Küsmöd település (Hargita megye) Központ: Etéd. Közeli települések: Etéd (Atid) 2.51 km-re, Szolokma (Solocma) 3.89 km-re, Siklód (Siclod) 4.64 km-re, Cseje (Ceie) 4.9 km-re, Atyha (Atia) 6.52 km-re. Küsmöd román elnevezése: Cusmed.
Szállás

Szállás Küsmöd (Cusmed) - Etéd, Hargita


Keress szállást Küsmöd közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Küsmöd (Hargita megye) és környéke turisztikai látnivalói

Bereczki-ház 0.14 km-re. Küsmöd egyik érdekes látnivalója a Fő utcán található Bereczki-ház, vagy Csitkós ház, ahogy becézik. A jelenleg műemlék jellegű házat Bereczki Zsigmond építette 1858-ban, majd 1998-ban és 2012-ben felújították.
Református templom és harangláb 0.44 km-re. A küsmödi templom zárva volt. Az ódon harangláb nagyon megtetszett.
Új negyed 1.86 km-re. A cigány népesség Etéd falu lakosságának felét alkotja, hármas rétegződés jellemzi őket. Érdemes egyet sétálni a településen, és megfigyelni a házaikat, ma már erőteljesen alakítják a faluképet.
Etéd 2.63 km-re. Etéd Szováta, Korond és Parajd után a környék legjelentősebb települése. A falu központjában látható református templom az 1792.
Székely iránytű 4.89 km-re. Székely iránytű - Peszente-tető
Fiastetői kilátó 4.9 km-re. A kilátót 2006 július 22-én avatták fel, ötlete Dr. Fazekas Özséb gyulai belgyógyász főorvostól származik.
Szikla a Siklódi-kő lábánál 6.07 km-re. Siklód igazi hegyre szúrt falu, a világ végén, írja Orbán Balázs. Jellegzetes tornácos házait megcsodálva, a Murva utcából indultunk a Siklódi-kőre.
A temető kápolnája 6.22 km-re. Ez a különlegesen szép fekvésű település hétszázötven méterrel a tengerszint felett, a Székelyföld szívében évszázadokon át virágzott, ..
Siklódi kő 6.38 km-re. A környéket uraló 1025 m magas Siklódi-kő andezit-agglomerátumból, tipikus vulkáni kőzetből áll. A keményre összecementálódott kőzet ellenállva az időjárásnak látványos, 10-40 m magas falakban, tornyokban maradt meg, több száz méteres hosszúságban.
Unitárius templom 7.07 km-re. Énlaka a Nagy- és Kis-Küküllő vizválasztójának gerincére és ez alá települt. A falu északkeleti felében kiugró dombon emelt unitárius templom uralkodik a helység, meg a falutól délre eső táj fölött.
Firtos vára 7.99 km-re. Korond és Firtosváralja között, a Kalonda folytatását képező fennsík nyugati, sajátságosan feltarajosodó részén, meredek sziklafalakkal rendelkező Firtos-hegyen épült Firtos-vára. A várat övező bükkfák régi történetekről mesélhetnének.
Firtos kútja 8.07 km-re. Firtos kútja.
[ Fel ↑ ]
Fehérnép sarka 8.21 km-re. A Fehérnép sarka egy jellegzetes alakú domb Makfalva északkeleti részében, a Kis-Küküllő baloldali partján, a Nagyszeg csorgója és Andrásuta pataka között.
Szalmakalap Múzeum 8.64 km-re. Szőcs Lajos kőrispataki lakos, akinek családja három nemzedékig visszamenőleg kalapossággal foglalkozott elhatározta, hogy létre hozza az ország első Szalmakalap Múzeumát.
Péter-hegyese 8.67 km-re. A Firtos legdélibb, legmagasabb csúcsán, a magasságjelző pont mellett egy kápolna maradványai találhatók.
Siklódkő - Görgényi-havasok
Siklódkő - Görgényi-havasok
Sóhát és Sószoros Parajd
Sóhát és Sószoros Parajd
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Marginen - Turisztikai látnivalók Serbanesti - Turisztikai látnivalók Etéd - Turisztikai látnivalók Nagykede
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.