Tordai sóbánya - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Turda - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Kolozs megye

Tordai sóbánya

A tordai sóbánya a sóbányászat különleges épségben megmaradt tanúja, Torda egyik legnagyobb, maradandó élményt nyújtó turista látványossága. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: A Tordai Sóbánya bejárata Folyósó A sóbánya bejárata Sókitermelő faszerkezet Fények a mélyben Sóplafon Mozi Tordai sóbánya Csónakázó tó Sóbagoly Lift... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Tordai sóbánya rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
7636 Tordai Sósfürdő. 7721 Fülemüle-tó. 8261 Tócsa-tó. Tócsa-tó. 8538 Tordai állatkert. 8544 Tarzán-tó. 11646 Szindi tó. 13624 Unitárius templom. Unitárius templom. 13989 Régészeti lelőhely. 15835 Kőcsorgó. A Kőcsorgó pataka, amelynek vizét a rómaiak vízvezetékkel terelték el, ma piciny szurdokon áthaladva egyesül a Rákos-patakkal. 18680 Túri-hasadék nyugati oldal. 19138 Túri-hasadék vasalt ösvény. Vasalt útvonalat adtak át 2018. 21738 Szent László kútja. Szent László kútja Magyarpeterd határában, az észak-erdélyi autópálya közvetlen közelében található. 22551 Unitárius templom. Mészkő látnivalója a középkori eredetű unitárius templom. 22658 Kiépített forrás. Szent László kútját keresve, Tordatúr közelében, a Koppánd felől Magyarpeterdre vezető út felett egy kiépített forrást láttam. 24432 Vaskereszt. A Tordai-hasadék bal oldalán, a Szind-tető szélén, egy 1939-ben emelt vaskereszt található. 24636 Hili-odú. A Hili-odú történetét Réthi Lajos írja le 1862-ben. 25387 Kis-Balika-barlang. A Balika-barlangok a Tordai-hasadékban, a menedékháztól számítva a negyedik hídnál helyezkednek el, egymással szemben, a bejáratuknál erődítésre épített védművekkel.

Természeti értékek - Kolozs megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Református templom Újtorda
Az újtordai templom építésének idejéről nagyon régi adatot őrzött meg Torda megye levéltára.
Ferences templom és kolostor 0.72 km-re. Ótordáról Újtordára a kolozsvári úton menet körülbelül félúton áll a szerény megjelenésű, nem túl nagy méretű ferences kolostor.
Piaci nagytemplom
A tordai katolikus templom az ótordai plébánia területén épült, a főtér északi részén.
Ótordai kastélytemplom
A tordai református templom 1332-ben plébániatemplom, ebben az évben papja, Péter a pápai tizedjegyzék szerint 20 kis dénárt, majd 8 pensa dénárt; 1333-ban 6 pensa dénárt, 1334-ben 40 pensa dénárt, 10 garast és 41 montan dénárt fizet, majd újra 40 garast, 1335-ben 46 garast.
Magyarós-patak 2.2 km-re
RH3346 Magyarós-patak Torda

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Hiába - Nagyon alaposan átvizsgáltunk minden mozgatható követ a boltív alatt, de sajnos a dobozt nem találtuk meg...
 • Kint - Nem kell bemenni a dobozhoz, mert kint van, ha szemben állunk a bejárattal, baloldalt van egy régi fal, abban van a boltív, és abban a doboz...
 • Csak a reménnyel maradtam - Miután az újtordai református templomnál sikertelenül próbáltam megközelíteni a rejteket, abban reménykedtem, hogy hátha itt nagyobb sikerrel járok...
 • Sobanya - Az unnepi szabadnapokat kihasznalva szerveztunk csaladi kirandulast Tordara, es megerte, mert valoban szep es impozans a tordai sobanya, most jartam eloszor...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.