Temesfüves település (Temes megye) Központ: Temesfüves. Temesfüves román elnevezése: Fibis. Német neve: Fibisch. Egyéb neve: Fiwisch.
Regisztráció --> Turisztikai látnivalók - Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben teljeskörű hozzáférés esetén.

Temesfüves (Temes megye) és környéke turisztikai látnivalói

Bezdini kolostor Maros Ártéri Természetvédelmi Terület 35,74 km-re
Aradról a Perjámos felé vezető 682-es megyei úton Munár falu határáig, ahol jobbra tér egy keskeny aszfaltcsík, a letérőtől számítva 4 kilométer a kolostorig.

Tesöld tava 33,34 km-re
Tesöld tava

Ópálos 20,43 km-re
Ópálos a hegyaljai borvidék, illetve Arad környékének egyik népszerű kirándulóhelye.

Bohus-kastély

Bohus-kastély 36,58 km-re
A Bohus kastélyt a 19-dik század első felében építették - a kastély épülete egy 30 helységből álló épülettest, fő részét egy terasz és egy homlokzat alkotja, amelyet dór oszlopok díszítenek. Ujratelepitettuk - Ujratelepitettuk a ladat a regi helyere. Köszönöm - Köszönöm az újratelepítést.

Temesvári csata emlékmű Újbesenyő 28,7 km-re
A Temesvárt Nagyszentmiklóssal összekötő DN6-os országútról a 12-es kilométerkőnél bekötőút ágazik le Újbesenyő felé.

Turbinák Temesvár 26,81 km-re
A Béga csatornán vízlépcsőként is szolgáló erőmű épületét Székely László tervezte, 1907-ben kezdték építeni.

Szentháromság szobor Arad 23,56 km-re
Az aradi Szentháromság szobrot a XVIII-dik századi pestisjárványok emlékére emelt eredeti fogadalmi szobor helyett állították 1901-ben.

Aradi vértanúk vesztőhelye 22,2 km-re
Az aradi vértanúk vesztőhelye

Középkori templomrom

Középkori templomrom Világos 35,92 km-re
Világos egyik legjelentősebb látnivalója, a vár mellett, a Vasile Alecsandri utcában található középkori templomrom.

Kálváriadomb Billéd 36,6 km-re
A Temesvár felől Nagyszentmiklós felé utazva, Billédtől körülbelül 2 kilométerre, a jobb oldalon emelkedik a Kálváriadomb.

Mária-emlékmű Temesvár 29,18 km-re
Mária-emlékmű a Józsefváros és az Erzsébetváros határán, a Mária-téren - Temesvár.

Sailer Antal-szoborcsoport Temesvár 29,01 km-re
Sailer Antal-szoborcsoport a temesvári Gyermekklinikával szemben, a Mária királynő téren.

Petőfi Sándor emlékmű Szabadfalu 33,05 km-re
Látványos ünnepség keretében, először 1899 július 30-án állított emléktáblát az 1848-49 évi Honvédek Egyesülete ezen a helyen.

Milleniumi templom Temesvár 27,54 km-re
A temesvári Milleniumi templom a Gyárváros központjának számító Kossuth tér közvetlen közelében, a Coronini téren található.

Borvizes kút és fortyogó 3,36 km-re
Borvizes kút és fortyogó

Máslak vára

Máslak vára 3,69 km-re
A Bánság északkeleti részében, a Ruszka-havasokból nyugatra messze kinyúló Lippai-hegycsoport (Erdőhát) vidékén,alacsony dombvidéken terül el Máslak (Maşloc) község.

Falfestmény

Falfestmény Temesvár 31,18 km-re
Románia legnagyobb falfestménye Temesváron található, a Nicolae Titulescu úton, egy régi siló épületének oldalán.

Aradi víztorony 23,63 km-re
Arad város ivóvíz ellátásának megoldására 1896-ban épült ez a víztorony, az annak idején Tűzoltók-terének nevezett helyen.

Bégaszuszányi halomsírok 47,79 km-re
A Bozsor községhez (románul Traian Vuia, régebb Bujor) tartozó Bégaszuszány településtől északra több halomsírból álló régészeti lelőhelyt találunk.

Egregy vára Csóka-hegy Almásegres 41,61 km-re
Almásegres településtől északnyugatra, a falu felett emelkedő Csóka-hegyen, románul Cioaca, egy sáncokkal körített vár, Egregy várának nyomai találhatók.

Ménes

Ménes 22,48 km-re
Minis, a picturesque village, in West Romania near Arad. A geodoboz könnyen megtalálható - A földön hever, kevés földdel betakarva.

Útépítők emlékműve Szakálháza 31,5 km-re
Az Útépítők emlékműve az E70-es nemzetközi út Temesvárról Zsombolyára vezető szakaszán, a 6-os kilométerkőnél található.

Temeskenézi mocsarak 28,44 km-re
A temeskenézi mocsarak természetvédelmi terület, madárparadicsom - Temeskenéz és Baracháza között terül el.

Fekete nyár Ópálos 20,72 km-re
A fekete nyár a Maros folyó és a vasútvonal között található, Ópálostól délkeletre.

Világosvár

Világosvár 37,33 km-re
A Solymosi-hegység északnyugati lábánál, az egykori Zaránd vármegyében fekszik Világos község. Omladozik de még áll - Egy olyan hely ahová egyszer mindenki el kellene mennie.

Ötvösd tava 39,5 km-re
Ötvösd tava

Győröd tava 26 km-re
Győröd tava

Aradi vár 22,82 km-re
Arad városának a történelem folyamán több vára is volt,sőt, maga a középkori városmag is máshol helyezkedett el, mint manapság.

Kilátópont Bosnyák-patak völgye Sistaróc 22,4 km-re
A kilátópont 25 méterrel a Bosnyák-patak medre felett található, annak bal partjától 70 m-re nyugatra.

[ Fel ↑ ]

Vásárhelyi–Bréda-kastély Lőkösháza 54,78 km-re. Az 1810 körül klasszicista stílusban épült, műemlék Vásárhely-Bréda-kastély Lőkösháza mellett, a Bréda-majorban található - bár jelenleg magántulajdonban van, a hét minden napján látogatható.

Bartók Béla szülőháza Nagyszentmiklós 63,73 km-re. Nagyszentmiklós szülöttjének, a világhírű zeneszerző Bartók Béla szülőházának helyén álló épület falán egy kétnyelvű emléktábla hirdeti a helyszín fontosságát.

Kaprióra 65,97 km-re. Kaprióra falu határában két barlang található, a Sinesie- és a Dutu-barlang.

Feneketlen-tó Battonya 52,25 km-re. A Feneketlen-tó Mezőhegyes és Battonya között, a 48-as erdő szélén található, a talajvízzel feltelt krátere az 1961 december 29-én bekövetkezett gázkitörés eredménye.

Lipthay-kastély Lórántfalva 50,35 km-re. A Lipthay-kastély Temesvár felől Nagyszentmiklós felé utazva, a Lórántfalván található, nem messze az 1785-ben épült római katolikus templomtól.

Vadászkastély Soborsin 61,62 km-re. Soborsin nyugati végén egy vadászkastély áll, parkkal körülvéve - a 18-dik század végén épült és a 19-dik század első felében klasszicista stílusban újították fel.

Maderspach Ferenc sírhelye Zsombolya 59,23 km-re. Zsombolya központjából, a Szent Flórián szobortól indulva, a Polgármesteri Hivatal és a Stefan Jäger Múzeum előtt elhaladva jutunk el a városi temetőhöz, melynek körülbelül mértani középpontjában helyezkedik el a derékbatört oszlop alakú síremlék.

Szent Gellért püspök szobra Nagycsanád 67,15 km-re. Szent Gellért püspök egészalakos szobra Nagycsanádon, a római katolikus templom előtt áll, a 6-os főút mellett - Huber József szobrász alkotása, 1815-ben állították fel.

Nákó-kastély Nagyszentmiklós 62,51 km-re. A nagyszentmiklósi Nákó kastélyban, a Pro Bartók Társaság rendszeresen szervez koncerteket, a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kara és a Temesvári Nyugat Egyetem Zenei Fakultása közreműködésével, évente 3-4 alkalommal.

Királyi kastély Soborsin 62,91 km-re. Soborsin látnivalója a gyönyörű díszparkkal körülvett, 17-dik században épült klasszicista épület, a királyi kastély.

Indiai platánfa Mezőhegyes 60,35 km-re. Magyarország talán legnagyobb platánfája, egy indiai eredetű platánfa (Platanus Occidentalis), a mezőhegyesi ménesbirtok udvarán áll, a több mint kétszáz éves fa 4,8 m kerületű és 35 m magas.

Téglahíd Fény 68,38 km-re. Török téglahíd - Fény

[ Fel ↑ ]
© 2005-2024 Rejtekhely.ro. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.