Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Nagyrét-lapály - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Nagyrét-lapály turisztikai látnivalói

Nagyrét-lapály..

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Nagyrét-lapály fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22623 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Nagyrét-lapály!

A legközelebbi település Gyergyóremete, 3,12 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Nagyrét-lapály közelében?
- Templom-téri park - Gyergyóremete 2,7 km-re. 1899-ben a szentélyt 6 méterrel megnagyobbították, így a templom mai hossza 41, szélessége 12 m... Eltünt - Nagyon szép a templom és a mellette levő park, na meg a kilátás is...
- Tatárdomb Gyergyószárhegy 4 km-re. Szárhegy határában, a Ditró felé vezető út bal oldalán egy dombocska emelkedik fenyőfák koszorújában... Majdnem eláztunk - Egy kedves barátommal indultunk kirándulni... (látnivaló és geodoboz)
- Jézus Szent Szíve római katolikus templom Ditró 5,2 km-re. Új geodobozt kell majd itt rejteni - Útban az Istenszéke felé, röviden megálltunk a gyergyóditrói kéttornyú templom mellett...
- Szármány-hegyi kápolna Gyergyószárhegy 5,6 km-re. A fenyvesekkel borított Szármány-hegy alatt fekvő Szárhegy aGyergyói-medence egyházi, idegenforgalmi és művelődési szempontból egyik legjelentősebb községe... Kápolna - Szép, csendes helyen van a kápolna... (különleges hely geodobozzal)
- Lázár várkastély Gyergyószárhegy 5,8 km-re. Hunyadi Mátyás király uralkodása alatt, 1462-ben Lázár András a földesura, aki már elnökként vezette le az 1506-os agyagfalvi gyűlést... Lázárék - Ez jóval fej fölött van... (turisztikai hely geoládával)
- Gyergyóditró Mezei Imre makettjei 6,2 km-re. Gyergyóditró - Mezei Imre makettjei: Templom, Országház, és Lánchíd...
- Vízimalmok Eszenyő 6,3 km-re. Eszenyőben egyes adatok szerint a huszadik század elején 27 vízimalom illetve különböző vízi szerkezet működött: lisztelő, ványoló, kásatörő, olajprés, deszkafűrész...
- Enduro Crossmotor pálya Güdüctelep Gyergyószárhegy 6,4 km-re. Güdüctelep Gyergyószárhegytől 6 km-re, Gyergyószentmiklóstól 12 km távolságra található kis üdülőtelepülés a Piricske aljában... Motor-sirülő - Motorosok, és nemcsak... (látnivaló és geodoboz)
- Hideg-kút Gyergyószárhegy 6,7 km-re. Kirándulásra, piknikezésre kialakított hely, több mint 60 személy részére, fedett asztalokkal és padokkal... Sokadalom - Nagyon sokan voltak a forrás környékén...
- Kápolna Kicsibükk 9,4 km-re. A település kialakulása a XIX-dik század első felére, 1820 tájára tehető - az egyik első telepesnek Nagy József, községi bíró tekinthető, aki Kicsibükkben egy kis tanyát hozott létre...

Nagyrét-lapály románul - in limba romana: Mlastina cea mare Remetea


Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Nagyrét-lapály adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Nagyrét-lapály? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Rejtett látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3727 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.