Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Tatárdomb - Gyergyószárhegy - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Tatárdomb - Gyergyószárhegy turisztikai látnivalói

Szárhegy határában, a Ditró felé vezető út bal oldalán egy dombocska emelkedik fenyőfák koszorújában...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Néhány kép a Tatárdomb - Gyergyószárhegy képtárból:

Emlékmű
Emlékmű
Pihenő
Pihenő

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Tatárdomb Gyergyószárhegy fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22623 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Gyergyószárhegy és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Tatárdomb!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Szárhegy, 3,16 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Gyergyószentmiklóstól Ditróig Szárhegy, Csinód és Güdücz pataka. A Lázár kastély. Multja. Bethlen Gábor itt mulatása. Akton gazdálkodása. A kastély mostani állapota. A szárhegyi kolostor. Szárhegy szentegyháza. Bánya. Márvány. Szármánytetői imola. Kilátás. Tatárhalom, itt vivott csata. A székely amazonok. Ditró. Gyergyó népe. Remete.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Tatárdomb Gyergyószárhegy közelében?
- Enduro Crossmotor pálya - Güdüctelep - Gyergyószárhegy 2,5 km-re. Egyik látnivalója az üdülőteleptől délre, a Güdüctelep és Gyergyószárhegy közötti távolság felénél található Enduro Crossmotor-pálya. Motor-sirülő - Motorosok, és nemcsak. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Lázár várkastély - Gyergyószárhegy 2,5 km-re. Hunyadi Mátyás király uralkodása alatt, 1462-ben Lázár András a földesura, aki már elnökként vezette le az 1506-os agyagfalvi gyűlést. Lázárék - Ez jóval fej fölött van. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Hideg-kút - Gyergyószárhegy 2,8 km-re. Kirándulásra, piknikezésre kialakított hely, több mint 60 személy részére, fedett asztalokkal és padokkal. Sokadalom - Nagyon sokan voltak a forrás környékén. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Nagyrét-lapály 4 km-re.
- Jézus Szent Szíve római katolikus templom Ditró 4,2 km-re. Új geodobozt kell majd itt rejteni - Útban az Istenszéke felé, röviden megálltunk a gyergyóditrói kéttornyú templom mellett.
- Borvizfürdő Gyergyóremete 4,5 km-re. A Gyergyó-i medencében még külön autóbusz is müködött amelyik ide szálitotta a gyógyulni illetve üdülni vágyó embereket. Magas fűben - A fürdő környéke feltűnően rossz állapotban van: a deszkák összetörve, a víz koszos.
- Gyergyóditró Mezei Imre makettjei 4,6 km-re. Gyergyóditró - Mezei Imre makettjei: Templom, Országház, és Lánchíd.
- Templom-téri park Gyergyóremete 4,8 km-re. 1899-ben a szentélyt 6 méterrel megnagyobbították, így a templom mai hossza 41, szélessége 12 m. Eltünt - Nagyon szép a templom és a mellette levő park, na meg a kilátás is.
- Fehér ház Gyergyószárhegy 7 km-re. Amennyiben a Gyergyószentmiklós, illetve Gyergyószárhegy felett őrködő Pricskére szeretnénk eljutni, és a Güdüc-patak völgyéből indulunk, utunk a Fehér háznak nevezett épületrom mellett vezet el. Hófehér napsütés - Reggel, mikor a konyha ablakon kinéztem, napsütésben ragyogott Pricske fehér csúcsa. (különleges hely geodobozzal)
- Vasútállomás Gyergyószentmiklós 7,3 km-re. Megnéztük - M
- Barlangi forrás Gyergyóditró 8,2 km-re. A gyergyóditrói Barlangi-forrás szomszédságában található a Szent Ioachim-ház és az Anna-kápolna.
- Szent Anna-kápolna Gyergyószentmiklós 8,3 km-re. Minden év július 26-án Szent Anna napi búcsút tartanak itt. A Csobot-hegy ködben, a rejtek befalazva - Több ügyben is dolgom akadt aznap Gyergyószentmiklóson, például egy kis műszaki segítségnyújtás a helyi kincskeresőknek.
- Gyergyót őrző Piricske 8,4 km-re. Gyergyó őrhegyéről csodálatos a panoráma, láthatom kedvenc hegycsúcsaimat, szikláimat. A Güdüc-patak völgyéből a Pricske tetejére - A Güdüc-patak völgyéből indultunk, a gyergyószárhegyi barátaimmal.
- Salamon Ernő Gimnázium Gyergyószentmiklós 8,5 km-re.
- Fejér Dávid mellszobra Gyergyószentmiklós 8,6 km-re.
- Szent Miklós-szobor 8,6 km-re. EKE08 - Miután megszabadultunk a kéregető cigánygyerekektől, elég sokat kellett forgolódni a szobor körül.
- Örmény templom Gyergyószentmiklós 8,8 km-re. A város fejlődését nagyban befolyásolták a városba letelepedett örmények. Sétányt alakítanak ki a templom körül - Területrendezési munkálatok kezdődtek a gyergyószentmiklósi örmény templom fala mellett.
- Nepomuki Szent János szobra Gyergyószentmiklós 8,8 km-re. Nepomuki Szent János szobra - Gyergyószentmiklós, 1750.
- Fogarasy Mihály püspök mellszobra Gyergyószentmiklós 8,8 km-re. Fogarasy Mihály püspök mellszobra - Gyergyószentmiklós, 1993.
- Vízimalmok Eszenyő 8,9 km-re. Eszenyőben egyes adatok szerint a huszadik század elején 27 vízimalom illetve különböző vízi szerkezet működött: lisztelő, ványoló, kásatörő, olajprés, deszkafűrész.
- Csíky-kert Gyergyószentmiklós 9 km-re. Az egykor 24 hektárt felölelő területre a fákat úgy ültették eredetileg, hogy a lombhullató fák koronája kirajzolta a kert alkotójának a monogramját. Fejlámpa fényénél keresgélve - Az aznapi kirándulás utolsó felkeresett rejtekhelye volt a Csíki-kert.
- Angyaljárás Gyergyószentmiklóson 9,3 km-re. Tisztelt címzett: Délia, Jenő, és Dalma. Angyalláda - Késéssel ugyan, de annál nagyobb izgalommal és örömmel kotortam elő a legigazibb kincsesládát, és a benne rejlő szívhez szóló ajándékot.
- Rez-nyaka Gyergyóditró 9,6 km-re. Rez-nyaka, Gyergyóditró környéki túraösvények kiindulópontja.
- Szent Péter és Pál katolikus templom Gyergyócsomafalva 9,8 km-re. Gyergyócsomafalva Alfaluból vált ki faluosztódás révén 1730-ban, Gyergyószentmiklóstól 9 km-re terül el, a 126-os megyei út mentén. Új geodoboz új rejtekben - A trafoház mellett, a kerítésnél elrejtett geodobozt már régebb megtaláltam, de valamiért elmaradt a bejelentése.
- Jézus Szent Szíve kápolnája Gyergyószentmiklós 10,5 km-re. A környék lakói a kápolna helyét Both-várának vagy Hiripné várának nevezik. A láda rendben van - A láda a kápolna közelében rendben van, még egy kicsit álcáztam mert látszott a nejlon zacsko.
- Both-vára Gyergyószentmiklós 10,5 km-re. Tetején egykor vár állott, helyén ma kápolna található. Térdre borulva, a kápolna előtt - Több alkalommal jártam már itt.
- Katolikus templom Gyergyótekerőpatak 10,6 km-re. A Gyergyói-medence keleti peremén elterülő Tekerőpatak körtefája Bálint István házának kertjében él már több mint 50 éve. Tekerő - Kora délután, lehet, hogy nem a legideálisabb időpont dobozt keresni, de nekem most ez jutott.
- Felső-Nyírkert Gyergyócsomafalva 10,7 km-re. Információkat nyujt a lakosság hajdani gazdasági tevékenységéről, a tutajozásról, amely a XVIII-dik században sok helyi ember megélhetését biztosította.
- Lövészárok Gyergyótekerőpatak 11,6 km-re. A faluhoz közelebbi első nagyobb magaslaton egy rövidebb árok van, de egy nagyobb gödörrel, valószínűleg ágyúnak.
- Síugrósánc Gyergyótekerőpatak 11,9 km-re. A gyergyótekerőpataki síugrósánc a falutól keletre, a Kútfő nevű helyen található. A múlt - Vasárnapi sétánkat ide terveztem, nem hagyhattam, hogy valaki megelőzzön a megtalálásban.
- Szent Róza kápolna Gyergyótekerőpatak 12 km-re. Tekerőpatak fölött, a Vasláb felöli dombon áll a röviden csak Szent Rózának nevezett kápolna. Tekerőpataki kápolna - Borzontról hazafele tartva kerestük meg ezt a dobozt, annak ellenére, hogy rossz idő volt, nagyon hideg szél fújt.
- Kápolna Kicsibükk 12 km-re. A XVIII-XIX-dik század folyamán a nagyobb falvakból való kitelepedések során jöttek létre Gyergyó szórványtelepülései, közte a remetei Kicsibükk - Remete központjától közel 10 km-re, a Martonka-pataka felső folyásának két oldalán alakult ki.
- Szarvas-forrás 12,3 km-re. A Szarvas-forrást a gyergyószentmiklósi Közüzem építette. Elsőnek írhattam be a nevem - Gyakori jelenség ennél a forrásnál a sorban állás.
- Nyíres Borzont 12,7 km-re.
- Basa fogadó és kézművesfalu Borzont 13,1 km-re. A Basa fogadó országúti fogadó lévén, az utazóknak kínált egykor szállást, ételt és italt, a jószágnak pedig éjszakai pihenőhelyet. Záróra - Épp zárás előtt érkeztünk, de rendes volt a székelyruhás kislány, mert megengedte, hogy bemenjünk.
- Veresvirág sípálya és kilátó Gyergyócsomafalva 13,7 km-re. A falu közelében körülbelül 200 olyan hétvégi ház van, amely a csendes természetjáróknak igazi pihentető lehetőséget nyújt. Bokamagassag - Nekem ezekkel a faszerkezetekkel valami bajom van.
- Kőgomba Bakta-patak 14,1 km-re. Pedig annyiég van a szekérúttól, hogy ha jól fenéken billentenének valakit, pont a tövére esne. Gombakő - Mivel esős idő volt, ezt a rejteket választottuk.
- Méhes-tető tőzegláp Görgényi havasok 15 km-re. A Görgényi havasokban, a Laposnya-patak gyűjtőmedrében helyezkedik el, északkeletre a Méhes-csúcstól (1130 m). Őszi pompában - Miután ellenőriztük, hogy a kőgomba a helyén van-e, kimásztunk a pusztába.
- Jézus lábnyoma Gyergyócsomafalva 15,1 km-re. A kőtömb amelyen Jézus lábnyoma található, Gyergyócsomafalvától dél - délnyugatra található.
- Kőzúgó Gyergyócsomafalva 15,8 km-re. .. Fennebb e völgy havasias küllemet ölt, szép fenyvesek-koronázta sziklák tornyosodnak fel, melyek alján az összeszoritott patak haragosan tombol sziklamedrében, a Kőzúgónál pedig szép zuhatagot alkotva rohan le. Hangos patak - Út menti rejtekhely, könnyen megközelíthető.
- Súgó barlang II Vizes járat 15,8 km-re. A gyergyói medence keleti oldalán a Marosba ömlő Heveder patak, majd az ide csatlakozó Borzóka  patak fogadja be a barlangból kiömlő Súgó-patakot, amelyet a hegyben összegyűlt karsztvíz táplál. Súgó barlang II. - Vizes járat - Megvan !A doboz fedele el van hasadva, belul minden nedves.
- Súgó-barlang Gyergyói-havasok 15,8 km-re. A Keleti-Kárpátok középső részének egyik jelentős barlangja, aSugó-barlang, a Gyergyói-havasok Siposkő nevű hegytömbjének a délilábánál található. Forgalom - Elég sok volt a látogató, ezért előbb megnéztük a barlangot, és megvártuk, amíg az utánunk lévő csapatot elnyeli a föld mélye.
- Túlfolyó-ág Súgó-barlang 15,8 km-re. A gyergyótekerőpataki Sugó-barlang Buzogányok-terméből kiágazó Tulfolyó ágát 1966. Talaltam egy ladat a Sugo barlangban - Talaltam egy geotrekking ladat a Sugo-barlang melyen, a barlang rejtett reszeben, ahova konyokon kellett bemaszni.
- Szürkélő-kő Görgényi-havasok 16 km-re. Őszi napozás - A kövek még mindig szürkék, csak a táj színes.
- Olt forrás 16,3 km-re. 010 km2, keresztül folyik Székelyföldön, Királyföldön, majd Fogaras vidékén. 686 méter - Előre is köszönöm a dobozcserét.
- Kecske-kő Görgényi-havasok 16,4 km-re. A Kecske-kő a Görgényi-havasok egyik legszebb kilátást nyujtó csúcsa, a Fancsal kialudt vulkán kráterperemének egyik kiemelkedő sziklája. Első túra az új évben - Gyönyörű havas táj fogadott.
- Kőválú-forrás Bucsin 16,5 km-re. Felirata: Ezen útszakasz épült 1902-1904 években.
- Kis-patak völgye Gyergyócsomafalva 16,6 km-re. A völgy oldalában egy érdekes gyökérből, száraz ágból és kövekből alkotott műalkotást találunk, mely igazából csak egy felfordult facsonk.
- Levendula Galócás 16,8 km-re. A galócási levendulakert a település déli szélén található, csendes környezetben.
- Kis-havas a Likas mellékcsúcsa 17,7 km-re. A Likas-nyakba a Likas- zsombolynál leírt útvonalon jutunk el.
- Likas-zsomboly 17,8 km-re. A feneketlen mélységűnek hitt, vulkáni kürtőnek képzelt aknabarlang mészkőben képződött. Jégdrapériák - K
- Lok forrása Vaslábi-hegycsoport 18 km-re. A völgyben az út a meredek aljáig kocsival is járható.
- Bojzás-forrás Marosfő 18,1 km-re. A Bojzás-forrás Marosfő pompás bükkerdejének öléből ered, különösen tavasszal vagy ősszel érdemes egy erdei sétát tenni odáig.
- Újfalvi kőbánya 18,1 km-re. Az Újfalvi bányában kitermelt kő vulkanikus eredetű andezit, amely piroxént és hornblendát tartalmaz. Bazaltos - Érdekes a vulkáni kúp maradványait fentről szemlélni.
- Sziklavilág Lóduj-nyereg 18,4 km-re. A Pongrác-tetőről Fehér-mező irányába indulunk a piros sáv jelzésen. Házhoz szállítás - L
- Csomafalvi Dél-hegy 18,4 km-re. A Dél-hegy (1694 m) csúcsa alatt levő kilátó sziklapereméről ráláthatunk a Sikaszó-patak völgyére, a Hargita vonulatára, a Csudáló-kőre, a Nagyhagymásra, a Gyergyói-havasokra és a Gyergyói-medence délkeleti részére. Nagyszerüen kifestett túraösvény - Köszönet a gyergyoi ekéseknek ha jol tudom - csak néhány meredek sziklás fakitermelőút szakasz, egyébként szépen bejárható turautvonal.
- Vinkli-puszta Hagymás-hegység 18,5 km-re. A Vinkli-puszta a század első negyedében jelentős fakitermelő központ volt. Kincs ami nincs - A Pongrác- tetőn autentikus tél fogadott.
- Galyános-tető 18,5 km-re.
- Maros forrása Fekete-Rez 18,7 km-re. Eredő ága a Meszes-patak. A Maros ősszel - Egy nagy kört mentünk a gyönyörű őszi napsütésben a színes lombokat csodálva.
- Tatár-kő Görgény-havasok 18,7 km-re.
- Várköve Köves Somlyó sarka Gyergyócsomafalva 18,7 km-re. Csomafalva terjedelmes erdőségei között egy Várhegy nevezetü havas levén, ez elnevezés oly vonzerővel hatott reám.
- Görgényi kőgombák 18,7 km-re. A Bucsecs-hegység emberi alakzatai, bizarr formáihoz hasonlóan itt is megdöbbentő oszlopok, sziklaélek és gombalakzatok jöttek létre. Havas gombák - Szép táj, napsütés, havas út, egy kis jeges ereszkedés és akkor hirtelen előtted áll a gomba! Szuper! Ráadásnak minden irányba, minden méretű macinyom.
- Csudáló-kő 19,2 km-re. A Görgényi-havasok 1529 m magas Csudáló-kő nevű csúcsáról, érdekes formájú szikláiról nagyszerű rálátásunk van a Gyergyói-havasokra, a Gyergyói-medencére és a Nagy-Hagymásra. Délhegy felől érkezve - A Csudáló-kő alatti tisztáson levő esztena felett indul a jelzés, az erdőben.
- Faharangláb Tinkák Marosfő 19,4 km-re. Felső része a tulajdonképpeni üdülő, az alsó része a Boták, a középső része pedig a Tinkák nevet viseli. Francia ágy - Tavaszias napsütésben indultunk a Bojzás-forráshoz, útba ejtve a haranglábat és az aranyos kis dobozkát.
- Czofronka 19,7 km-re. A Hagymás hegység egyik jellegzetes sziklaformációja a Czofronka köve, amelyről csodálatos kilátás nyílik a környező havasokra. Évnyitó mászás - Czofronkára esett választásom, mivel innen körbe- kereken láthatom kedvenc hegyeimet.
- Vit-havas 19,8 km-re. A kucsma alakú mészkőszirtről pompás kilátás nyílik minden irányba. Déliáékkal - Megtaláltuk, pontosabban megtalálta Délia GPS nélkül.
- Urmánczy fedeles híd Maroshévíz 20 km-re. Nyári délután a folyóparton - Idei biciklitúrám első napján érintettem Maroshévízt, így nem hagyhattam ki legalább az utamba eső dobozt.
- Bucsin-tető 20,5 km-re. Fontos turisztikai célpont, túraútvonalak csomópontja, a közelben sípályák is vannak. De megvan a láda - A Mezőhavas túra után kőnnyen megtaláltam  ezt a ládát.
- Bánffy-fürdő Maroshévíz 20,6 km-re. A Bánffy fürdő 677 m magasságon található. Biztos megtaláltátok? - Bár nem kizárt, de kétlem, hogy megtaláltátok ezt a geodobozt.
- Termál-vízesés Maroshévíz 20,6 km-re. Első - Az első doboz amit megtaláltunk a három keresett közül.
- Urmánczy-kastély Maroshévíz 20,8 km-re.
- Libán-tető 20,9 km-re. A (Székelyudvarhely)-Fenyédről Gyergyótekerőpatak-Gyergyószentmiklósra vezető út választja el a Görgényi-havasokat a Hargitától, ennek legmagasabb pontja a Libán tető, ez a gyönyörű havasi világ. Hűsítő forrásvíz - Első alkalommal jöttünk a Libán tetőre, de nem bántuk meg.
- Gyilkos-tó 21 km-re. A Gyilkos-tó a természetes torlasztavak csoportjába tartozik. Rönkök a tóban - Amint látom, régen volt az utolsó bejelentő.
- Ferencziláza-tető Görgényi-havasok 21,1 km-re. A Ferencziláza-tető a Görgényi-havasok központi részén, egy hajdani vulkáni kráter peremén található, a Kis Mezőhavas csúcs szomszédságában. Ahol a madár sem jár - Ferenci láza (Felleszilása) egy kilátástalan :) csúcs a Mező-havas kráter peremén.
- Hősök temetője Zsák-hegy 21,1 km-re. Az egykori magyar hősök temetője - Zsák-hegy, Maroshéviz. Csak volt - Sajnos a sirt körülvevő keritést már nem találtuk igy a dobozka sem került elő.
- Szem-gyógyforrás Marosfő 21,2 km-re. A marosfői vasútállomástól a kék pont turistajelzést követve, elhagyva a lakott települést, a Meszes-patakhoz érünk. Ősszel nincs szem előtt a forrás - Már régóta tervezem e forrás felkeresését, és bár elég gyakran átmegyek Marosfőn, csak most került rá sor.
- Pihenő a Fekete-rez felé Gyergyói-havasok 21,2 km-re. Pihenés közben meggyőződhetünk, hogy az Ördög még mindig szorgalmasan őrli a köveket :) A pihenő(hely) volt a cél(pont) - A Szem-gyógyforrástól gyalog indultam neki a Fekete-Rez felé.
- Urmánczy-strand Maroshévíz 21,4 km-re. Az Urmánczy-strand Maroshévízen, 654 m magasságon található, a Maros folyótól pár méterre. Hid - Új hid épült a Maroson át, ugyhogy itt sem találtuk meg magát a rejteket sem.
- Kőerkély Gyilkos-tó 21,4 km-re. Kőerkély - Gyilkos-tó.
- Kis-Cohárd 21,9 km-re. A Kis-Cohárd terjedelmes csúcsáról gyönyörű kilátás nyílik a Gyilkos-tó Juh-patak felé eső ágára, az üdülőtelepre, valamint a környék havasaira. Nagy kedvvel - A to mellett levo lada megtalalasa utan nagy kedvvel indultunk neki a meredek kaptatoknak.
- Wild Ferenc-emlékút via ferráta 21,9 km-re. Az új via ferráta a Wild Ferenc-emlékút nevet kapta, az egykori hegyimentőről, szakíróról, a gyergyószentmiklósi hegyimentő egyesület egyik alapítójáról.
- Gyilkos-kő kilátó 22,1 km-re.
- Panoráma kabin Gyilkos-kő 22,1 km-re.
- Patkó-kő 22,2 km-re. A Hagymás hegységben a Fehér mező fölé impozáns sziklafalaival magasodik a Patkó-kő. Hurrá - Van egy patkó alakú szikla, mely a Nagyhagymás tetejéről nézve piros- fehér színeivel oldja Feketehagymás sötét színét.
- Bumeráng-szikla Patkó-kő Hagymás-hegység 22,2 km-re. A pusztából, a csúcsot célozva is ki lehet kapaszkodni ide pár perc alatt, de kényelmesebb és érdemesebb kelet irányból megközelítve végigsétálni a pompás sziklafal alatt.
- Gyilkos Fekete-fehér 22,3 km-re. Villámsújtotta, szénné égett, fekete fatörzsek között, mindenütt hófehér kövek. Különös hangulat - A Gyilkos-kő dobozától sétáltunk át ide.
- A Jeges-barlang lehelete Borszék 22,4 km-re. A mindössze 40 m hosszú Jeges-barlang, réteges mésztufában, egy repedés mentén alakult ki. Még egy kérdéses megtalálás - Meglepett, hogy milyen sokan voltak a Jeges-barlangnál, meg kellett várjuk, hogy elmenjenek, és csak azután közelítettük meg.
- Tündérkert Békás-szoros 22,4 km-re. A Békás-patak vizének földrajzi bal oldalán található, a Csíki-Bükk nyugati sziklafalaival szemben.
- A Jeges-barlang felett Borszék 22,4 km-re. Huvosre teve - Igazan izgalmas volt e jegesbarlang.
- Medvebarlang Borszék 22,5 km-re. A Medvebarlang egy hatalmas sziklákkal és mély hasadékokkal tűzdelt természetes képződmény. Kalandos hely - Bár mi fordított irányba jártuk be a körutat, könnyen megkerült a doboz, mert minden turista a Medvebarlangban volt.
- Mofetta Borszék 22,5 km-re. A borszéki mofetta az Ősforrás helyén található. Rejtekfotó - Keresgéltem az épület lábai körül, itt már nem volt ismerős kőkupac.
- Fehér-mező Hagymás-hegység 22,5 km-re. A Nagyhagymásban található mészkő plató. Örök szépség - Fehér-mező szépsége örök.
- Pierre Curie-forrás Borszék 22,6 km-re. Ezt a forrást csak 1932-ben fedezték fel. Lehet nem állandó a hozama - Hasonló tapasztalatunk volt a Tündérkert bejáratánál levő parkolóval szemben található Petőfi-forrás vizével.
- Bagolyvár Borszék 22,6 km-re. Maroshéviztől 26 km távolságra fekszik, elragadó környezetben. A két bunker és a kilátópont helye - Hát, a keresztnél már nem igazán van szükség útjelzőre.

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

  • Hozzászólás és bejelentés
  • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
  • Utolsó megtalálások és hozzászólások
  • Tatárdomb adatlapjának követése
  • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában - Gyergyószárhegy térkép
  • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
  • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  • Majdnem eláztunk - Egy kedves barátommal indultunk kirándulni...
  • Lyukas kő - A dobozt nem sikerült megtalálnom...

Sikerült eljutni Gyergyószárhegy környékére? Tetszett a Tatárdomb? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Rejtett látnivalók a közelben

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3727 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.