren található kilátóterasza 1959-ben épült, tetejéről pompás panoráma nyílik a hegyláb alatti Pécsre.
- Sötétvölgyi-kilátó Kakasd 216,6 km-re. A Sötétvölgyi-kilátó, másnéven Várhegyi-kilátótorony Szekszárdtól nyugatra, a Kakasd melletti 205 m magas Vár-hegy oldalában áll - a népszerű túracélpontot 2003-ban építették.
- Rékavár Mecseknádasd 217 km-re. Nádasd elfelejtett vára, a Rékavár (Rákvár) a feltételezések szerint a 13-dik században épült, majd valamikor később tűz pusztította el.
- Tettyei mésztufabarlang Pécs 219,2 km-re. A Tettyei mésztufa-barlang, egyedülálló geológiai képződmény, Pécsett található.
- Kálvária-kilátó Szekszárd 221,6 km-re. A Bartina városrész fölé magasodó, kilátóként használt építményt 1983-ban avatták fel, lassan a város jelképévé vált.
- Eszterpusztai templomrom Cikó 223,2 km-re. A templomot a 15-dik században építették, gótikus stílusban, egy 1776-ból származó kéziratostérkép már romként tünteti fel.
- Fekete nyár Drávakeresztúr 225,6 km-re. Ez a fekete nyár (Drávakeresztúr, Baranya vármegye) jelenleg Magyarország második legnagyobb egytörzsű fája, kerülete 11 m, belsejében hatalmas odú van.
- Sasbérci kilátó Buják 226,4 km-re. A Buják település melletti, 466 m magas, festői panorámával kecsegtető Sasbérc a Cserhát legmagasabb pontja.
- Kasztói Őstölgyes Bogyiszló 228,8 km-re. A helyi természeti ritkaságnak számító Kasztói Őstölgyes területét 1993-ban nyilvánították védetté.
- Várkastély Siklós 243,1 km-re. A siklósi vár Magyarország egy fontos történelmi nevezetessége, erődjének falait 1260 körül rakták le, az első írásos emlék 1294-ből való.
- Pincefalu Nemesnádudvar 243,2 km-re. Nemesnádudvar (Nadwar) lakói sváb származásúak, a település pincesorain szorosan egymás mellett elhelyezkedő fehér kis présházak magukon viselik a sváb építészeti kultúra jegyeit.
- Fekete nyár Gemenc 244,9 km-re. A 38 m magas fekete nyár (Móricz-Duna, Gemenci-erdő, Bács-Kiskun vármegye) Magyarország legnagyobb törzskörméretű fája, kerülete 12 m.
- Dinó park Orgovány 246,3 km-re. Az orgoványi homokdűnék között dinó parkot hoztak létre, élethű, mozgó, és hangot adó dinoszauruszokkal.

Történelmi-kulturális értékek - Győr-Moson-Sopron vármegye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Kocsmatemplom adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában - Brennbergbánya térkép
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni Brennbergbánya környékére? Tetszett a Kocsmatemplom? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Rejtett látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Győr-Moson-Sopron vármegyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3727 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.