Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Kőcsorgó - Koppánd - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Kőcsorgó - Koppánd turisztikai látnivalói

A Kőcsorgó pataka, amelynek vizét a rómaiak vízvezetékkel terelték el, ma piciny szurdokon áthaladva egyesül a Rákos-patakkal. A közelben van a Vágottkő római kőfejtő...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Néhány kép a Kőcsorgó - Koppánd képtárból:

Kiépített Kőcsorgó 1
Kiépített Kőcsorgó 1
Kiépített Kőcsorgó 2
Kiépített Kőcsorgó 2
8116
8116
8117
8117
8118
8118

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Kőcsorgó Koppánd fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22623 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Koppánd és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Kőcsorgó!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Szind, 1,44 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: A római vizvezetékek Tordán A római alkotások sorozatában még ki kell emelnem azon vizvezetékeket, melyek a római castrumot és magát a telepet is jó ivóvizzel látták el. A Koppánd feletti hegyoldalban van egy köridomú sziklakaraj, a sziklák aljából a Kőcsorgó nevű forrás szökell ki, karvastagságban lövellvén ki a jéghideg vizet.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Kőcsorgó Koppánd közelében?
- Régészeti lelőhely - Koppánd 1,1 km-re. Rókalik - Láttunk egy szép rókát, de sajnos olyan gyors volt, nem sikerült utolérjük :) A rejtek és a doboz is egy kis mászás után meglett.
- Unitárius templom - Szind 1,4 km-re. Temploma XIII-dik századbeli, román stílusú - félköríves diadalíve megmaradt az átalakítások és újítások után is, akárcsak a díszes ablakrózsa a félköríves apszison és egy köríves ablak.
- Szent László kútja - Magyarpeterd 2 km-re. Vizének gyógyító erőt tulajdonítottak. Te vagy az egyetlen kincskereső, aki gps nélkül keres - Legalábbis nem tudok másról. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Túri-hasadék nyugati oldal - Tordatúr 2,2 km-re. Fentről szebb - Tordatúrról indultam, és mivel a doboz a nyugati oldalon van, ezért az én választásom is erre az oldalra esett.
- Kiépített forrás Magyarpeterd Kolozs megye 2,2 km-re. Szent László kútját keresve, Tordatúr közelében, a Koppánd felől Magyarpeterdre vezető út felett egy kiépített forrást láttam. Nem hinném, hogy tévedtem - Nem tudom, hogy a tévedés címszóval a panzióra, vagy rám utalsz. (különleges hely geodobozzal)
- Szindi tó 2,5 km-re.
- Túri-hasadék vasalt ösvény - Tordatúr 2,5 km-re. A múltban többször is építettek a patak fölé hídakat és pallókat, de ezek nem bizonyultak tartósnak. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Római katolikus templom - Tordatúr 2,9 km-re. A tordatúri Szent Kereszt felmagasztalása-római katolikus templom 1841-42-ben épült.
- Vaskereszt Szind-tető Tordai-hasadék 3,9 km-re. Rajta két vastábla, melyen a keresztet felállító személyek neve olvasható, illetve a következő felirat román nyelven: Azoknak, akik értik a hegyet. Címkézett fotó - A Kis Balika barlangnál nem volt lehetőségem keresni a dobozt, de nem gondoltam, hogy itt sem lesz. (turisztikai hely geoládával)
- Hili-odú Via ferrata Tordai-hasadék 3,9 km-re. A Hili-odú történetét Réthi Lajos írja le 1862-ben.
- Kis-Balika-barlang Tordai-hasadék 4 km-re. A Balika-barlangok a Tordai-hasadékban, a menedékháztól számítva a negyedik hídnál helyezkednek el, egymással szemben, a bejáratuknál erődítésre épített védművekkel. Tömeg - A rejtekhelyet megtaláltam, de nem volt lehetőségem keresni a rejteket és a dobozt, mert a barlang bejárata mellett nagy tömeg volt.
- Magyarpeterd 4,5 km-re. A reformáció során a katolikus lakosság az unitárius vallásnál állapodik meg. Laura panzió - Mivel itt volt foglalva a szállás, normális, hogy megtaláltam a falut.
- Református templom Újtorda 4,8 km-re. Az újtordai templom építésének idejéről nagyon régi adatot őrzött meg Torda megye levéltára. Torda és környéke 3 - Szerencsére nem volt sok járókelő, rendesen bekönyököltünk az odúba, de sajnos műanyag poharakon kívül semmit nem találtunk benne.
- Tordai sóbánya 5 km-re. A tordai sóbánya a sóbányászat különleges épségben megmaradt tanúja, Torda egyik legnagyobb, maradandó élményt nyújtó turista látványossága. Hiába - Nagyon alaposan átvizsgáltunk minden mozgatható követ a boltív alatt, de sajnos a dobozt nem találtuk meg.
- Ferences templom és kolostor Torda 5,5 km-re. Az együttes lényegében két épületből, a templomból és a szentélyhez derékszögben csatlakozó kolostori lakóépületből áll.
- Unitárius templom Mészkő 5,7 km-re. Mészkő látnivalója a középkori eredetű unitárius templom.
- Piaci nagytemplom Torda 5,9 km-re. Ennek kőbe vésett tanúi is vannak: egy külső támpilléren 1458-as, egy másikon 1478-as, egy harmadikon 1504-es dátum. Nagyon nehéz terep - Többször is átutaztam már a városon, kocsival áthajtva a főutcán, és a sok felújított épületet látva mindig az volt az érzésem, hogy Torda egy szép, rendezett, gondozott város.
- Ótordai kastélytemplom Torda 6,1 km-re. A mai templom XV-dik századi és a gótikus kar alkotása; a XI-XIV-dik században itt más templom állott. Ahol az asszony az úr - Miután a nap első felében megmásztam a Tordai hasadék vasalt mászóútját, majd geodobozokat rejtettem a tordai sós tavaknál, eljött az ideje, hogy megkeressek néhány geodobozt is.
- Régi Aranyos-fahíd Torda 6,1 km-re. A tordai Aranyos-híd Torda város szélén, a Kolozsvár-Brassó úton állott.
- Csukás vizesés Mészkő 6,6 km-re. Ha autóval vagy biciklivel vágunk neki az útnak akkor legjobb ha Tordáról, Szentmihályon keresztül Mészkő fele megyünk. Egy nagyon forró napon - Egy szólóban megrendezett biciklitúra alkalmával jutottam el a Csukás vizeséshez.
- Magyarós-patak Torda 7,1 km-re.
- Csíky-tó Torda 7,4 km-re.
- Tordai Sósfürdő 7,5 km-re.
- Szent Emilia római katolikus templom Sinfalva 7,5 km-re.
- Fülemüle-tó Torda 7,5 km-re. Szabadstrand - A rejtek-fa körül néhány strandoló heverészett pokrócokon, és strand-ágyakon, egy hölgy húszlépésnyiről figyelt minket a napszemüvege mögül, miközben eljátszotta, hogy máshova néz.
- Tócsa-tó Torda 7,6 km-re. Tócsa-tó - Torda. Torda és környéke 2 - Tovább sétáltunk a tavak környékén.
- Tarzán-tó Torda 7,7 km-re. Torda és környéke 1 - A viz hívogatott ugyan, de nem voltunk fürdéshez készülve.
- Tordai állatkert 7,7 km-re.
- Református templom Aranyospolyán 9,7 km-re. Tornya alatti bejáratának kapuja gótikus kori alkotás, csúcsíves, hasonlóképpen a torony lóhereívvel záródó ablakai is.
- Berkesi-szoros Torockói-hegység 10 km-re. A Berkesi-szoros körülbelül 5 km távolságra található a Tordai-hasadéktól, dél-nyugat irányba. Torockó fele - Útban Torockó fele megálltunk, és megnéztük, bejártuk  ezt a szép kis szorost.
- Kisvasút alagút Borrév 12 km-re. A Tordát Topánfalvával összekötő vasút már sok éve nem működik, és sajnos a síneket is részben ellopták, pedig használhatták volna turisták vonatoztatására, a mócok zárt világának bemutatására. Újraindul, vagy nem - A https://www.
- Octavian Felecan kripta Magyarszilvás 12,2 km-re. 1936-ban temették ide Octavian Felecan doktort, azonban ki tudja miért, a kripta jelenleg üresen áll.
- Járaszurdoki barlang 12,3 km-re. Előtte, mindkét oldalon, 1-2 autónak való parkoló is található.
- Veres kastély Magyarszilvás 12,4 km-re. XVIII-XIX századból származó épület.
- Szilvás-patak völgye Magyarszilvás 12,7 km-re.
- Horgásztavak Csürülye 12,9 km-re. Csürülye községközponttól, illetve az autópályától délre, Alsófüle és Sütmeg között, egy több horgásztóból álló tórendszer található. Találgatás - "Egy odvas fa és egy korhadt facsutak, két teljesen különböző dolog.
- Levendula kert Harasztos 15,6 km-re. Az aranyosszéki Harasztoson, a Király család 50 ár területen termeszti a levendulát, ezt a közkedvelt gyógy- és dísznövényt.
- MIG 21 Aranyosgyéres 16,2 km-re. Az utóbbi húsz évben hat pilóta veszítette életét a 71-dik ezred állományából, rájuk emlékeztet a Kolozsvárra vezető autópálya végpontjánál felállított MiG-21-es. Repülő - Nem volt nehéz beazonosítani a rejteket, az eső miatt senki sem volt a környéken.
- Feleki gömbkövek 16,3 km-re. A Kolozsvárról déli irányba kiránduló természetjárók gyakran találnak kisebb-nagyobb gömbalakú köveket, melyeket a tudományos irodalom feleki konkrécióknak nevez. Új doboz új helyen - Ma erre jártam és elrejtettem egy BabBerci féle dobozt a régi rejtek közelében.
- Majláth-kút Bükk-erdő 16,6 km-re. A Majláth-kút Kolozsvártól délre, a Mikes-házaktól északra, a monostori Bükk-erdőben található. Pedig megvan - Előbb megkerestem a mi dobozunkat, majd a másikat is.
- Levendulafarm és sósfürdő Kolozs 17,3 km-re. Minden évben levendulafesztivált szerveznek, ami egy háromnapos hétvégi időszakot jelent, 2023-ban július 8-9 között tartanak Levendula napokat.
- Mezőségi bánya Torockói-hegység 17,6 km-re. Torockó településről észak felé indulva, számos helyen találkozunk felhagyott vasbányák és vashámorok nyomaival.
- EKE-forrás Kolozsvár 18 km-re.  Több irányból lehet megközelíteni. Olcsó fáradtság, friss lustaság, és tengerentúli vánszorgás - Mennyiért veszed a fáradtságot? Csak azért kérdem, mert nekem volna eladó.
- Székelykő Észak Torockói-hegység 18,1 km-re. Hogy fent is megmozgassuk a tagjainkat, csekély erőfeszítéssel érdemes elballagni a gerincen dél felé. Tüskék védelmében - Kihasználva az új autópálya szakaszt, 30 perccel hamarébb érkeztünk meg a Székelykő alá.
- Vízimalom Torockó 19 km-re. Ha szeretnénk ellátogatni a vízimalomhoz, a 48-as házszámot keressük, Both Miklós asztalosmester portáját. Forog, nem forog - Sötétben keresgéltünk.
- Kis Szent Teréz kápolna Torockó 19 km-re. A torockói Kis Szent Terézről elnevezett gyerekotthonban, ahol a Csaba testvér gyerekei laknak, kialakítottak egy kis kápolnát, amit mindenki látogathat, anélkül, hogy a ház lakóit zavarná. Olvasás lecke - A padon az itt lakó gyerekeka vakáció dacára nagy szorgalommal  az olvasást gyakorolták a nevelőnénivel.
- Székelykő Dél 19,5 km-re. Az ötlet, hogy hagyományos ládákat is helyezzünk el, onnan jött, hogy aSzékelykő-látogatók, miután feltornászták magukat a kék keresztjelzésen a Nagy-árokban (innivalót az egész útra érdemes vinni),megtalálják a turistaútjelző táblát. Torockói túra második találata - Az északi doboz megtalálása után a déli fele folytattuk utunkat a csúcson keresztül.
- Alverna ferences kegyhely Kolozsvár 19,5 km-re. Az Alverna Szent Ferenc-rendi épületegyüttes Kolozsvár délkeleti szélén, a Békás nevű helyen, a Bükk utca elején található.
- Kőlyuk Torockói-hegység 19,8 km-re. Székelykő ablakai - Már a vártól kiszemeltük a két, szemnek látszó hatalmas üreget.
- Csodaszarvas fa Kolozsvári Bükk 19,8 km-re. Az Erdélyi Gyopár folyóiratból származik minden információ a famatuzsálemről. Mégsem legenda - Mégsem legenda a csodaszarvas, Kommandón meg is mutatta magát.
- Járabányai mosógép 20,3 km-re. Járabányát nyugat felé elhagyva a DJ107R jelzésű úton, az utolső házaktól körülbelül 300 m-re, van egy nagyon energiatakarékos mosógép.
- Elveszett világ Botanikus kert Kolozsvár 20,9 km-re. Egy üde erdő hangulatát hozza, csirepelő madarakkal, csörgedező patakkal, és ugráló mókusokkal. Domszi lakásán - Domszival megbeszéltünk egy találkozót a Botanikus kertben.
- Agrobotanikus kert Kolozsvár 21,3 km-re. Közel 7 hektárnyi területen 1800 növényfajta található itt.
- Ordas-kő 21,4 km-re. Az Ordas-kő Torockó vidékének, Erdély e rendkívül népszerű és sokak által látogatott szegletének egy olyan hegye, mely büszkén magasló hófehér szikláival, füves rétekkel tarkított változatos növényzetű vegyes erdeivel csodálatos látványt nyújt. Nyári tábor - Az EKE (Erdélyi Kárpát Egyesület) táborból tett Vidalykő-Ordaskő túrán találtam meg ezt a geodobozt.
- Szabók bástyája Kolozsvár 21,4 km-re. Az építmény első írásos említése Mátyás király idejéből, 1475-ből származik. Bástya - Látom, hogy Novák apó szobor talpazatáról lekerült, hogy a magyarok ölték meg.
- Betula Pendula Kolozsvár 21,4 km-re. A középkori Kolozsvár egykor körülbelül négy kilométeres várfallal volt körülvéve, bástyáinak (tornyainak) száma pedig meghaladta a 20-at, és mindegyiket más céh védelmezte. Van doboz? - Kerestük, de hiába.
- Gilovics haz 21,5 km-re. A Gilovics-ház 2001 áprilisában leégett, azután tégláit széthordták, ma csak romjai látszanak.
- Egykori Biazini-szálloda Kolozsvár 21,5 km-re. Egykori Biazini-szálloda, ma lakóház - Petőfi (Avram Iancu) 20.
- Panoráma-kő 21,5 km-re. A Thoroczkay vártól a kék kereszt, majd a piros sáv jelzésen másztunk ki az Ordaskő alá.
- Katolikus líceum nyomdája Kolozsvár 21,5 km-re. Katolikus líceum nyomdája és középkori városfalrész a telek határán - Petőfi (Avram Iancu) utca 15.
- Aleman-ház Kolozsvár 21,5 km-re. Aleman-ház - Petőfi (Avram Iancu) 18.
- Állami Levéltár Kolozsvár 21,5 km-re. Farkas utca 10.
- Református Kollégium Kolozsvár 21,5 km-re. Református Kollégium - Farkas utca 14.
- Farkas utcai református templom Kolozsvár 21,5 km-re. A ferences testvérek építették késő-gótikus stílusban, Mátyás király rendeletére és anyagi támogatásával. Szent György és a sárkány - Na, ez jó nagy templom.
- Sárkányölő Szent György szobra Kolozsvár 21,5 km-re. Sárkányölő Szent György szobra a Farkas utcai református templom előtt áll.
- Szent György laktanya Kolozsvár 21,5 km-re. Szent György laktanya (kaszárnya) - Hunyadi (Stefan cel Mare)-tér 3.
- Szabó Károly háza Kolozsvár 21,5 km-re. Szabó Károly háza - Petőfi (Avram Iancu) utca 12.
- Emil Racovita Líceum Kolozsvár 21,5 km-re. Emil Racovita Líceum, volt Polgári Leányiskola - Farkas utca 9-11.
- Karacsay-házak Kolozsvár 21,5 km-re. Karacsay-házak, és középkori városfal-részlet a telek határán.
- Egykori vármegyeház Kolozsvár 21,5 km-re. Farkas (Mihail Kogalniceanu) utca 6.
- Teleki-palota Kolozsvár 21,6 km-re. Teleki-palota - Farkas utca 7.
- Pataki-Tollas-ház Kolozsvár 21,6 km-re. Pataki-Tollas-ház - Farkas utca 5.
- Báthory István elméleti líceum Kolozsvár 21,6 km-re. Báthory István elméleti líceum, volt Piarista líceum - Egyetem utca 7-9.
- Akadémiai Kollégium Kolozsvár 21,6 km-re. Színház utca 1 szám, Király utca 4.
- Babes-Bolyai Egyetem Kolozsvár 21,6 km-re. Farkas (Mihail Kogalniceanu) utca 1. Csinos láda, csinos lányok nélkül? - Ezt nem hiszem el :-) Egy csinos ládát megtalálni csak úgy.
- Erdélyi Iskola szoborcsoport Kolozsvár 21,6 km-re. Erdélyi Iskola szoborcsoport a Farkas utcában, a Babes-Bolyai Tudományegyetem főépülete előtt található.
- Báthory-Apor Szeminárium Kolozsvár 21,6 km-re. Az Egyetem utcában lévő Báthory-Apor Szeminárium épületét Apor István alapítványából építették a jezsuiták 1728-31 között.
- Piarista rendház kolostora Kolozsvár 21,6 km-re. Piarista rendház kolostora és Convictus nobilium (nemesi bentlakás).
- Bogdánffy-ház Kolozsvár 21,6 km-re. Bogdánffy-ház - Petőfi (Avram Iancu) utca 1.
- Szigeti-ház Kolozsvár 21,6 km-re. A Király utca 24 szám alatt található a Szigeti-ház, amely egy XVIII-dik században épült kolozsvári barokk műemlék ház.
- Bolyai János mellszobra Kolozsvár 21,6 km-re. Bolyai János mellszobra a Babes-Bolyai Tudományegyetem belső udvarán áll - Vetró Artúr alkotása, 1979.
- Teleki-Béldi-palota Kolozsvár 21,6 km-re. Teleki-Béldi-palota - Király utca 22 szám, Kolozsvár.
- Bethlen-Bánffy-ház Kolozsvár 21,6 km-re. Kolozsvár belvárosában, a Király utca 16 szám alatt álló, barokk műemlék lakóház.
- Incseli Szőts Sámuel-ház Kolozsvár 21,6 km-re. Kolozsváron, a Király utca 18 szám alatt áll az 1795-ben épített, barokk műemlék Incseli Szőts Sámuel-ház.
- Toldalagi-Korda-palota Kolozsvár 21,6 km-re. Király utca 14.
- Barokk polgárház Kolozsvár 21,6 km-re. Barokk polgárház - Király utca 8.
- Szarvadi-ház Kolozsvár 21,6 km-re. Szarvadi-ház - Király utca 10.
- Barokk Makoldy-ház Kolozsvár 21,6 km-re. Barokk (Makoldy)-ház - Király utca 6.
- Egykori piarista templom Kolozsvár 21,6 km-re. Egyetem utca 5.
- Aranyműves vagy Újhelyi-ház Kolozsvár 21,7 km-re. Aranyműves vagy Újhelyi-ház - Ion C Bratianu (volt Király) utca 27.
- Gombos-ház és nyomda Kolozsvár 21,7 km-re. Gombos-ház és nyomda - Hermann Oberth utca 1.
- Wertheimer-ház Kolozsvár 21,7 km-re. Wertheimer-ház - Deák Ferenc utca 38.

Természeti értékek - Kolozs megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Kőcsorgó adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában - Koppánd térkép
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni Koppánd környékére? Tetszett a Kőcsorgó? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Rejtett látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kolozs megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3727 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.