Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Saroltavár - Turisztikai látnivalók <-- Regisztráció
 


Saroltavár turisztikai látnivalói

Charlottenburg, 1910 és 1918 között Saroltavár (románul Charlotenburg, korábban Charlottenburg, más néven Sarlota vagy Barita, németül Charlottenburg) Temesvártól 38 km-re északkeletre, a Berekszó jobb partján fekszik. Az egyetlen szabályos kör alaprajzú település a Bánátban.

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - teljeskörű hozzáféréssel.

***

Néhány kép a Rejtekhely.ro képtáraiból:

Régi sírkövek
Régi sírkövek
Kockás liliom 3
Kockás liliom 3
Fennebb
Fennebb
Tulipánfa
Tulipánfa

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Saroltavár fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Belső átmérője 210 méter. A kör középpontjába építették a templomot, ide fúrták a falu kútját és ide építették később az iskolát is. A falu közepét eredetileg két gyűrűben vették körbe eperfákkal, a két gyűrű között szabad térséget hagytak... Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Saroltavár!

A legközelebbi település Saroltavár, 0,29 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Saroltavár közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
A Vidéki Levendula levenduláskertbe Angustiafolia Sevastopolis fajtájú levendulát ültettek. Nem kérnek belépési díjat, a látogatás feltétele egy csokor virág vagy egy üveg illóolaj megvásárlása.
A tavat Temeshidegkúti halásztónak hívják, románul Iazul Zabrani, de a vízfelület Ópálos település területén található.
A kilátópont 25 méterrel a Bosnyák-patak medre felett található, annak bal partjától 70 m-re nyugatra. A hely a sistaróci templomtól 2,5 km-re van, a DJ572 jelzésű, Sistaróc és Kövesd közötti megyei úttól 1,4 km-re.
A fekete nyár a Maros folyó és a vasútvonal között található, Ópálostól délkeletre.
Ópálos a hegyaljai borvidék, illetve Arad környékének egyik népszerű kirándulóhelye.
A határában az Árpád-korban jelentős erődítmény állt. A Solymosi-hegység dél-nyugati részében, a Kalodvai-patak mellett, az egykori Arad vármegyében fekszik Kalodva község.
Walking down the main street, when the evening sun covers the yellow houses with gold varnish, when the last birds sing their song and dogs bark friendly from behind the closed gates, when a late cowherd passes through the streets with his herd. A geodoboz könnyen megtalálható. A földön hever, kevés földdel betakarva. Minis, a picturesque village, in West Romania near Arad.
Máriaradna, híres búcsújáróhely, látnivalója a 18-dik század második felében épült kéttornyú, barokk temploma. Már az új helyen. Megtaláltam a kis, filmes dobozkát, már az új helyen. - Kék-tó
Csörsz árka néven egy körülbelül 1260 km hosszú ókori védőműrendszer maradványait ismerik Magyarországon, mely mintegy körbekeríti az Alföldet. A Dunakanyartól indul, az Alföld északi peremén halad kelet felé a Tiszáig, majd Debrecen környékén délkeletre fordulva egészen az Al-Dunáig húzódik.
Románia nyugati tengereként, tengerpartjaként is emlegetett gyoroki tó 22 km távolságra található Aradtól. Gyorok falutól nyugatra található, egykori homokbánya területén alakították ki, idegenforgalmi célokból. - Sustra tava - Maroscsicsér tava

Történelmi-kulturális értékek - Temes megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Saroltavár adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Sikertelen kutatás a trutyiban - Az aznapi két sikertelen keresés után reménykedtem, hogy talán a harmadik helyen találok majd geodobozt. Nem így történt, sikertelenül kutattam a rejtekben levő trutyiban.
 • A hármak szövetsége - Ú
 • A láda itt sincs meg - Ez a templom is teljes felújítás alatt van. A külső várfalról a cserepek le vannak szedve,úgyhogy a doboznak annyi.
 • Jó rejtés, szép kilátás - Tavaly költöztünk a faluba ma kerítettem időt a keresésre. Jó rejtés, szép kilátással.

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Saroltavár? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!

Néhány látnivaló

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Temes megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.