Secu település (Neamt megye) Központ: Bicaz. Közeli települések: Péntekpataka (Pintic) 14.66 km-re, Gyergyótölgyes (Tulghes) 20.42 km-re, Récefalva (Recea) 24.41 km-re, Gyergyóholló (Corbu) 26.37 km-re, Gyilkostó (Lacu Rosu) 27.02 km-re.
Szállás

Szállás Secu (Secu) - Bicaz, Neamt


Keress szállást Secu közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Secu (Neamt megye) és környéke turisztikai látnivalói

Dochia sziklája 5.13 km-re. Dochia sziklája egy közismert turisztikai látnivaló, melynek több legendája is van. Egy hatalmas, látványos sziklatömb, mely egy tisztáson található.
Szikla vizzel 5.41 km-re. A Szikla vizzel, románul Piatra cu Apa, elnevezésű mészkőszikla a kék sávval jelzett túraösvény mellett található. Ez az Izvorul Muntelui üdülőteleptől indul, és a Dochia menedékházhoz jut ki.
A katona kucsmája 5.64 km-re. A katona kucsmája (Caciula Dorobantului) nevű konglomerátum sziklatömb egy nyílt terület, a Széles-kő-hágó (Curmatura Piatra Lata) fölé magasodik. A Széles-kő felől rálátás nyílik az Izvoru Muntelui víztározóra, Durau üdülőre, és a Schit (kolostor, remetelak)-patak völgyére.
Asztalkő a Csalhóban 5.68 km-re. Ha Durau-ból megyünk a Toaca csúcs felé, a La Morminte nyeregben az emlékkereszttől nem messze kilátópont található, melyre ha felmászunk a tetején érdekes formációra bukkanunk. Egy konglomerát tömbre vizszintesen rátelepedő homokkő lap kőasztalt formáz, amelyre felállva, jó időben, gyönyörű kilátásban van részünk.
Négyszögletes szoba 5.78 km-re. A négyszögletes szoba egy szabályos téglatest alakú sziklaüreg a Csalhó-hegységben, a Detunáták nevű sziklacsoportban. Megközelíthető a kék sáv jelzés mentén.
A síroknál 5.88 km-re. A kereszt feliratával ellentétben, az itt elesett hősök nem a (román) haza védelmében estek el, hanem német és orosz katonák voltak. A második világháború végén, 1944-ben, az Erdélybe visszahúzódó német katonák innen lőtték az őket követő orosz csapatokat.
Váracska és a Szerzetesek 5.98 km-re. A Váracska és a Szerzetesek sziklatornyoknak adott nevek, melyek a Detunátáktól nyugatra emelkednek, a kék sávval jelzett túraösvény fölé. A sziklatömbök román elnevezései, a Cetatuia, illetve Calugarii.
Panaghia-szikla 6.07 km-re. A Panaghia-szikla a piros sávval jelzett túraösvényen található, mely a Dochia- és a Fantanele-menedékházak, illetve Durau üdülőhely között teremti meg a kapcsolatot. A tetőből több mint 70 méterrel emelkedik ki.
Lépcső 6.18 km-re. A Tóka alatti meteorológiai állomás és a csúcson található megfigyelő létesítmény között, a 70-es években egy falépcsőt építettek ki. Ez a lépcső idővel tönkrement, a Tóka-csúcs egyedüli megközelítési lehetősége egy csúszós, bizonytalan túraösvény volt.
Tóka-csúcs 6.21 km-re. A Csalhó-hegység 1000-1300 m magas, sugáralakban elnyúló hegygerincek rendszere, melyek két magasabb pontban találkoznak, ezek a Nagy Aklos 1907 m és a Tóka-csúcs 1904 m. A hegység legmagasabb része egy észak-dél irányban elhelyezkedő, 1 km széles és 6 km hosszú, központi tető.
[ Fel ↑ ]
Durau - Panaghia - Dochia menedékház
Durau - Panaghia - Dochia menedékház
Csalhó-hegység
Izvorul Muntelui - Dochia menedékház - Toaca csúcs
Izvorul Muntelui - Dochia menedékház - Toaca csúcs
Csalhó-hegység
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Gura Vitioarei - Turisztikai látnivalók Berchisesti - Turisztikai látnivalók Solonet - Turisztikai látnivalók Manastioara
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.