Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Tordai sóbánya - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Geotrekker

Tordai sóbánya | Hol van ez a hely?

A tordai sóbánya a sóbányászat különleges épségben megmaradt tanúja, Torda egyik legnagyobb, maradandó élményt nyújtó turista látványossága. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: A Tordai Sóbánya bejárata Folyósó A sóbánya bejárata Sókitermelő faszerkezet Fények a mélyben Sóplafon Mozi Tordai sóbánya Csónakázó tó Sóbagoly Lift. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Tordai sóbánya fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Tordai sóbánya! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a Tordai sóbánya közelében?
Fülemüle-tó. Tócsa-tó. Tócsa-tó - Torda. (látnivaló és geodoboz)
Tarzán-tó. Unitárius templom Szind. 4.3 km-re. XV.
(érdekes hely geoládával) Kőcsorgó Koppánd. A közelben van a Vágottkő római kőfejtő. (itt geodobozt is lehet keresni)
Túri-hasadék nyugati oldal Tordatúr. (érdekes hely geoládával) Románul - in limba romana: Salina Turda

Természeti értékek - Kolozs megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Tordai sóbánya gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Hiába - Nagyon alaposan átvizsgáltunk minden mozgatható követ a boltív alatt, de sajnos a dobozt nem találtuk meg...
 • Kint - Nem kell bemenni a dobozhoz, mert kint van, ha szemben állunk a bejárattal, baloldalt van egy régi fal, abban van a boltív, és abban a doboz...
 • Csak a reménnyel maradtam - Miután az újtordai református templomnál sikertelenül próbáltam megközelíteni a rejteket, abban reménykedtem, hogy hátha itt nagyobb sikerrel járok...
 • Sobanya - Az unnepi szabadnapokat kihasznalva szerveztunk csaladi kirandulast Tordara, es megerte, mert valoban szep es impozans a tordai sobanya, most jartam eloszor...
 • Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Tordai sóbánya? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.


Turisztikai látnivalók a közelben


Református templom Újtorda
Az újtordai templom építésének idejéről nagyon régi adatot őrzött meg Torda megye levéltára.
Piaci nagytemplom
A tordai katolikus templom az ótordai plébánia területén épült, a főtér északi részén.
Ótordai kastélytemplom
A tordai református templom 1332-ben plébániatemplom, ebben az évben papja, Péter a pápai tizedjegyzék szerint 20 kis dénárt, majd 8 pensa dénárt; 1333-ban 6 pensa dénárt, 1334-ben 40 pensa dénárt, 10 garast és 41 montan dénárt fizet, majd újra 40 garast, 1335-ben 46 garast.
Magyarós-patak 2.2 km-re
RH3346 Magyarós-patak Torda

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Kolozs megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Felhasználóink eddig több mint 3.550 természeti értéket és történelmi-kulturális vonatkozású helyszínt mutattak be, a Kárpát-medencében.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.