Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Falaknál - Turisztikai látnivalók <-- Regisztráció
 


Falaknál turisztikai látnivalói

Falaknál..

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - teljeskörű hozzáféréssel.

***

Néhány kép a Rejtekhely.ro képtáraiból:

9424
9424
És a meglepetés, még szűz volt
És a meglepetés, még szűz volt
Advent
Advent
Utcai homlokzat a támfallal
Utcai homlokzat a támfallal

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Falaknál fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Falaknál!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Gelence, 12,24 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Falaknál közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
A Háromszéki havasok egyik legjelentősebb csúcsa a Lakóca, 1776 m, Erdély és Moldova vizválasztója, bár a történelmi határ a Putna völgyén halad föl. Kiegeszites. Utolag kiegeszitenem a 2012-ben elhelyezett Lakoca rejtekhelyet. Doboz a Lakóca tetőn . Sikeresen előkerült a doboz a (fenyőtű)kazalból, miután sikerült internetes segítséget kérni.
A XIX-dik század végén épített keskenynyomtávú vasút Gyulafalváról (ma Kommandó) indult Kovásznára. Kovásznai siklópálya. Vasárnap a kovásznai sikló aljában kerestem a geodobozt, amíg rá nem jöttem, hogy csak a segédpont helyén keresem a geodobozt. Delutan 4 ora korul indultunk. Sajnos a siklo fele csak a patakon keresztul lehet atmenni (a siklolejarattol a patak menten felfele 100 m utan at lehet ugralni a koveken), elegge romos allapotban van minden ami a siklo alkatreszeikent illetve mellekepuleteikent szolgalt valamikor. A .com-on bejelentett doboz. Gratulálok a sikeres túráért.
Komandóról Kovászna fele indulva, jobbra elhagyjuk a Máté Pál fele vezető utat, ahol a Lakóca fele lehet menni. Vadonban a medvek kozt. Nem igazan sokan kaptak meg ezt a rejteket, vagy nem kerestek. Majd a Barta tetőt, ahova érdemes kimászni a Tiszta patak völgyéből, mert nagyon szép a kilátás.
A régi Kommandó-Kovászna kisvasút nyomvonala.
Tündérvölgy-vízesés - Kovászna.
Tündér Ilona várának ma már alig látható romjai meredek hegyek, széldöntötte kopasz tetők között lapulnak, a 957 m magas Vártetőn. Tündér Ilona vára. Megtaláltuk ezt a szűz geoládát is. Tunder Ilona vara . Második helyezés, annak ellenére, hogy egy év telt el az első megtalálás óta, de reméljük, hogy a következő megtalálásig azért nem fog még egy év eltelni. Pinokkió köszöni jól van. A kék pont turistajezés már nem létezik, helyette van sárga pont.
A huszonharmadik Székelyföldi Fürdő- és Közösségépítő Kaláka alkalmával fürdő medence, fürdőház, lelátó építésére került sor. A Csipkés népi feredő Zabolán, a Csipkés tábor mellett található, 2018-ban építették meg.
Ozsdola egy másik nevezetessége a Kőlik, amelyet 1896-ban W Hausmann említ, aki azt állítja, hogy a Kőlik földrengés által keletkezett. 1884-ben pedig Albert E Bielz által készített barlangleltárban is szerepel az ozsdolai barlang.
Útban Tündér Ilona vára felé megkerestük Sóstótetej várát is. Sóstótetej vára a kovásznai Sósfürdő fölött levő Sóstó-tető dombján található a Hankó patak völgyében. Elég nehezen lett meg a dobozka. Mivel nem egy és nem kettő korhadt csutak található a környéken és persze hóval borítva, de miután úgy feltúrtuk a helyet, hogy a vaddisznók elbújhatnak mellettünk, végül csak előkerült a dobozka. Megtalaltuk. Megtalaltuk. Hogy grimoirine szavait használjam. Itt mi lettünk az ezüst érmesek.
Gelence Kézdivásárhelytől 9 km-re fekszik, itt található Székelyföld egyik leghíresebb műemléke, a 13-dik században román stílusban épített katolikus templom. Barátaink ajánlása nyomán. Misivel jártunk itt, barátaink ajánlása nyomán. Le a kalapokkal. Ismet arra jartunk, a kapuban egy uj, gyonyoru Szent Laszlo szobor fogadott a felujitott templom elott. Fenséges. Sokszor jártam Kézdivásárhelyen, de Gelencéről nem tudtam. A műemléktemplom előtt, a harangtoronytól nyugatra található Szent László király mellszobra. Meglepetes templom. Nem is tudtunk errol a templomrol, bar sokszor jartunk mar Gelencen. Hóvirágos rejtek. Először a tájban gyönyörködtünk, már csak ezért is megérte ideautózni. Hószag és Nemere. Kis forgolódás után meglett a doboz.
A Nádika feredő 2017-ben került megépítésre, a Székelyföldi Fürdő- és Közösségépítő Kaláka alkalmával. Gelence környékén nincs sok borvíz-, illetve gyógyforrás, viszont több édesvízi, ezért a településnek nincs népi gyógyfürdője.
Az Ojtoz-forrás tetőtől alig több mint 700 méterre délnyugat felé, alig 200 méterre a Kézdivásárhelyt Foksánnyal összekötő országúttól, egy méretes bükkfát találunk. Kerülete, bár nem mértem meg pontosan, körülbelül 560 cm.
Szent Imre herceg mellszobra Gelence Szent Imre herceg mellszobra, 2008 - Gelence.
Fekete János főesperes szobra, 2007 - Gelence.
Márton Áron szobra, 2006 - Gelence.
Jancsó Benedek mellszobra Gelence Jancsó Benedek mellszobra, 2001 - Gelence.
Bodor György mellszobra, 2004 - Gelence.

Történelmi-kulturális értékek - Kovászna megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Falaknál adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Senki sehol, se doboz - Ügyes-bajos dolgaimat intézendő, Szeredába karikáztam, és mivel ugy találtam, hogy még jól belefér, hazafele kiruccantam a Senki tavához egy ujabb rejtekhelyet kipipálni. Még jó idők jártak, ha elindultam valamerre, 10 közeli meg nem talált rejtekhelyet is meg tudtam nézni a webhelyen :-)A Gábor 77 bejegyzését is elolvastam, a rám jellemző felületességgel, és miután aránylag könnyen beazonosítottam a szóban forgó bokrot, csak csudálkoztam miközben a csihánok össze-vissza csíptek, hogy ha neki igen, nekem miért nem? Mármint a dobozt megtalálni...
 • Felújítás miatt zárva - Én megtaláltam. A gps is csak Bereckben került elő...
 • Köszönjük a rejtekhelyet - Brassó környékén, illetve a Csukás hegységben még nagyon sok olyan szép hely van, amely megérdemel egy geoládát. Talán nem épp szerencsés ennyire közel elhelyezni egy ládát az országúthoz...
 • A leírás alapján - Könnyen meglett...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Falaknál? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!

Néhány látnivaló

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.