Szászveresmart település (Brassó megye) Központ: Barcaföldvár. Közeli települések: Bohntelep (Colonia Reconstructia) 1.7 km-re, Hídvég (Haghig) 2.64 km-re, Barcaföldvár (Feldioara) 3.64 km-re, Nyáraspatak (Iaras) 4.64 km-re, Lüget (Arini) 5.39 km-re. Szászveresmart román elnevezése: Rotbav. Német neve: Rothbach. Egyéb neve: Roiderbrich.
Szállás

Szállás Szászveresmart (Rotbav) - Barcaföldvár, Brassó


Keress szállást Szászveresmart közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Szászveresmart (Brassó megye) és környéke turisztikai látnivalói

Evangélikus erődtemplom 0.18 km-re. Szászveresmart temploma román kori csarnoktemplom volt a XIII. század második feléből, 1300 táján.
Diákemlékmű 3.75 km-re. Barcaföldvár egyik, csak kevesek által ismert látnivalója, a Diákemlékmű. A település délnyugati végén található, kocsival is megközelíthető.
Földvár 4.26 km-re. 1240-ben Castrum Sancte Marie néven jelentkezik a forrásokban, 1379-ben Saxonum de Fewldwar, 1381-ben Feulwar alias Marienburg, 1489-ben Marienburg, 1529-ben Marienberg formában fordul elő. A templomot a német lovagrend építtette, 1211–1222 között, a várral egyidőben.
Szászmagyarós 6.78 km-re. Neve az okiratokban az alábbi formában jelentkezik: 1377-ben villa nucum, 1427-ben Monyoros, 1468-ban Monoros, 1476-ban Nozbach 1488-ban Nwpach, 1547-ben Monyaros, 1561-ben Mogyoros.
Damokos-kúria 8.18 km-re. Damokos-kúria - Árapatak.
Református templom 8.22 km-re. Árapatak gazdag népművészeti hagyományokkal rendelkező falu. Többségében romák lakják.
Büdös-feredő 8.34 km-re. 2016 nyarán, a Székelyföldi Fürdő- és Közösségépítő Kaláka alkalmával sor került a bölöni Büdös-feredő felújítására.
Borvíz fürdő 8.43 km-re. 2014-ben, a Borvizek útja projekt keretében korszerű kezelőközpont épült Bölönben.
Höltövény vára 8.71 km-re. Brassótól északra, a Persányi-hegység keleti szélén, Krizba falu közelében, az 1002 m magas Várhegy sziklatetején található Höltövény vára. Valószinűleg egyike annak az öt várnak, melyet a II.
Borvíz Útja 9.5 km-re. Előpatak falu Kovászna megyében, Sepsiszentgyörgytől 10 km-re nyugatra, az Előpatak völgyében fekszik. Előpatak községhez tartozik, melynek azonban nem itt van a központja, hanem Árapatak faluban.
Damokos Ákos villa 9.8 km-re. Az előterében egy bástyával ellátott épület a régi képeslapokon Damokos Ákos villájaként van feltüntetve. Utoljára még vendéglőként üzemelt, de ma már elhagyottan áll.
Boloni halastavak 9.92 km-re. Boloni halastavak
[ Fel ↑ ]
Várhegy 10.28 km-re. A bölöni Várhegy megközelíthető Bölön felől, és tovább a bölönpataki roma telepről kiindulva, erdei utakon.
Csókás vára 10.81 km-re. Erősd község előtt, az Olt és a Várpatak által körülölelt Csókás nevű hegycsúcson  a hagyomány egy várat helyez el.
Unitárius vártemplom 10.84 km-re. Unitárius templom - Bölön.
Veczerkő
Veczerkő
A Veczerkő Erősd falutól délre, 3 km-re található, a Felső-Veczer nevű hely déli lejtőjén.
Kagylós-barlang - Persány-hegység
Kagylós-barlang - Persány-hegység
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Costisata - Turisztikai látnivalók Vargyas - Turisztikai látnivalók Odobesti - Turisztikai látnivalók Valea Lunga Gorgota
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.