Ehed település (Maros megye) Központ: Székelyhodos. Ehed román elnevezése: Ihod. Egyéb neve: Ehéd.
Regisztráció --> Turisztikai látnivalók - Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben teljeskörű hozzáférés esetén.

Ehed (Maros megye) és környéke turisztikai látnivalói

Völgyzáró gát Ratosnya 45,93 km-re
A ratosnyai épülő víztároló Ratosnya községtől észak-északkeletre, sziklás környezetben található, a Szék-, Tiha- és Középső-patakok összefolyásától délre, 1 km-re.

Bokor Levendulás Pálpataka 34,15 km-re
2023-ban megszervezésre kerül a családi programokkal kecsegtető, második Pálpatakai Levendula fesztivál, július 8-9-én, szombat és vasárnap.

Aranyhalacska

Aranyhalacska Marosszentkirály 23,91 km-re
Az Aranyhalacska Marosszentkirályon található, csupán 5 percre Marosvásárhelytől. A geodoboz helye látható a rejtekfotón - A geodoboz helyét nagyon konnyű beazonosítani, ha megnézed A rejtekfotót, és elolvasod a Megtalálást segítő információt. Ücsörgők - Ha már kora reggel ücsörögnek itt, később semmi esély. Sikerült - Ahogy a rejtekhez közeledtem a fekete hattyúk elkezdtek lármázni, a kicsiket féltve.

Kisiparosok műhelyei Marosvásárhely 21,51 km-re
Kisiparosok műhelyei, ma üzlethelyiségek.

Maka vára Makfalva 19,54 km-re
A makfalvi vár Orbán Balázs Székelyföld leírásában Maka vára helynévként szerepel - Maka állítólag egy székely rabonbán volt.

Református templom

Református templom Gernyeszeg 12,57 km-re
A XV-dik században épült gótikus templom, déli kapuja felett található a somkeréki Erdélyi család címere.

Majálistér Makfalva Abod 16,68 km-re
A Majálistér az abodi úttól északra található, a Csere egyik magaslatán lévő liget neve.

Zongora-ház

Zongora-ház Mezőcsávás 21,29 km-re
Mezőcsávás és Mezőszabad között, körülbelül félúton, néhány érdekes házat láthat a figyelmes átutazó.

Teleki Téka Könyvforgó

Teleki Téka Könyvforgó Teleki-Bolyai könyvtár Marosvásárhely 20,59 km-re
A Teleki Téka munkaközössége egy könyvespolcot helyezett el, az épület bejáratánál. Munkából hazafelé - Ahoz képest, hogy minden nap erre jövök hazafelé munkából, sok idő eltelt mire bejelenthetem ezt a megtalálást is.

Bányató Küküllőmező 49,69 km-re
Bányató - Küküllőmező

Evangélikus templom

Evangélikus templom Kund 45,75 km-re
Kund evangélikus templom szakrális építmény a XIV-XV-dik századból, a tornyát 1804-ben építették. Nedves volt a doboz belseje - Miután rejtettünk Erzsébetváros tavainál, Kundon folyattuk a kincskeresést az evangélikus templomnál. Patakban fürdőző lányok - Amíg az aznapi túratársam, fakir, a rejtekhez sietett, én lemaradtam fotózni. A dobozt nem találtuk - A dobozt nem találtuk, vélhetően a fát már kivágták.

Kilátó

Kilátó Piroska-tó Szováta 22,05 km-re
Jellemző a hely egyedien gazdag változatosságára, hogy a Vörös-tó só-koncentrációja elég magas. Napozás Piroskánál - Befagyva fogadott a Medve is, a Piroska is. Magyar Husvet Szovatan V - Na, itt mar nem jartam olyan szerencsevel. Piri fentről - Lent a tó szélén, a nádasban pont nászoltak a siklók.

Régi városi strand

Régi városi strand Marosvásárhely 20,95 km-re
A marosvásárhelyi egykori Régi városi strand a Mátyás király tér 4 szám alatt található. Forgalmas hely - Próbálkoztam már néhányszor, de valahogy mindig sokan voltak a környéken. Most mindent elárulok - Természetesen nem kizárt, hogy eltűnt a doboz, de a bejegyzésed szerint azt tartom valószínűnek, hogy nem jó helyen kerested. Mi derült ki? - Nem tudom mi derül ki erről a rejtésről, de a megálló-táblát áttapogttuk, és nem került elő semmi sajnos.

Csúcsplató

Csúcsplató Istenszéke Kelemen-havasok 44,83 km-re
Az Istenszéke terjedelmes csúcsplatója, pontosabban az északra nyúló gerinc, Szászrégen felől nézve egy hatalmas széknek látszik - innen a helynév. Mackó a dobozban - Mindenekelőtt gratulálok a rejtéshez, igényes, ötletes rejtés. Május 1 - Egy nagyon meleg május elejei napon indultunk fel az Istenszékére. Felismerhetetlen helyszín - A kék pont jelzésen, a Bisztra-patak völgyéből indulva, a Hidas-patak völgyén keresztül jutottunk fel az Istenszéke csúcsplatójára.

Magyarpéterlaka 7,12 km-re
1332-ben a pápai tizedjegyzékben említik először Peturlaka néven.

Ali pasa halmai

Ali pasa halmai 17,04 km-re
Jedd délnyugati határában földcsuszamlás létrehozta halmok találhatók, melyek között 1662-ben Ali pasa is táborozott. Kereshető - Tényleg nem volt a helyén a doboz. Köszönöm - Köszönöm, hogy ellenőrizted a rejtést, és tettél egy új geodobozt. Kincses utca a kincses dombokhoz - Az elmúlt napok esőzései után, végre kisütött a nap.

A parkoló forrása

A parkoló forrása Nyárádmagyarós 12,64 km-re
A Sóváradról Nyárádszereda felé tartó aszfaltúton Nyárádmagyarós felé beereszkedve, az út melletti parkolóban padokkal és asztalokkal ellátott fedett pihenőhelyet találunk.

Medve-tó

Medve-tó Szováta 22,17 km-re
Szováta Székelyföld legnépszerűbb nyári üdülőhelye. Csend és nyugalom - Megtaláltuk. Jo rejtek - Alcazasanak koszonhetoen nem ment elsore a megtalalas, de nehany tiszteletkor utan megadta magat. Medve nem volt a környéken - Mert nagyon sok a kétlábú látogató.

Sziklaablak

Sziklaablak Andrásháza 40,58 km-re
A Ládás Háza-barlang, illetve a felette levő sziklatető kilátójához vezető, piros ponttal jelzett turautvonalat követve, az ösvény mellett érdekes sziklaalakzatokat fedezhetünk fel. Tévedések sorozata - A vendéglő parkolójában hagytuk az autót és innen indultunk a sárga kör jelzésen a Ládás Háza-barlang felé. Rozsdaszőnyeg - A frissen lehullt, napsütésben csillogó rozsdaszőnyeg mindent megtett, hogy ne a cél felé, hanem a völgybe szállítson vissza. Egy túra megkoronázása - Egy kellemes tavaszi délután találtam meg ezt a dobozt.

Marosjára 5,88 km-re
1332-ben Jara, 1456-ban Iara néven jelentkezik az oklevelekben.

Ispán-kút

Ispán-kút 44,49 km-re
1849 július 31-én itt állt fel Bem József főserege, a segesvári csata délelőtt 11-kor indult magyar ágyúzással. Víz nélküli kút - Bár nem volt víz a kútba, az emlékmű tetszett. Őszi esős nap - A doboz hamar előkerült, csak a környék hangulata szomorkás kicsit. Petöfi - Megtaláltam az emlékmü mellett elrejtett dobozt.

Péter-hegyese Firtos 34,26 km-re
A Firtos legdélibb, legmagasabb csúcsán, a magasságjelző pont mellett egy kápolna maradványai találhatók.

Súrlott Grádics vendéglő

Súrlott Grádics vendéglő Marosvásárhely 20,1 km-re
A XVIII-dik században épült Súrlott Grádics az egykori Klastrom (ma Mihai Viteazul) utca 3 szám alatt található.

Katolikus templom Kerelőszentpál 39,81 km-re
Román kori jellegét a torony alatti kapu kőkerete, a kórus ablaka, a sekrestye által eltakart oszlop őrizte meg.

Attila Berg Segesvár 45,7 km-re
Az Attila Berg helynév a régi osztrák térképről.

Bökecs leve

Bökecs leve Bekecs-tető 12,88 km-re
A Bökecs leve egyike a nyárádmentiek szent hegyéből, a Bekecsből eredő forrásnak. Elszánt kincskeresés - Először is szétnéztem, hol van a gömbölyű hátú kő. Gesztenye - Miután Deliáék kikaparták (izé, kiásták) a gesztenyét, és kissé odébb helyezték, mi is könnyen megtaláltuk a kissé furcsa alaku dupla dobozt. Működik - Év vége lévén leltároztunk a Bekecsen.

Szencsedi nárciszmezők

Szencsedi nárciszmezők 41,5 km-re
A Kalonda-tetőtől észak-keletre köves úton juthatunk el a legkönnyebben a szencsedi nárciszmezőkre. Még nem nyilnak a nárciszok - Az idén még nem nyiltak ki a nárciszok rendszerint május elején nyilnak. Nem találtam a saját dobozomat, rejtettem újat - A nárciszok még csak most kezdenek nyílni. Hervadó nárciszok - Nagyon sajnálom, hogy nem jöttem ide vagy 10 nappal korábban, mikor még több virág volt kinyílva, de így is még rengeteg volt belőlük.

Tatársír Makfalva 15,92 km-re
Makfalva, illetve a Sokad dűlő északi részén, az abodi határ és Külső Ecsenye közötti, jellegzetes, koporsóra emlékeztető domb neve a Tatársír.

Mezőbergenye

Mezőbergenye 30,65 km-re
Először 1334-ben a pápai tizedjegyzékben jelentkezik a neve Bergune, Borgone formában.

Református templom Koronka 18,84 km-re
Koronka régi templomát magas védőfalak vették körül.

Joseph Bacon-ház

Joseph Bacon-ház Segesvár 46,22 km-re
Itt lakott Joseph Bacon (1857-1941), orvos és szenvedélyes gyűjtő, az Óratoronyban található Történelmi Múzeum (eredetileg Régi Segesvár Múzeum) alapítója.

Katolikus templom

Katolikus templom Vármező 17,41 km-re
Vármezőn, a nagyrészt római katolikus lakosság hitélete a Várhegy előterében álló Jézus szíve-templomban zajlik. Majdnem beejtettem - Nehéz volt kivenni a dobozt, majdnem elejtettem, de végül sikerült. Sunyi - Elég rejtélyes rejtés.

Kölpényi tó

Kölpényi tó Mezőkölpény 26,76 km-re
Mezőkölpény Marosvásárhelytől 14 km-re északnyugatra, a Komlód völgyére nyíló völgykatlanban fekszik, és a 10 km-re keletre levő Mezőcsáváshoz tartozik. Halásztó a völgy mélyében - Közös kincskereső-kiruccanáson vettem részt a mezőkölpényi tó mellett elrejtett geodoboz rejtőjével.

Firtosi kilátó Szeles-domb 34,49 km-re
A firtosi kilátó 2006 nyarán készült, a hetedik Székelyföldi kaláka alkalmával.

Református templom Kecsedkisfalud 42,17 km-re
A múlt századtól két falu, Kecsed és Kisfalud, egy község Kecsedkisfalud néven.

Havadtő sírkövei

Havadtő sírkövei 22,36 km-re
Maros megye egyik legjelentősebb sírkőkészítő központja Havadtő. Jellegzetes - Érdekesek ezek a sírkövek, érdemes volt felkeresni ezt a helyet is. Befagyva - Érdekes ez a temető.

Zsiliprendszer

Zsiliprendszer Gyulakuta 23,98 km-re
A hőerőműhöz vezető csatornák környékén vagyunk, ennyi zsilipet még sehol sem láttam.

Aranka György szobra

Aranka György szobra Marosvásárhely 20,78 km-re
Aranka György szobra a marosvásárhelyi színház mögött, egy parányi, de kellemes hársfás parkban található. Köszönjük - Koszonjuk. Szívesen - Szerencsére a rejtekhelyek sosem fogynak el. Újrarejtés - Eltelt egy pár év, amióta eltűnt az itt elrejtett geodoboz.

Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem

Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem 18,98 km-re
A második bécsi döntést követően Kolozsvárott újraalakult a Ferenc József Tudományegyetem. Ez igen - Nosztalgiaséta az egyetem udvarán. Érdekes - Érdekes hogy én a ládát a helyén találtam ottjártamkor. Sajnos ez mar nincs itt - Mas csoport doboza volt elrejtve a megjelolt helyen.

A volt Városi Közüzem Aquaserv épületei

A volt Városi Közüzem Aquaserv épületei Marosvásárhely 20,35 km-re
Marosvásárhely kiemelkedő épületeiről van szó, amelyek mindig egy picit háttérbe szorulnak a város központi épületeivel szemben. A tujákkal összevegyülve - Ezt a rejtést már virtuálisan megtaláltam, már csak a nevemet kellett bejegyeznem a jegyzetfüzetbe. Nagyon szép épület - Marosvásárhelyi túrám elsö doboza. Szep epulet - A helyszint megtalaltam, a tujakat is.

Keskeny nyomtávú mozdony kocsiszín

Keskeny nyomtávú mozdony kocsiszín Marosvásárhely 22,89 km-re
1997. Közel lakik a szomszéd geoláda - Nagyon jó ötlet volt lefényképezni a megtalálók neveit tartalmazó papírlapot. Gratula - Vasárnapi dolgok kalauzoltak a város ebbe a részébe. Tetszett a geodoboz! - Igazán tetszett ez a szokatlan geodoboz.

Holokauszt emlékmű

Holokauszt emlékmű Marosvásárhely 20,77 km-re
A május 4-i nap tragikus jelentőséggel bír, 1944-ben e napon kezdődött meg az erdélyi zsidók borzalmas tragédiája. Tavaszra hangolodva - Egy nagyon kellemes séta során került meg ez a doboz is. Majd megbeszéljük - Több rejtés is volt itt. Ami késik nem múlik - Szerintem biztos fogunk találkozni.

Mária-forrás

Mária-forrás Szováta 21,96 km-re
A Mária-forrás a Rózsa és a Sas utcák kereszteződésénél található a rendőrséggel szemben, a forrás előtti park szép, rendezett. Itt nem találtam feltűnésmentesen kereshető rejteket - A rendőrséggel szemben pár kocsi parkolására alkalmas hely van.

Homokkő képződmény

Homokkő képződmény Bátos 31,69 km-re
Bátost Monorfalva felé elhagyva, Bátostól körülbelül 500 méterre, az út jobb oldalán homokkő képződmények vannak.

[ Fel ↑ ]
Ó-sáros fürdő

Ó-sáros fürdő Borszék 69,39 km-re. 2012 október 27-én üzemelték be a korabeli képeslap nyomán újraépült borszéki Ó-sáros fürdőt. Feredő - Volt szerencsém megfürödni a medencékben.

Unitárius vártemplom

Unitárius vártemplom Homoródszentmárton 63,68 km-re. A Nagy-Homoród völgyében, a Gyepes- és a Lókod-patakkal való találkozásnál települt Homoródszentmárton községközpont. Faltemplom - Tényleg szebb a fal mint a templom, ahogy jkgábor is írja. Őszi séta IV - Sajnos a templom zárva volt, és a geodoboz sem került elő hosszas keresés után sem. Szentmárton - Egy ember meg egy kasza csodákra képes.

Református templom és rovásemlék Bágy 62,7 km-re. Kétségtelen, hogy temploma gótikus kori, a Magyar református templomok szerint ismeretlen időkből származik.

Szurduk-vízesés

Szurduk-vízesés Szeltersz 67,57 km-re. A Szurduk a Vargyas-patak völgyének a Szeltersz klimatikus üdülőhely északi bejáratánál található, szurdok jellegű helye.

Besenyő 58,45 km-re. Ide, a határőrtelepre telepített németek pogány besenyőket találnak itt, s ők nevezik el paganicanak.

Bethlen-kastély

Bethlen-kastély Árokalja 60,43 km-re. Az árokalji Bethlen-kastély az egyetlen mór-bizánci stílusú kastély Erdélyben, a hozzá tartozó 17 hektáros birtokon 3 épület és egy arborétum található. Különleges hangulatú kastély - Nagyon különleges hangulatú kastély, egyetlen Erdélyben ilyen stílusban.

Egykori evangélikus templom Sajómagyarós 60,14 km-re. Egykori evangélikus templom, ma ortodox templom, Sajómagyarós.

Sárpatak 51,8 km-re. 1231-ben jelentkezik először Sarpotoc néven.

Katolikus templom

Katolikus templom Gyergyóújfalu 57,52 km-re. Gyergyóújfalu neve szerint új falu, de csak a középkorból ismert más, régebbi plébániával szemben.

Evangélikus erődtemplom

Evangélikus erődtemplom Rádos 61,14 km-re. Egyhajós temploma a XIV-dik század gótikus alkotása, Keresztelő Szent János tiszteletére - a sekrestye építésének idejét az ajtajára festett évszám (1526) jelzi, ami újítását is jelentheti. Nagyon elhanyagolt állapotban van - De amint láttam, megkezdték a feljavítását.

Lobogó-borvízforrás

Lobogó-borvízforrás Szentkeresztbánya 64,33 km-re. A Lobogó-borvízforrást a házak között, egy mellékutcán lehet megközelíteni.

Református templom Vice 67,42 km-re. 1332-ben plébániatemploma van, a hajója valószínűleg XIV-dik századi.

Fogarasy Mihály püspök mellszobra Gyergyószentmiklós 62,18 km-re. Fogarasy Mihály püspök mellszobra - Gyergyószentmiklós, 1993.

Vármege bükkfái

Vármege bükkfái Máréfalva 57,43 km-re. Máré várától lefele, a meredeken ereszkedő ösvényt követve, a Vármege elnevezésű helyen, az erdőben egy vastag, legalább 3 m kerületű bükkfára bukkantam.

[ Fel ↑ ]
© 2005-2024 Rejtekhely.ro. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.