Cycle Map Timisoara - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Temes megye

Falfestmény - Temesvár - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Falfestmény - Temesvár

Falfestmény - Temesvár

Románia legnagyobb falfestménye Temesváron található, a Nicolae Titulescu úton, egy régi siló épületének oldalán...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Falfestmény - Temesvár képtárból:

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Falfestmény Temesvár rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Érdekes helyek a közelben:
* Petőfi Sándor emlékmű 1.87 km-re - Látványos ünnepség keretében, először 1899 július 30-án állított emléktáblát az 1848-49. * Útépítők emlékműve 4 km-re - Az Útépítők emlékműve az E70-es nemzetközi út Temesvárról Zsombolyára vezető szakaszán, a 6-os kilométerkőnél található. * 48-as Honvéd emlékmű 6.12 km-re - A selyemgyártelki obeliszk, ahogyan régebben nevezték, a Gyirödi úton, a 6-os házszámú telken áll. * Zöld Paradicsom-tó 7.04 km-re - * Petőfi Sándor-emlékmű 7.84 km-re - Az újszentesi Petőfi Sándor emlékmű Közvetlenül a község központi parkjának előterében, a református templom előtt található. * Temesvári csata emlékmű 10.65 km-re - A Temesvárt Nagyszentmiklóssal összekötő DN6-os országútról a 12-es kilométerkőnél bekötőút ágazik le Újbesenyő felé. * Vukovics Sebő sírhelye 13.61 km-re - Az E70-es nemzetközi út Temesvárról Zsombolyára vezető szakaszán, a falu területén 90 fokos kanyart ír le.

Néhány székely szó jelentése:
Radina = Gyermekágyasszonynak vitt étel. Reglő = Legelő. Regnál = Szüntelenül kér, magyarázza a kérés teljesítésének szükségességét. Réja = Rá. Renyekedik = Búslakodik. Réta = Rajta. Rikóts neki = Kiálts neki. Rittyegtet = Ütemesen behajlít. Rittyent = Ostorával nagyokat pattint.

- Temes megye

Turisztikai látnivalók a közelben


Mária Terézia-bástya
Mária Terézia-bástya 3.42 km-re. RH2821 Mária Terézia-bástya Temesvár
Turbinák
Turbinák 5.78 km-re. A Béga csatornán vízlépcsőként is szolgáló erőmű épületét Székely László tervezte, 1907-ben kezdték építeni.
Csörsz-árok
Csörsz-árok
Csörsz árka néven egy körülbelül 1260 km hosszú ókori védőműrendszer maradványait ismerik Magyarországon, mely mintegy körbekeríti az Alföldet: a Dunakanyartól indul, az Alföld északi peremén halad kelet felé a Tiszáig, majd Debrecen környékén délkeletre fordulva egészen az Al-Dunáig húzódik.
Ménes
Ménes
Minis, a picturesque village, in West Romania near Arad.
Kalodva vára
Kalodva vára
A Solymosi-hegység dél-nyugati részében, a Kalodvai-patak mellett, az egykori Arad vármegyében fekszik Kalodva község, melynek határában az Árpád-korban jelentős erődítmény állt.
Bazilika
Bazilika 54.93 km-re. Máriaradna, híres búcsújáróhely.
Vashíd
Vashíd 55.57 km-re. RH2992 Vashíd Lugos
Tornya
Tornya
Az Alföld keleti peremén, a Solymosi hegység nyugati lábánál fekszik Kovászi község.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.