Cycle Map Lazarea - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Hargita megye

Tatárdomb - Gyergyószárhegy - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Tatárdomb - Gyergyószárhegy

Tatárdomb - Gyergyószárhegy

Szárhegy határában, a Ditró felé vezető út bal oldalán egy dombocska emelkedik fenyőfák koszorújában...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Tatárdomb - Gyergyószárhegy képtárból:

Emlékmű
Emlékmű
Pihenő
Pihenő

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Tatárdomb Gyergyószárhegy rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Érdekes helyek a közelben:
* Borvizfürdő 4.52 km-re - A gyergyóremetei borvizfürdő messze földön hires volt a múlt században. * Gyergyóditró 4.62 km-re - Gyergyóditró - Mezei Imre makettjei: Templom, Országház, és Lánchíd. * Barlangi forrás 8.23 km-re - A gyergyóditrói Barlangi-forrás szomszédságában található a Szent Ioachim-ház és az Anna-kápolna. * Szent Anna-kápolna 8.26 km-re - A várostól északra, az 1087 m magas Csobot-hegyen egy magyar és egy örmény római katolikus Szent Anna kápolna áll. * Fejér Dávid mellszobra 8.57 km-re -

Néhány székely szó jelentése:
Küzsdik = Küzködik. Lagymatag = Langyos. Lájbi = Mellény. Lajtorja = Létra. Lant = Kolomp teheneken. Lapittó = Nyujtódeszka. Lapocka = Zsindely. Lappancs = Pincelejáró, padláslyukat lezáró ajtó. Laskasirittő = Tésztanyújtó fa.

- Hargita megye

Turisztikai látnivalók a közelben


Szármány-hegyi kápolna
Szármány-hegyi kápolna
A fenyvesekkel borított Szármány-hegy alatt fekvő Szárhegy a Gyergyói-medence egyházi, idegenforgalmi és művelődési szempontból egyik legjelentősebb községe.
Enduro Crossmotor pálya
Enduro Crossmotor pálya
Güdüctelep Gyergyószárhegytől 6 km-re, Gyergyószentmiklóstól 12 km-re, Csíkszeredától pedig 67 km távolságra található.
Lázár várkastély
Lázár várkastély
Lázár várkastély - Gyergyószárhegy.
Hideg-kút
Hideg-kút
A Hideg-kúti pihenőhely Gyergyószárhegy közelében található.
Fehér ház
Fehér ház
Amennyiben a Gyergyószentmiklós, illetve Gyergyószárhegy felett őrködő Pricskére szeretnénk eljutni, és a Güdüc-patak völgyéből indulunk, utunk a Fehér háznak nevezett épületrom mellett vezet el.
Pricske
Pricske
Békényfő irányából másztunk ki.
Csíky-kert
Csíky-kert
Gyergyószentmiklóson  található Székelyföld legnagyobb dendrológiai parkja a Csíky-kert.
Szent Péter és Pál katolikus templom
Szent Péter és Pál katolikus templom
Gyergyócsomafalva Alfaluból vált ki faluosztódás révén 1730-ban, Gyergyószentmiklóstól 9 km-re terül el, a 126-os megyei út mentén.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Lyukas kő - A dobozt nem sikerült megtalálnom...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.