Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Tordai sóbánya - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Tordai sóbánya

Tordai sóbánya | Hol van ez a hely?

A tordai sóbánya a sóbányászat különleges épségben megmaradt tanúja, Torda egyik legnagyobb, maradandó élményt nyújtó turista látványossága...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: A Tordai Sóbánya bejárata Folyósó A sóbánya bejárata Sókitermelő faszerkezet Fények a mélyben Sóplafon Mozi Tordai sóbánya Csónakázó tó Sóbagoly Lift. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Tordai sóbánya fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22741 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Tordai sóbánya! Érdemes regisztrálni!

Szállás

Szállás a közelben


Keress szállást Tordai sóbánya közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 0.05 km-re levő látnivalókkal: A tordai sóbánya - Torda (16 kép).
14714741861100
14714741881101
14714741911102
14714742121103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Tordai sóbánya közelében?
Fülemüle-tó. 2.5 km-re. Szabadstrand - A rejtek-fa körül néhány strandoló heverészett pokrócokon, és strand-ágyakon, egy hölgy húszlépésnyiről figyelt minket a napszemüvege mögül, miközben eljátszotta, hogy máshova néz. Tócsa-tó. Tócsa-tó - Torda. Torda és környéke 2 - Tovább sétáltunk a tavak környékén. (látnivaló és geodoboz)
Unitárius templom. Unitárius templom - Szind, Kolozs megye.
(érdekes hely geoládával) Kőcsorgó Kolozs megye. A közelben van a Vágottkő római kőfejtő. (itt geodobozt is lehet keresni)
(érdekes hely geoládával) Túri-hasadék vasalt ösvény Kolozs megye. szeptember 24.
Szent László kútja. Vizének gyógyító erőt tulajdonítottak. Te vagy az egyetlen kincskereső, aki gps nélkül keres - Legalábbis nem tudok másról.
Római katolikus templom. XIV-dik század elején készült Madonna-szobra Erdély legrégebbi Madonnája, melyet ma a gyulafehérvári székesegyház őriz.

Tordai sóbánya románul - in limba romana: Salina Turda

[ Fel ↑ ]

Természeti értékek - Kolozs megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Tordai sóbánya adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

 • Hiába - Nagyon alaposan átvizsgáltunk minden mozgatható követ a boltív alatt, de sajnos a dobozt nem találtuk meg...
 • Kint - Nem kell bemenni a dobozhoz, mert kint van, ha szemben állunk a bejárattal, baloldalt van egy régi fal, abban van a boltív, és abban a doboz...
 • Csak a reménnyel maradtam - Miután az újtordai református templomnál sikertelenül próbáltam megközelíteni a rejteket, abban reménykedtem, hogy hátha itt nagyobb sikerrel járok...
 • Sobanya - Az unnepi szabadnapokat kihasznalva szerveztunk csaladi kirandulast Tordara, es megerte, mert valoban szep es impozans a tordai sobanya, most jartam eloszor...
 • Segítő információ - Cseles a segítő szöveg, de mégis egész pontos...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Tordai sóbánya? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Református templom Újtorda
Református templom Újtorda
Az újtordai templom építésének idejéről nagyon régi adatot őrzött meg Torda megye levéltára.
Piaci nagytemplom
Piaci nagytemplom
A tordai katolikus templom az ótordai plébánia területén épült, a főtér északi részén.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kolozs megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3600 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.