Oklánd település (Hargita megye) Központ: Oklánd. Oklánd román elnevezése: Ocland. Egyéb neve: Homoródoklánd.
Regisztráció --> Turisztikai látnivalók - Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben teljeskörű hozzáférés esetén.

Oklánd (Hargita megye) és környéke turisztikai látnivalói

Király kútja

Király kútja Virágos Vész 23,9 km-re
Feliratos, epigráfiai emlékekre bukkanhatunk még az erdők mélyén is.

Sós kút Homoródszentpéter 3,57 km-re
A sóskút Homoródszentpétertől keletre, 1,15 km távolságra található, a Tarhegy aljában.

Vila Franka Segesvár 49,05 km-re
A segesvári vár falain belül található középkori várnegyed a Világörökség részét képezi. Vacsora elott - Vacsoraztunk, azelott geodobozt talaltunk. Sötétben lámpa és gps nélkül - Nagyon sötétedett mire ideértem.

Iskola és községháza

Iskola és községháza Homoród 17,4 km-re
Iskola és községháza - Homoród

Hamerock strand Csíkszereda 35,93 km-re
A csíkszeredaiak egykori kedvenc strandolási helye, a Hamerock strand, az 1980-as években létesült a vasútállomás közelében, a Brassói út mellett.

Borvízmúzeum Tusnádfalu 37,98 km-re
Tusnád falu központjában lévő múzeumot a Csíki Székely Múzeum működteti.

Kustaly vára

Kustaly vára Oklánd 3,84 km-re
Kustaly vára a Persány-hegység főgerincének nyergében található, az Oklánd és Vargyas közötti úttól délre emelkedő Heveder hegyese és a Gyepűbükke között. Vargyas határában - Egy érdekes, és értékes rejtekhely, a középkori várak, erődítések sokaságának egy ujabb helyszíne.

Gergely János-féle kővályú

Gergely János-féle kővályú Székelyvarság 40,6 km-re
Gergely (Matyi) János-féle 120 éves kővályú - Székelyvarság Modern es hagyomanyos - Bar nem esett az utamba, azert legurultam meg a kovalyuhoz. Kő mögött, kő alatt - Bár nem esett az utunkba, és siettünk is az oroszhegyi nárciszrétre, sikerült rávenni a kirándulótársaimat, hogy nézzék meg ők is a Gergely János-féle kővályút.

Katolikus temető

Katolikus temető Homoródalmás 9,56 km-re
Római katolikus temető a Szármány-hegy lábánál - Homoródalmás. A falu végén - A kőbányától jöttem le, és egy felvillanyozó látvány után, aznapi turám utolsó célpontjaként kerestem fel a régi sirköveket. Sírkövek - Csendes nyári záporban találtam meg a dobozt.

Unitárius templom Alsóboldogfalva 36 km-re
Újszékelyen felül, a Szurdokpatakának torkolatja előtt fekvő Alsó-boldogasszonyfalva következik, melyet a nép rövidítve egyszerűen Bodogfalának nevez.

Csíki Bálványos vár

Csíki Bálványos vár Tusnádfürdő 35,14 km-re
A Csíki Bálványos vár Csík legnagyobb várromja. III. - És amig a Főnök rejtett, bemért, jegyzetelt, és kalibrált, addig én csihányt szedtem. Székelyvár - Egy medvementes kirándulás alkalmával kerestem és találtam meg a dobozt. Tusnádfürdő túra 3 - Túránk harmadik állomása.

Sóskút

Sóskút Székelykeresztúr 32,13 km-re
Székelykeresztúr és Sóskút múltja és jelene összefonódik, ezt régészeti ásatások is bebizonyították. Ha elragad a hév - Gratulálok Istvánnak a századik megtalált rejtekhelyhez, most belőle is százados lett :-). Sóskút - Elég későn értünk ide, így a csobbanás elmaradt de majd legközelebb. Bükk - Eddig nem hallottam erről a fürdőről, de most meglátogattam.

Fordított házikó

Fordított házikó Parajd 49,15 km-re
Feje tetejére állt a világ Parajd központi részében, az ANL utca 3 szám alatt, a rendőrség és az ANL tömbházak közelében, egy fordított, feje tetejére állt házikó található.

Udvarhely körüli túraösvény

Udvarhely körüli túraösvény 17,7 km-re
Az Udvarhely körüli túraösvény az Erdélyi Kárpát-Egyesület Székelyudvarhelyi Osztálya által kijelölt helyismereti, gyalogtúra útvonal.

Evangélikus erődtemplom

Evangélikus erődtemplom Szászveresmart 37,21 km-re
Szászveresmart temploma román kori csarnoktemplom volt a XIII-dik század második feléből, 1300 táján. Vasárnap nehéz - Nehéz volt kilesni, hogy senki ne legyen a környéken. Leomlott - ''Csuszatornyom omladékán rettetenetes dühös lettem'' A doboz sincs már meg, legalábbis a legvalószinűbb helyen lyuk tátong csak. Torony nélkül - Sok évvel ezelőtt megcsodálhattuk szerencsére az erődtemplom tornyát, sajnos ma már nyoma sincs.

Balu kalandpark

Balu kalandpark Hargitafürdő 29,49 km-re
A hargitafürdői Balu kalandpark másfél hektár területén 105 játékelem és 120 fára épített drótpálya kínál nem mindennapi élményt kicsiknek és nagyoknak. Jó egészségben - Jó egészségben van a láda. Hol van Balu? - A tura vege, es mar a nyakamban is volt az eso. Visszatérők - Ma voltunk a rokonokkal egyet Balu parkozni.

Evangélikus templom

Evangélikus templom Kőhalom 20,75 km-re
Kőhalom plébániatemploma a szász telepítés korában, a XII-XIII-dik században épül.

Csukás-tó

Csukás-tó Tusnádfürdő 33,15 km-re
Tusnádfürdő fő vízfolyása az Olt. Tusnádfürdő 7. - Nagyon tetszett ez a rejtés, igazán ötletes. Sötétben is pontosan - Azt hiszem, utolsónak hagytuk el a fürdő épületét. Zöld tó - A járvány miatt több mint egy évig szünetelt a wellness központ.

Csíkszépvízi víztároló

Csíkszépvízi víztároló 47,98 km-re
A Csíkszeredától 14 km-re északkeletre található csíkszépvízi víztároló Csíkszereda vízellátását biztosítja. Szép a kilátás a tóra - Meglett a csutak dobozostól. Őszi gombakínálat - Szép kilátással, gazdag és változatos gombakínálattal honorálta a rejtekhely a kitartást, lévén hogy a Tolvajosról majdnem visszafordultam, annyira borus, ködös és hideg volt. Kora esti séta - Nagyon szép volt a tó a lemenő nap fényében, jól esett a tavasz első virágai között járni.

Református templom Parajd 49,5 km-re
Parajd, mint település, Sófalva tanyabokraként alakult ki.

Bánya-tető alatti forrás Szeltersz 18,03 km-re
A Székely Selters forrásaitól délre, a Bánya-tető keleti oldala alatt, az út mellettt van egy andezit küpübe foglalt borvízforrás.

Zete tanösvény

Zete tanösvény 29,75 km-re
A Zete tanösvény elősegíti a Felső-Nagy-Küküllő mente helytörténeti nevezetességeinek és természeti értékeinek a megismerését. A Zete tanösvény a Duna televízióban - Január 19-én, a Duna Televízió Talpalatnyi Zöld mûsorában túraajánlatként bemutatásra került az Erdély Kárpát Egyesület székelyudvarhelyi csoportja által kijelölt, Zeteváralja közelében levõ, Zete tanösvény. Egy jó tanösvény - Nagyon jó tanösvény, legjobb a látottak közül.

Bányaüreg

Bányaüreg Gyepü-patak 22,61 km-re
A Csíkszereda - Székelyudvarhely közötti országút északi oldalában, nagyon közel ahhoz a kanyarhoz, ahol a Gyepü-patak átfolyik az országút alatt, egy felhagyott bányaüreg található. Jó nagy róka - Jó nagy róka lehet, akinek ekkora nagy lik kell, de ezt mi sem láttuk meg eddig még soha, pedig sokszor tovaburrogtunk itt. Kiruly IV - Olyan sokszor jártunk ezen az útszakaszon, és nem is sejtettük, hogy bújik meg az út mellett. Lyuk - Megtaláltam a rejtekhelyet.

Vár-domb

Vár-domb Csíkcsomortán 43,91 km-re
A Várdombról szép kilátás nyilik a fenyvesnőtte szép Remete-patak völgyére, melynek hátterében a Bodos feje magasul fel, valamint a szemben levő Nagy Somlyóra. Szerencsésen megtaláltam este hét körül - A noteszbe azt hiszem, véletlenül 15-ét írtam, de annyi baj legyen. A döntőbíró szerepében - Nem szeretek beszélgetésekbe beleszólni, és a döntőbíró szerepében tetszelegni (előre is elnézést kérek), de van néhány fontos információ, ami egy kissé árnyalja a valóságot. Latszat es valosag - A doboz rendesen visszakerult akkor a helyere, takartam.

Barokk kapu

Barokk kapu Zoltán Étfalvazoltán 41,3 km-re
Bodoktól délre az Olt bal partján található Étfalva, a valamivel kisebb területű Zoltán az Olt jobb partján települt, Étfalvától északra. Barokk - Kár, hogy az épületből nem maradt fenn semmi, de ez a kapu is nagyon szép. Kapu - Még régebbi bicikli túráimról ismerem ezt a helyet. Hiányzó láda - Többször voltam Étfalván, de valahogy nem figyeltem erre a kapura.

Vallató

Vallató Hargitafürdő 30,06 km-re
A 7-8 fokos vízben mindenki addig lógathatja a lábát, amíg akarja, vagy amíg bírja. Hargitafürdői vallató forrás - A Piricske forrástól elsétáltunk ide is. A geodoboz nem ott, hanem itt van - A mai napra nem terveztünk különösebb kirándulást, túrát. Kissé megviselt doboz - Elég forgalmas helyen van, és mivel olyan is megtalálja, aki nem azt keresi, kissé megviselt állapotban volt a doboz.

Szászdálya vára 41,95 km-re
Fehéregyháza és Héjjasfalva között, utóbbi határában, a Határ-patak mentén déli irányba vezető földúton, Héjjasfalvától 5 km távolságban, egy 588 m magas hegyen találjuk az eredetileg Szászdálya határához tartozó szászdályai vár maradványait.

Nyír kútja pihenő

Nyír kútja pihenő Csíkszentimre 32,85 km-re
A Nyír kútja pihenő Csíkszentimrétől kevesebb mint 4 km-re található, keletre.

Alsórákosi temető

Alsórákosi temető 14,81 km-re
Alsórákos kevesek által ismert látnivalója a Kövesoldal tetején 1676 és 1686 között épültreformátus erődtemplom melletti temető. Ismét helyén van Breki - ígéretemhez híven ujra felkerestem a rejtekhelyet, és jóvátettem bűnömet, így most már Breki jobban áll/ül/fekszik mint valaha. Béka - Szerencsére a térkép meg a képek alapján nem volt nehéz rátalálni a zöld béka buvóhelyére. Gombosfák - Nagy örömmel fotóztam a lábtól állított gombosfákat, hisz kiegészítették a már meglévő kopjafa- fotó gyűjteményem.

Katolikus templom

Katolikus templom Tusnád 37,72 km-re
Nagytusnád a Tusnád-patak kelet-nyugat irányban hosszan elnyúló,szűk völgyében fekszik, Tusnádfürdőtől északra, az országút mellett. Az ut mellett - Erdekes egy templom, azt is hittem, hogy siman viszem, na nem. Az utolsó - Tusnádfürdőről hazafelé tartva, bár már jól esteledett, úgy döntöttünk, ezt a rejtekhelyet még bevállaljuk. Isti túra 5. láda - Szép templom, kár, hogy zárva volt, de a láda megtalálásához nem kell bemenni, úgy, hogy ne ijedj meg ha zárva.

Borzsovafürdő

Borzsovafürdő 44,27 km-re
Borzsovafürdő Csíkborzsovától keletre, a Csíki-havasokban fekszik, a Borzsova pataka mentén. Meglepetés rejtek - Nagy mosolykára számítottunk, ehelyett egy kicsit találtunk. Mosolykás doboz - Mosolyka nem volt a helyén, de visszatettük. Mosolyka - A rejteket megtaláltuk, de sajnos a mosolyka mögött nem volt semmilyen doboz, pedig átfésültük érte az egész helyet :( Reméljük így is elfogadható a megtalálás.

Fenyővize tanösvény

Fenyővize tanösvény Pottyand 46,16 km-re
A Fenyővize tanösvény hossza: 800 m, a menetidő 1 óra, a szintkülönbség 5 m.

Bernád kútja

Bernád kútja Csobotfalva 41,02 km-re
Bernád kútja - Csobotfalva

Toronykövek

Toronykövek Tusnádfürdő 32,75 km-re
A Toronykövek néhány érdekes, torony formáju andezit szikla Tusnádfürdő szomszédságában, a Bánya-patak földrajzi bal oldalán. Egy erdekes hely - A Solyomkovel egyetemben megkerestuk a Toronykoveket is. Őszbúcsúztató túra - Őszbúcsúztató túrán vettem részt amelynek keretein belül ellátogattunk a jó öreg toronykövekhez. Nehéz volt az út - Nehéz volt az út felfelé, de még inkább lefelé, nagyon vigyázni kell.

Herecz vára

Herecz vára 37,35 km-re
Az Olt és a Herec patak között, a Bodoki-havasok egyik nyugati hegylábának közvetlenül az Olt fölött emelkedő, Várhegynek nevezett magaslatán található Herecz vára. Sokadjara - Nem is tudom , hogy mar hanyadszor is jartam itt fenn a romoknal. Oltszem I - Szép erdei séta után felértünk a hegytetőre. A szerecsen óriások kincse - Miután beléptünk a várba, a koordinátákat is figyelve, megkerestük a fát, amit a doboz lát (eseslevi fotója alapján), és utána gyorsan meglett a doboz is.

Büdösgödör

Büdösgödör Büdösfürdő 28,53 km-re
Büdösgödör - Vidám-sétány, Büdösfürdő.

Vápa vára

Vápa vára 32,67 km-re
Sepsibükszád határában, a Rakottyás-patak és az Olt közös teraszormán, ez utóbbi jobb parti hegyfokán, a Zsombor-patak beömlésétől északra fekszik, az őskori telepre épült, kora középkori Vápa vára. Még nem falta fel - Szerencsére még nem falta fel a bánya egészen a környéket, de ijesztő egy mammutvállalalat. Hóolvadásra - Az idén ez az első dobozom, könnyen megtaláltuk. Medvék is szeretik - Nagyon jó hely, de azt hiszem a medvék is szeretek ezt a helyet, három medve ürülék eset az utamba, este felé nem szívesen járnék erre felé, a rejtekhelyet könnyen megtaláltam.

Nagy Laji dombja

Nagy Laji dombja Csíkzsögöd 35,97 km-re
Nagy Laji dombja közismert helynév a csíkszeredaiak számára. Nagy Laji dombja - Csíkszeredában töltött egyik hétvégénk alkalmával kerestük fel a Nagy Laji dombját. Kerekecske dombocska - Megkerestük a Nagy Laji dombját, meglett a sárga emberke is, az összes sziklarajzzal együtt, és persze a doboz is. A dombon - Nehéz volt ráakadni a kicsi sárga emberkére a nagy oldalban, de csak addig amig nem a megfelelő gödörben kerestem, utána ment minden mint a karikacsapás.

Ilósza-patak völgye

Ilósza-patak völgye 20,66 km-re
Cifra-Bükköt csak az ismeri, aki sokat jár Kirulyba és bejárta a patakokat, felkapaszkodott a hegyhátakra. Zöld kupak a híd sarkánál - A közeli rejtéseket igyekszem kipipálni, így került most sorra az Ilósza-patak völgye.

Református erődtemplom

Református erődtemplom Gidófalva 42,87 km-re
Sepsiszentgyörgytől észak-keletre, a Szépmező északi részén, az Olt bal parti teraszán fekszik Gidófalva. Madárfészek - A madárfészek megkerült, de a dobozt nem sikerült megtalálnom, pedig jól átfésültem a falat körülötte. Regi dolog - Sajnos nagyon sok ismeros, barat, vagy annak szeretettje nyugszik itt. Alig - A templomot sajnos nem találtuk nyitva, pedig belülről is szívesen megnéztük volna, de még a templomkertbe sem lehetett bejutni.

Gyepes

Gyepes 11,75 km-re
Érdekes módon, rendkívül kevés leírást lehet találni erről a kis faluról. Alaposabban, lelkiismeretesebben - Homoródremetéről Gyepes felé tartva a hazaérkező marhacsorda tartóztatott fel, a falu utcáin a tehenek egészen a rejtekig elkísértek. Patakásztunk - Homoródon tanyáztunk, mikor a környék egy részét bebóklásztuk.

A fűzfa

A fűzfa Csíkszereda 36,36 km-re
Csíkszeredában, a Központi parktól a Vártér felé haladva, a Temesvári sugárút jobb oldalán, a tömbházak között egy érdekes formájú fűzfa található.

Csíkszentléleki 500 éves hársfa

Csíkszentléleki 500 éves hársfa 39,09 km-re
Csíkszentlélek község temploma melletti hársfát valószínűleg az 1500-as években ültethették. Természetes, hogy néha eltűnik egy rejtés - Ezt a geodobozt több mint 8 éve rejtettem újra, azelőtt több más helyen is volt rejtés. Új geodoboz új rejtekben - Amint tudomást szereztem a közelemben elrejtett új geodobozról, azonnal biciklire pattantam, megkeresni. Csak szólok - Pár napja új geodobozt rejtettek el a csíkszentléleki templom közelében.

Szemmosó-kút

Szemmosó-kút Torja 47,31 km-re
Torja igen csodálatos, és értékes természeti kincsekben gazdag. Egy erdekes gyogyforras - Nahat, hogy meg ilyen forras is letezik Felso-Haromszeken, nem is gondoltam volna.

[ Fel ↑ ]

Erődített evangélikus templom Morgonda 58,44 km-re. 1332-ben plébániatemploma van - mivel az első szász települések közé számítják, már az előző században kellett lennie templomnak.

Evangélikus templom Hundorf

Evangélikus templom Hundorf Csatófalva 65,49 km-re. Csatófalva egykori Hundorf faluhoz tartozó evangélikus-lutheránus temploma stílusjegyeiben a gótikus kort idézi a XV-dik századból.

Fekete Torony

Fekete Torony 58,92 km-re. Fekete Torony Brassó Csatlakozom az előttem szólóhoz - Valóban könnyű megtalálni, ha az ember visz magával egy profit. Sok beiras - Egy "Unnepi" setat tettem a tortenelmi brassoi tornyoknal. Megalazva es kifosztva - Ezt mar egy jopar eve megtalaltam, akkor meg a lada tele volt, es osztan a rejtek kitorlodott.

Homokos-sziklavályú

Homokos-sziklavályú Királykő-hegység 69,89 km-re. A Sárga-fal elnevezésű sziklafal aljából, a Calinet-völgyből érkezve, több lehetőség közül választhatunk az utunk folytatására, az egyik a Homokos- (szó szerint) sziklavályúban.

Katolikus templom

Katolikus templom Csíkszenttamás 51,38 km-re. 1748-tól tervezik az új csíkszenttamási templom építését, amely a régi romjainak felhasználásával el is készül 1777-1776 között.

Magyar és román katona sírja

Magyar és román katona sírja Buha-patak hídja 65,83 km-re. Egy magyar és egy román katona sírja a Buha-patak hídjánál, a 12/a úton, egy építkezési lerakat előtt, Pál Péter földjén.

Katolikus templom

Katolikus templom Kilyénfalva 59,25 km-re. Kilyénfalva 1732-től lesz önálló plébánia, Tekerőpataktól elszakadva.

Dozsa Gyorgy mellszobra Dalnok 52,65 km-re. Dozsa Gyorgy mellszobra Dalnok 2004

Gyimesi hágó

Gyimesi hágó 51,14 km-re. Gyimes vidékének megközelítése a Gyimesi hágó, régi nevén Tekerőhágó, irányából történik. Hihetetlen - Ennnyi ember hiszi azt, hogy egy ház háta mögött csak WC lehet. A doboz megvan - A pogányhavasról vissza fele jövet gondoltuk, hogy még teszünk egy próbálkozást a doboz megtalálására és csodák csodájára a dobozt megkaptuk első megtalálóként. Piheno - Vasarnap itt kezdtuk a keresest, es meg is talaltuk a dobozt.

Kilátó

Kilátó Piroska-tó Szováta 56,35 km-re. Jellemző a hely egyedien gazdag változatosságára, hogy a Vörös-tó só-koncentrációja elég magas. Napozás Piroskánál - Befagyva fogadott a Medve is, a Piroska is. Magyar Husvet Szovatan V - Na, itt mar nem jartam olyan szerencsevel. Piri fentről - Lent a tó szélén, a nádasban pont nászoltak a siklók.

Fekete laktanya Brassó 58,94 km-re. Fekete laktanya - Nicolae Balcescu utca 56 szám, Brassó.

Alsó fenyős Makfalva 54,87 km-re. Az Alsó fenyős egy mesterséges fenyő telepítés Makfalvától északra, a Nagymagos erdejében.

Református templom Székelyvaja 68,4 km-re. Székelyvaja a Göcs-patak mellett található falu, mely közigazgatásilag Ákosfalva része.

Ozsdolai Óriáskő

Ozsdolai Óriáskő 67,38 km-re. Ozsdola és Martonos között, egy dombon, a Kurtának nevezett helyen, van egy nagy, bár nem óriás méretű, de legendás kő.

Héjja-emlékház Gelence 66,22 km-re. A gelencei emlékházat szombaton, 2024 május 11-én nyitották meg, a jövőben skanzent, szabadtéri múzeumot terveznek itt kialakítani.

Gyertyán-tető 52,73 km-re. A Gyertyán-tető, a Kőd-vonulat pazar látványt nyújtó, éles gerincrésze.

Katolikus templom Almakerék 60,15 km-re. Almakerék középkori katolikus lakói a reformáció idején lutheránusok lesznek, a templommal együtt, 1424-ben a pápa az Apafi Miklós által alapított várkápolna részére búcsút engedélyez.

Kőrösi Csoma Sándor mellszobra

Kőrösi Csoma Sándor mellszobra Csomakőrös 67,21 km-re. Kőrösi Csoma Sándor mellszobra - Csomakőrös Mellszobor a templom mellett - A nagyon szép, kis református templom és a kultúrotthon közötti térre került Körösi Csoma Sándor mellszobra, Orbán Áron szobrászművész 1972-es alkotása.

1916-os honvéd emlékmű

1916-os honvéd emlékmű Bekecs-tető 60,69 km-re. A Bekecs oldalában, a Körvélyes-mezőn található egy honvéd emlékmű, mely az 1916-os román betörés feltartoztatása során elesett székely honvédőknek állít emléket. Dugó dugta - A koordináta nem a legkóserebb, de megtaláltuk a facsonkot. Pótolni - Ősszel visszatérve a tett helyszínére. Bekerítve - Most látom, hogy a régebbi fotókon még nem volt teljesen bekerítve az emlékmű.

[ Fel ↑ ]
© 2005-2024 Rejtekhely.ro. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.