Ágostonfalva település (Brassó megye) Központ: Ágostonfalva. Közeli települések: Köpec (Capeni) 2.03 km-re, Felsőrákos (Racosul de Sus) 3.7 km-re, Ürmös (Ormenis) 4.61 km-re, Miklósvár (Miclosoara) 4.75 km-re, Barót (Baraolt) 5.09 km-re. Ágostonfalva román elnevezése: Augustin. Német neve: Augustinsdorf.
Szállás

Szállás Ágostonfalva (Augustin) - Brassó


Keress szállást Ágostonfalva közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Ágostonfalva (Brassó megye) és környéke turisztikai látnivalói

Köpeci szil 1.39 km-re. Az 2011-es év fája Romániában, a köpeci 300 éves szilfa. A győztes fát, a köpeci szilt, a Polgár-Társ Alapítvány nevezte be az Év Fája Európában versenyre.
Kerék-domb alatti vízesés 2.75 km-re. Ágostonfalva közelében, a román térképeken Fenes-pataknak nevezett, a régi osztrák térképeken Pétrisiú-ként megjelenő patak fejében levő egyik oldalágban, a Kerék-domb alatt egy mély gödörbe ömlő, 4-5 méter magas, csinos vízesés található.
Unitárius templom 3.68 km-re. Felsőrákosnak középkori gótikus temploma volt. Teljesen újjáépítették.
Régi székelyház 3.68 km-re. 1235-ben Cormosbach néven szerepel, mely települést Felsőrákos elődjének tekintenek.
Unitárius templom 4.82 km-re. A XVIII-dik században unitárius anyaegyház. Ha középkori templomról nincs is adat, bizonyos, hogy voltak katolikus hívek, akik a reformáció után unitáriusok lettek s az 1630-as események után is megmaradtak unitáriusoknak.
Barót 4.82 km-re. Barót Erdővidék központja, az 1739-ben született Baróti Szabó Dávid szülővárosa. A középkori templom helyébe 1564-ben új templomot építenek vagy újítják és bővítik a régit.
Sündisznó-szikla 5.41 km-re. A falu délnyugati kijáratánál, a régi térképeken Kiskőbányának nevezett részen, egy különleges, sündisznóhoz hasonlító sziklát találunk. A látványos sziklaalakzat néhány lépésre van a települést átszelő műúttól, a helybeli cigányok házai mögött.
Tartogóvára 5.55 km-re. Tartogóvára Miklósvár fölött található a Csutakosnak nevezett erdőrészen. A faluból kiinduló szekérúton indulunk el, majd a Kövesorr alatti régi kőbányánál balra fordulunk, és megyünk az erdei úton vagy 3 km-t, amíg elérjük a Szélvíz-patak hídját, és itt a vár.
Mária-borvízforrás 5.78 km-re. A Kormos és Vargyas vize egyesülésénél, a Darabonta nevű helyen fakad fel e térség legjelesebb ásványos forrása, a rákosi borviz, melyet gyakran borszéki gyanánt is hordanak szét. Hagyomány szerént azon helyen, hol most e borvíz (savanyúvíz) felbuzog, a hunok bejövetelekor tó volt, mely Csodástó-nak hivatott.
Zathureczky-temető 6.21 km-re. Barót északkeleti végében, a Szőlős-oldalon található a Zathureczky-temető, a helység egy régebbi temetője, mely a hatvanas évek elejéig volt használatban. Ide temetkeztek (feltételezhetőleg a 18.
Bolond-borvíz 6.51 km-re. Az olaszteleki Bolond-borvíz a Kormos-patak és az egykori Malom-árok találkozása közelében, attól délkeletre található. Nevét időszakos feltöréseiről kapta, úgymond bolondosan tört elő és tűnt el újra.
Bükkfej 6.75 km-re. A Baróti-hegység turisztikai szempontból alig feltárt, alig használt vidék, pedig lombos erdőivel, hangulatos ligeteivel üdítő változatosságot jelent a körötte lévő magashegységek zordon rengetegeihez képest.
[ Fel ↑ ]
Daniel-kastély 6.91 km-re. A Daniel-kastély az erdővidéki Olasztelek központjában található, reneszánsz stílusú épület, a falu egyik legfontosabb műemléke.
Ürmösi Töpe 6.98 km-re. Áthaladva az alsórákosi szoros első büvkörén, még nagyobbszerű táj-csoport merül fel; a szoros mindkét felén roppant hegy-óriások emelkednek, jobbról a sziklagula idomu rákosi Tepej, balról a vele versenyző sisak idomu ürmösi Tepej.
Likaskő 6.98 km-re. Olasztelek határában, közel a felsőrákosi úthoz, egy lapos kőkúp tűnik az arrajáró szemébe, mely élénken kiválik a lapos rét füves, zöld színéből.
Kerék-domb alatti vízesés - Persány-hegység
Kerék-domb alatti vízesés - Persány-hegység
Az Ürmösi Töpe üregei - Persány-hegység
Az Ürmösi Töpe üregei - Persány-hegység
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Cengellér - Turisztikai látnivalók Dambovicioara - Turisztikai látnivalók Brassópojána - Turisztikai látnivalók Cazaci
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.