Ágostonfalva település (Brassó megye) Központ: Ágostonfalva. Ágostonfalva román elnevezése: Augustin. Német neve: Augustinsdorf.
Regisztráció --> Turisztikai látnivalók - Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben teljeskörű hozzáférés esetén.

Ágostonfalva (Brassó megye) és környéke turisztikai látnivalói

Csíki panoráma

Csíki panoráma Csíkszereda 39,4 km-re
Amennyiben Székelyudvarhely felől érkezik valaki Csíkszeredába, a csibai eltérő után, a kavicsos uton balra térve, az ut bal oldalán levő dombon emelkedő római katolikus templomhoz juthat. Meg vagyok hatódva - Gondolom a három pont azt jelenti, hogy Dicsőség a rejtőnek :-). Gloria in excelsis homo ludens - Na és ki tette oda fel a dobozt? Ki hozta létre a rejtést? A rejtő. Csiba - Megtaláltuk.

A vágási tölgyek Vágás 38,66 km-re
A patak betéved a hegyek közé; ennek fennebb kitáguló völgyébe fekszik a két Dobó (alsó és felső) és Vágás.

Református templom

Református templom Kálnok 22,82 km-re
Kálnok legismertebb személyisége Dr Bedő Albert volt. A kis testver - Miutan a nagy testvert megmasztuk johetett ez a haranglab is. Haranglábba rejtve - Valóban ott lapult a doboz a leírás szerinti helyén. Harangláb - Megtaláltam a dobozt is.

Siculicidium útja

Siculicidium útja Jézus Szíve templom Madéfalva 45,85 km-re
A madéfalvi veszedelemhez kapcsolódik az a történelmi tanösvény, amelynek kiépítésére még 2010-ben nyert pályázatot Madéfalva önkormányzata. Tanulsagos tanosveny - Erdemes vegigjarni, de azert nagyon jol jonne egy-egy nyil, ami mutatna minden stacional, hogy merre kell tovabb indulni. Elmaradt - Már régebben megtaláltuk, talán tavaly augusztusban, családilag, csak elmaradt a bejelentése. Esti séta 4 - Utunk negyedik állomása.

Imets Fülöp Jákó-iskola és emléktábla Tusnád 32,79 km-re
A Tusnádon született Imets Fülöp Jákó (1837-1912) kanonok, főesperes, tanár, gimnáziumi igazgató, valamint művelődés- és oktatásszervező tudós pap volt.

Öreg bükkfa

Öreg bükkfa Mohos 29,18 km-re
A Mohos, időközben összeomlott kilátótornyához közel, egy különleges, öreg bükkfát fedeztünk fel.

Szentegyháza Gyöngye

Szentegyháza Gyöngye 32,01 km-re
Szentegyháza Gyöngye termál strand. Jo rejtek - Hazafele egy gyors talalatra szamitottam, de megdolgoztatott rendesen. Majom a magasban - Mászkálni jó mulatság, kíváncsi lennék a rendőr az út szélén mire gondolhatott amikor csüngtem a magasban. Magas rejtés - Nem volt épp 25 fok meleg (na nem a víz).

A vasúti híd alatt

A vasúti híd alatt Tusnádfürdő 26,61 km-re
A vasúti híd alatt A sínek alatt - Köszönjük a rejtést, nagyon ötletes. Tusnádfürdői kirándulás 6 - Előre egy kicsit vacilláltunk, hogy a vajon a híd melyik oldalán lehet a doboz. Új geodoboz a régi rejtekben - A román geojátszótérről jelezték, hogy talán eltűnt a tusnádfürdői vasúti hídnál elrejtett geodobozom.

Herecz vára

Herecz vára 23,52 km-re
Az Olt és a Herec patak között, a Bodoki-havasok egyik nyugati hegylábának közvetlenül az Olt fölött emelkedő, Várhegynek nevezett magaslatán található Herecz vára. Sokadjara - Nem is tudom , hogy mar hanyadszor is jartam itt fenn a romoknal. Oltszem I - Szép erdei séta után felértünk a hegytetőre. A szerecsen óriások kincse - Miután beléptünk a várba, a koordinátákat is figyelve, megkerestük a fát, amit a doboz lát (eseslevi fotója alapján), és utána gyorsan meglett a doboz is.

Dózsa György szobra

Dózsa György szobra Dálnok 36,09 km-re
Dálnok ősi székely falu, Kézdivásárhely közelében. Pünkösdi emlékeim - Különös hangulatát tapasztaltam meg Dálnoknak a pünküsdi búcsúra zarándokolva. Szép nagy szobor - Igazán impozáns szobor, és a környéknek valóban különös hangulata van. Annyira rejtés, hogy már nem is rejtés - Kövek alatt, hát abból itt aztán van jó sok :) Ennek ellenére, nem kellett sokat keresgélni, hiszen ez a rejtés, ott "hányódik" mindenki szeme előtt :) Még jó, hogy az illetékesek nem gyűjtenek gyakran szemetet a környéken, mert kárba veszne.

Akasztófa teteje

Akasztófa teteje Homoródkarácsonyfalva 17,02 km-re
A Dungó feredőtől északra tekintve, a szemközti Vész oldala gerincen, egy fenyőkkel borított, csúcsos domb hívja fel magára a figyelmet.

Alszegi borvízkút

Alszegi borvízkút Tusnád 32,47 km-re
Az Alszegi borvízkutat 1960-ban fúrták Tusnád falu alszegi részén.

Komollói Nagyvár

Komollói Nagyvár Réty 35,08 km-re
Komolló, Réty község egy része, a vár a Feketeügy jobb partján fekszik egy magasabb teraszon. Kasztrum - Megtaláltam a dobozt. Kasztrum - Körbesétáltuk a kasztrumot, de nem sikerült a dobozt megkeresni zavaró tényezők, vagyis juhnyáj miatt.

Református templom Nagygalambfalva 41,24 km-re
Benéztünk a 13-14-dik században épült templomba, ahol Kányádi György református tiszteletes elkápráztatott alapos ismereteivel.

Rudi forrás

Rudi forrás Tusnádfürdő 25,43 km-re
Rudi forrás - Tusnádfürdő.

Kalibáskő Gyermekvilág

Kalibáskő Gyermekvilág 31,67 km-re
A Kirulyfürdői letérővel szemben, a jelenleg zárt Kalibáskő vendéglő mellett, egy kis erdei játszótér áll üresen. A játszótér tele volt - A pünkösd előtti pénteken utaztam erre. Játszótér - Ezt sem volt nagy ördöngösség megtalálni.

Alsótiszástövi borvíz

Alsótiszástövi borvíz Tusnádfürdő 27,41 km-re
Alsótiszástövi borvíz. Tusnádfürdői borvíz - Eddig ez elkerülte a figyelmünket. Tusnádfürdői kirándulás 9 - A fű korulbelul nyakig ért, ezért nem volt könnyű megtalálni a forráshoz vezető ösvényt, és ahogy az erdőből kiértünk egy nagy kutya acsargott ránk, de szerencsésen megúsztuk. EKE-tábor 2015 - Elemér bácsitól nem messze, az erdő hűvössében bújik meg ez a borvízforrás.

Vadaspark

Vadaspark Ivó 47,39 km-re
Ez alkalommal nem sikerült bejutnunk a vadasparkba, mert nem jelentkeztünk be előre.

Sósvizes kút Mirkvásár 16,27 km-re
A mirkvásári sósvizes kút a falu templomától keletre, 740 m távolságra, illetve a megyei úti letérőtől mintegy 500 m-re található.

Születés szoborkompozició

Születés szoborkompozició Sepsiszentgyörgy 27,63 km-re
A Születés nevű szoborkompozició Sepsiszentgyörgyön, a Császár Bálint és a Nicolae Iorga utcák találkozásánál, tömbházak között található. Hol a szuletes? - Hat igen, megszuletni nem nagy dolog, csak lehet fajdalmas.

Kőhalom vára

Kőhalom vára 26,28 km-re
Feltételezik, hogy még a szász telepítés előtt, a XI-dik században, a Kőhalom feletti hegyen, királyi vár volt. Nagy forgalom - Felújítás után rá sem ismertem a régi képekre. Hazafele - Erős szél fújt a várban. Reps - Miután már lassan ötven éve, legalább évente egyszer elmegyek a vár mellett, ideje volt, hogy fel is menjek.

Diákemlékmű

Diákemlékmű Barcaföldvár 26,06 km-re
Barcaföldvár egyik, csak kevesek által ismert látnivalója, a Diákemlékmű. Gondozatlan emlekmu - Nehany perces kereses utan meglett a dobozka. Erről is jó tudni - Meglett a dobozka. Diákok - A dobozt nem találtam meg.

Sólyomkő-szikla Kirulyfürdő felett

Sólyomkő-szikla Kirulyfürdő felett 28,63 km-re
A kirulyfürdői diáktábor déli végétől egy szekérút fordul hirtelen jobbra és vissza.

Benkő-borvízforrás Árkos 18,82 km-re
A Benkő-borvízforrásnál csorgóház, palackozóüzem, és vendégháztelep található.

Jézus-kápolna

Jézus-kápolna Székelyudvarhely 33,6 km-re
Székelyudvarhely nyugati, Székelykeresztúr felé vezető kijáratánál, kőfallal körülvéve áll a kis kápolna, amelyet Jézus szíve kápolnának is neveznek. Kápolna - Kár, hogy nem tudtam belülről is megnézni, mert már Erdély másik kettő körtemplomába sikerült bemennem, a kézdiszentlélekibe, meg az algyógyiba. Ritka körtemplom - Erdély egyetlen körtemplomaiból Náznánfalván is van egy, ma jártam ott. Kerek templomok és körkápolnák - Épp én is írni akartam a náznánfalvi római katolikus kápolnáról, de BabBerci megelőzött.

Barokk kapu

Barokk kapu Zoltán Étfalvazoltán 26,14 km-re
Bodoktól délre az Olt bal partján található Étfalva, a valamivel kisebb területű Zoltán az Olt jobb partján települt, Étfalvától északra. Barokk - Kár, hogy az épületből nem maradt fenn semmi, de ez a kapu is nagyon szép. Kapu - Még régebbi bicikli túráimról ismerem ezt a helyet. Hiányzó láda - Többször voltam Étfalván, de valahogy nem figyeltem erre a kapura.

Mihály-havas

Mihály-havas Madarasi Hargita 43,31 km-re
A Madarasi Hargita üdülőtelep központjából indulva, a Súgó–pálya felső részén, elérjük az erdőt. Sízés meg a hullámok - Akkor csak halkan mondom, hogy nagyon jó volt a sízés. Nagy Mihály - régi doboz - Mivel fent voltunk a Madarasi Hargitán, felugrottunk ide is, hogy egy új dobozt tegyünk a régi helyett, de amint felértünk ide a Nagy-Mihályra meglepetés fogadott, a régi doboz ott hevert a földön. Napfeny es hullamok - Ivo felol jottem, megneztem magamnak a Kecskevesz via ferrattat.

Mágneses-szikla Deság 42,32 km-re
Zetelakától a Küküllőmentén felfelé haladva, már messziről feltűnik Zetevára, vagy Deság gombja, egy kiálló és elszigetelt része a Hargita felé elnyúló fennsíknak.

Országzászló emlékmű

Országzászló emlékmű Tusnádfürdő 26,18 km-re
Erdély egyik legkedveltebb üdülőtelepének, Tusnádfürdőnek a felső sétányán avatták fel a kis magyar világban, az 1940-es évek első felében, de ekkor turul még nem volt rajta. Turul - Nem sikerült a dobozt megtalálnom. A talapzat mindkét jobb sarka üres volt - Kerestem a geodobozt a talapzat jobb első sarkánál, majd a szemben állva jobbkéz felőli sarkánál is, de egyik helyen sem találtam.

Kőfotel-vízesés

Kőfotel-vízesés Bánya-patak 28,87 km-re
A Szentimrei Büdösfürdőtől délkeletre található Bánya-patak egyik látnivalója a majdnem 3 m-es, felfüggesztett kőfotelhez hasonlítható vízesés, pontosabban kétlépcsős zuhatag a patak medrében. Büdösfürdői vízeséske - A madártemető után ezt a vízesést kerestük meg. Bánya-patak II - A Mesebeli tisztástól elndultunk a Bánya-patakába. Tönkretett vízesés - A Bánya-patak mentén több helyen is erdőirtás volt.

Ördögútja

Ördögútja Kőris-tető Zetelaka 42,07 km-re
Az Ördögútja székelyföldi töltésvonulat a Nagy-Küküllő bal partjától a Kis-Fenyéd patakáig terjedő szakasza.

Római-katolikus templom

Római-katolikus templom Hosszúaszó 42,83 km-re
Hosszúaszó egy kis település, mely Fitódnak a forrásvidékén Hosszúaszónak nevezett patak völgykatlanában húzódik meg. Xantusz völgye - Egy jó kis tavaszi túrán kerestük meg a Xantusz völgyi ládákat. Fenomén - Egy fenomén a felhagyott temető. Megállt az idő - Megállt az idő.

Alsórákosi temető

Alsórákosi temető 11,23 km-re
Alsórákos kevesek által ismert látnivalója a Kövesoldal tetején 1676 és 1686 között épültreformátus erődtemplom melletti temető. Ismét helyén van Breki - ígéretemhez híven ujra felkerestem a rejtekhelyet, és jóvátettem bűnömet, így most már Breki jobban áll/ül/fekszik mint valaha. Béka - Szerencsére a térkép meg a képek alapján nem volt nehéz rátalálni a zöld béka buvóhelyére. Gombosfák - Nagy örömmel fotóztam a lábtól állított gombosfákat, hisz kiegészítették a már meglévő kopjafa- fotó gyűjteményem.

Máréfalvi régi temető

Máréfalvi régi temető 34,93 km-re
A máréfalvi katolikus temető régi temetőrészében különleges, bádogborítással fedett cserefakereszteket láthatunk. Elég későn érkeztünk meg - Elég későn érkeztünk meg a temetőhöz de azért még annyi világosság maradt, hogy megtaláljuk a geodobozt. Szürkületben - Valahogy mindig úgy jön össze, hogy a temetőkbe csak estefele jutunk el. Keresztek - Csak azt mondhatom, hogy egy fénykép a rejtekről, sokat segít.

Egykori cinóber-bánya

Egykori cinóber-bánya Büdösfürdő 29,38 km-re
A csíkszentimrei Büdösfürdőn, az 1960-as években egy cinóber-(higany)bányát hoztak létre, mely rövid idő után, 1970-ben be is fejezte a működését. Kiabál, hogy rejtek - A címet a gyermekek ajánlották. Ládaellenőrzés - A Mesebeli tisztás volt az úticél, de ha már itt jártunk, leellenőriztem a környék rejtéseit. Lucs-tőzegláp - Most olvasom, hogy 2017-ben kerestétek a tőzeglápot, de nem találtatok róla ismertetőt.

Bod Péter Megyei Könyvtár

Bod Péter Megyei Könyvtár 26,87 km-re
Sepsiszentgyörgy 1948 előtt két jelentős könyvgyűjteménnyel büszkélkedhetett. Esti séta - Még a nyáron próbáltam megtalálni ezt a dobozt, de sajnos ültek a közeli padon és nem volt türelmem várni amíg elmennek. Egész kicsi - Elég sokan sétálgattak a környéken. Adatbázis-karbantartás - Furcsa volt, hogy a cinegék egy egész kicsi geodobozt találtak meg, habár a rejtehely képtárába feltöltött kép alapján a geodoboz nem pici.

Csere bérce kilátópont

Csere bérce kilátópont Szeltersz 29,77 km-re
Jó rálátás nyílik innen a Déllői-borvízforrás melletti kőbányára, legalábbis télen.

Pósa-hegy Nagyboldogasszony-kápolnája

Pósa-hegy Nagyboldogasszony-kápolnája Csíkszentgyörgy 43,45 km-re
Csíkszentgyörgy Csíkszeredától 22 km-re terül el, a Fiság völgyében (ez a Csíki-havasokból, Szellő hegy és a Gyürke tető - 1369 m - közelében ered), 757 m tszf magasságban. A második eltűnt geodoboz a Pósa hegyen - Ez már a második rejtekhely, illetve a második eltűnt geodoboz. 0004 - Rengeteg székely kapu van a faluban,s ami örvendetes,hogy sok az új közöttük,csak tobább él a székely kapu állításának hagyománya. EKE-tábor 2015 - Az EKE táborból ezen a napon egy szép kirándulást tettünk a Nagyboldogasszony kápolnájától a Nyerges tetőig.

Harangláb

Harangláb Pottyand 46,68 km-re
A pottyandi harangláb országos műemléki védettséget élvez, a harang 1975 óta nem szólal meg reggelente. Mindkét geodoboz a helyén - A Fenyővize-patak völgyében jártam, a Kolos-tető alatti Farkasvész sarkának nevezett oldalon. Különleges ácsolási megoldások - Már messziről mutatós a kis harangláb, közelről meg csak ámultam- bámultam a különleges szerkezeti megoldásokon.

Páduai Szent Antal római katolikus templom

Páduai Szent Antal római katolikus templom Csíkcsicsó 44,55 km-re
A Páduai Szent Antal tiszteletére felszentelt római katolikus templom Csíkcsicsó központjában található, az iskola közelében.

Tigáj-vízesés

Tigáj-vízesés Felsőkomána 23,66 km-re
A Tigáj-vízeséshez Felsőkomána faluból kelet felé indulva érhetünk el, a Komána völgyében a patak melletti erdőutat követve.

A sárkány gerince meddőhányó

A sárkány gerince meddőhányó Hargitafürdő 36,95 km-re
A Hargitafürdőre vezető út mentén, annak jobb oldalán, van egy kis, félhektáros meddőhányó.

Benedek Elek sírja

Benedek Elek sírja Kisbacon 12,49 km-re
Benedek Elek sírja a Kisbacontól nyugatra fekvő temetőben található. Síremlék - Ő volt, akinek ''könnyű a toll és nem nehéz a kasza''. Gesztenyefa - Na, ezt sem nehéz megtalálni.

Bikafalva 33,09 km-re
A tizedjegyzékben Art de Luce Szent Lukács tiszteletére szentelt templomát jelzi.

Óriások asztala

Óriások asztala Bánya-patak 31,07 km-re
Érdekes, nagy méretű szabályos kő, fenyőfák veszik körül, egy óriási asztallaphoz hasonlít. Születésnap - Kellemes kincskeresést kívánok neked és a játszótársaknak is. A nyugdíjba vonulás természetes folyamat - A Rejtekhely webfelülete 2005 november 16-án este került használható állapotba, egy hónapi munka után. Éhesen az asztalnál - Ma arrajártunk, ellenőrizendő a Kőfotel-vízesés rejtését, amit sajnos tönkretettek a favágók.

Református templom Dombos 45,99 km-re
Korai neve, villa Latina és Waldorph azt jelzi, hogy XII-dik századi szász, azaz vallon telepítés.

Kalibáskő

Kalibáskő 30,35 km-re
Hol van a Kalibáskő? Maszkalas - Gyonyoru kornyek, eredetileg a Vargyas szorosba keszultunk, de mielott odaertunk volna rengeteg erdekes hellyel, meg latnivaloval talalkoztunk. Kiruly II - A Hargita-liget meglátogatása után, átkeltünk a patakon, és felkaptattunk a tetőre. Szikla - Ennek is megvan a skalpja.

[ Fel ↑ ]

Levenduladomb Bözöd 64,57 km-re. A bözödi levenduladomb a tó keleti végénél, a kőrispataki letérőnél található, különleges helyszínen.

Lóvészi állomás és alagút

Lóvészi állomás és alagút 60,46 km-re. A lóvészi alagút kijárata közelében volt a 17-dik számú őrház - az alagútnak Görbepatak felé van a kijárati oldala, és Rákos-pataka felé a bejárati oldal, Csíkszereda felől. Királynénk nyomában - Nagy mérnöki alkotás volt az alagút, és korához képest - no meg több "felszabadítás" ellenére - jó állapotban van.

Richter-ház

Richter-ház Segesvár 61,8 km-re. A XVIII-dik században épült Richter-ház Segesváron, az Asztalosok utca 28 szám alatt található.

Erődtemplom Hégen 56,07 km-re. Szent András erődített evangélikus templom - Hégen

Kootz-ház Segesvár 61,75 km-re. A Kootz-ház egy XVII-dik században épült segesvári lakóépület, a Bástya utca 9 szám alatt.

Rabsonné útja

Rabsonné útja Illyésmező 68,68 km-re. A Rabsonné útja Illyésmezőtől északkeletre található, északnyugat - délkelet irányba vonuló töltésvonal.

Biális-kúria

Biális-kúria Csíkszentmihály 52,35 km-re. A Biális-kúria Csíkszentmihály faluban található, a 254 A szám alatt - a 19-dik század elején, az 1800-as években épült.

Jézus lábnyoma

Jézus lábnyoma Gyergyócsomafalva 65,25 km-re. A kőtömb amelyen Jézus lábnyoma található, Gyergyócsomafalvától dél - délnyugatra található.

Hegyimentő állomáshely

Hegyimentő állomáshely Királykő-hegység 62,09 km-re. Hegyimentő állomáshely, Zernyesti-szoros. Piros nyílászárók - Azt hittem itt nyitva lesznek, és információkkal szolgálnak az utazó közönségnek.

Maka vára Makfalva 68,25 km-re. A makfalvi vár Orbán Balázs Székelyföld leírásában Maka vára helynévként szerepel - Maka állítólag egy székely rabonbán volt.

Gyimesközéplok 68,27 km-re. A forrástól a Tarhavas lábánál levő Gyimesi-szorosig, 30 kilométeren végighúzódó Tatros-völgyét nevezik Gyimeseknek.

Felső-Nyírkert Gyergyócsomafalva 69,56 km-re. A Felső - Nyírkert tanösvény a Maros bal partján, a Holtágon belüli területen létesült, a környék helytörténeti nevezetességeit és természeti értékeit mutatja be.

Kőcsonka Balaskó vára 54,11 km-re. Orbán Balázs így ír Balaskó váráról, A Székelyföld leírása című művében: Szentmihálytól a Köd szép fenyvesei között vezet az ut Szenttamásra, ennek közelében egy dombocskát Balaskó várának neveznek.

Hágóbérce tanösvény Pottyand 50,42 km-re. A Hágóbérce tanösvény hossza 19 km, a menetidő 7-8 óra, a szintkülönbség 572 m.

Református templom Erdőszentgyörgy 69,88 km-re. Erdőszentgyörgy református temploma gótikus, a 13-14-dik század fordulóján épült.

Volt városháza Nagysink 59,88 km-re. Volt városháza, XVIII-dik századi középület - Nagysink.

Kis-Havas Csíkszépviz 50,39 km-re. A Kis-Havas panzió háta mögött található régi sípálya felvonója mentén lehet feljutni az 1090 m magas Kis-Havas csúcs tetőre. Új geodoboz új helyen - Egy bejegyzés alapján értesültünk, hogy a geodobozt vadállatok találhatták meg.

Bodor György mellszobra Gelence 53,57 km-re. Bodor György mellszobra, 2004 - Gelence.

Dánfalva

Dánfalva 53,9 km-re. Csíkdánfalva a Felcsíki-medence középső részén települt, összenőtt a 150 évvel ezelőtt még különálló településként emlegetett Oltfalvával.

[ Fel ↑ ]
© 2005-2024 Rejtekhely.ro. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.