Sóvárad település (Maros megye) Központ: Sóvárad. Közeli települések: Kibéd (Chibed) 5.08 km-re, Siklód (Siclod) 5.46 km-re, Sásverés (Sasveres) 5.83 km-re, Szováta (Sovata) 5.86 km-re, Szakadát (Sacadat) 7.84 km-re. Sóvárad román elnevezése: Sarateni.
Szállás

Szállás Sóvárad (Sarateni) - Maros


Keress szállást Sóvárad közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Sóvárad (Maros megye) és környéke turisztikai látnivalói

Római tábor 0.13 km-re. Római tábor - Sóvárad
Református templom 0.36 km-re. 1332-ben a pápai tizedjegyzék említi először Várad néven. Az 1567.
Fedetlen fedeles híd 0.42 km-re. Mivel a fából készült hidak anyagát az időjárás könnyen tönkretette, Erdélyben több helyen is fedeles hidakat készítettek. A fedél megvédte a híd tartó- és járószerkezeteit a csapadéktól, valamint a nap szárító hatásától.
Függőhíd 1.31 km-re. Sóvárad Szováta felőli kijáratánál egy fémből készült, deszka járófelületű függőhíd található.
Siklódi kő 4.91 km-re. A környéket uraló 1025 m magas Siklódi-kő andezit-agglomerátumból, tipikus vulkáni kőzetből áll. A keményre összecementálódott kőzet ellenállva az időjárásnak látványos, 10-40 m magas falakban, tornyokban maradt meg, több száz méteres hosszúságban.
Kibéd 5 km-re. Kibéd 10 km-re fekszik Szovátától, helyi posztóüzeméről híres.
Szikla a Siklódi-kő lábánál 5.24 km-re. Siklód igazi hegyre szúrt falu, a világ végén, írja Orbán Balázs. Jellegzetes tornácos házait megcsodálva, a Murva utcából indultunk a Siklódi-kőre.
Tyukász-domb 5.31 km-re. Én a Pacsirta utcán keresztül közelítettem meg a szovátai Tyukász-dombon levő, 1888-ban épült kis római katolikus kápolnát.
1916-os honvéd emlékmű 5.8 km-re. A Bekecs oldalában, a Körvélyes-mezőn található egy honvéd emlékmű, mely az 1916-os román betörés feltartoztatása során elesett székely honvédőknek állít emléket.
Kisvasút állomás 5.82 km-re. A Marosvásárhely - Parajd keskeny-nyomtávolságú vasútvonalat 1912-ben kezdték el építeni, majd 1915-ben indul meg rajta a közlekedés. 1997-ben leállítják rajta a forgalmat.
[ Fel ↑ ]
Siklódkő - Görgényi-havasok
Siklódkő - Görgényi-havasok 4.9 km-re
Iszulyka völgye - Bekecs-tető
Iszulyka völgye - Bekecs-tető 6.99 km-re
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Silistea-Gumesti - Turisztikai látnivalók Vármező - Turisztikai látnivalók Magyarfelek - Turisztikai látnivalók Báránykő
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.