Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Falaknál - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Történelmi-kulturális érték(általános kép - történelmi-kulturális értékek)

Falaknál | Hol van ez a hely?

Falaknál

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Falaknál fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Falaknál! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Falaknál közelében?
Kőlik. (turisztikai hely geoládával) Sóstótetej vára. 11.2 km-re. Sóstótetej vára a kovásznai Sósfürdő fölött levő Sóstó-tető dombján található a Hankó patak völgyében. Áthelyeztük - A csutak teljesen szétkorhadt, a dobozt az avarban találtuk meg. (itt geodobozt is lehet keresni)
Bagolylik-sziklavilág. Szent Imre erődtemplom. Gelence Kézdivásárhelytől 9 km-re fekszik. Régi ismerős - Régi-új helyet kerestünk fel ebben a kutyát-se-ki időben. (látnivaló és geodoboz)
Kádár-út. (érdekes hely geoládával) Görög-katolikus templom. Meglepetes templom - Nem is tudtunk errol a templomrol, bar sokszor jartunk mar Gelencen. Ozsdolai-hágó. 11.8 km-re. Beszorult doboz és átnedvesedett tartalom - Miután eltöltöttem az időt a környék egyéb rejtekhelyeivel, már sötétedés után értem ide. Közép-domb. Nádika feredő. 12 km-re. Ezért a településnek nincs népi gyógyfürdője.
Bükkfa az Ojtoz-forrás feje alatt. Kerülete, bár nem mértem meg pontosan, körülbelül 560 cm.
Szent Imre herceg mellszobra. Szent Imre herceg mellszobra, 2008 - Gelence.
Fekete János főesperes szobra. 12.3 km-re. Fekete János főesperes szobra, 2007 - Gelence.
Márton Áron szobra. Jancsó Benedek mellszobra. Jancsó Benedek mellszobra, 2001 - Gelence.
Bodor György mellszobra. Bodor György mellszobra, 2004 - Gelence.
Ojtoz-forrás feje. A szomszéd geodobozt találtam meg - Átutazóban voltam, alkonyodott. Református templom. Lakói egykor híres solymászok voltak. Azt hiszem a doboz elfalazva - Nagyon szép kis templom, már amit kívülről láthattunk belőle, mert a kapuja zárva volt.

Falaknál románul - in limba romana: La Ziduri


Történelmi-kulturális értékek - Kovászna megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Falaknál gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Falaknál? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Turisztikai látnivalók a közelben

  Lakóca-csúcs
  Lakóca-csúcs
  A Háromszéki havasok egyik legjelentősebb csúcsa a Lakóca, 1776 m, Erdély és Moldova vizválasztója, bár a történelmi határ a Putna völgyén halad föl.
  Kovásznai siklópálya
  Kovásznai siklópálya
  A XIX-dik század végén épített keskenynyomtávú vasút Gyulafalváról (ma Kommandó) indult Kovásznára.

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.