Földpiramisok - Sona - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Földpiramisok - Sona fotó

Földpiramisok - Sona

Földpiramisok - Sona. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: Csoportkép Keleti rész Középső rész Nyugati rész Áprilisi zöld Az egyik csúcson Elnyúló forma Taréj Piramisok. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Földpiramisok Sona fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Sona és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Földpiramisok! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak Sona közelében?
35922 1244. 1235-ben plébániatemploma van, ebben az évben plébánosa Konrád, aki ellen és több erdélyi pap ellen panaszt emel Raynald erdélyi püspök.
40619 Királyhalma. 12.9 km-re. 1396-ban tűnik fel az oklevelekben, templomról nincs adat, de a XV-dik századig katolikus lakói voltak.
41341 Erődített evangélikus templom. 43213 Református templom. Ez korai templom létezését feltételezi.
46554 Evangélikus templom Lemnek. A XIII-dik században már itt vannak a szász telepesek, akik templom nélkül nem maradhattak.
46572 Kincsek völgye Páró. A Kincsek pataka a Capul Homoraciului és az Osoiul Mare nevű dombok között ered, északnyugat felé folyik, és Páró község előtt felveszi a Muncsel (Muncelul, Lecioru peste totu) nevet.
46843 Egykori gyógyfürdő. Alsóvenice egykori gyógyfürdője a falutól 3 km-re keletre található, a Dosul Magurei nevű domb északnyugati lábánál.
50001 Lutheránus templom. Mivel XIII-dik századi szász telepítés, román stílusú temploma is a XIII-dik században épül, erődített templom volt kettős várfallal.
50331 Erődített evangélikus templom Nádpatak. A román kori templomok közé tartozik.
57258 Templomerőd. Négyzetes alapú szentélyét kereszthálós boltozat fedte, a hajót pedig sík mennyezet. (itt geodobozt is lehet keresni)
58869 Sziklakapu. Felsőkomána falutól kelet felé, valamivel több mint 2 km távolságra, a talajút két méretes sziklatömb között vezet át, ezt a helyet nevezik a Tatárok sziklakapujának.
61177 Faragott kő bazaltfal Felsőkomána Brassó megye. (turisztikai hely geoládával) 62700 Kőember. A Kőember-szikla a Komána-völgy északi oldalában található, rögtön az erdei út felett.
63127 Brukenthal-kastély Alsószombatfalva. 66254. 66257 Erődített evangélikus templom. 21.1 km-re. Ennélfogva a templomépítés is legkésőbb a XIII.
66854 Latin iskola. 21.3 km-re. 67325 Volt városháza. Volt városháza, XVIII-dik századi középület - Nagysink.
69278 Erődtemplom Szászfehéregyháza. Látványos, középkori hangulatú erődtemplomának fehér falai és faerkélyes tornyai vannak. (itt geodobozt is lehet keresni)
72182 5067. 72622 Kőhalom vára. 23.1 km-re. (turisztikai hely geoládával) 72889 Sziklafal Kőhalom mellett. Kőhalom várától északnyugatra, 1 km távolságra, a Sövénység-patak földrajzi bal partján, a DN13-as nemzeti úttól alig száz méterre, egy látványos sziklafalat találunk.
73140 Haller-udvarház. A Haller-udvarház Olthévíz központi részében, egy festői és szépen karbantartott, évszázados tölgyfákkal teli parkban található.
73184 Katolikus templom. A katolikus vallás szervezkedésére 1752-ben történik kísérlet, amikor Gábor Mihály, egy Kőhalmon letelepedett obsitos katona lakást ajánl fel a ferenceseknek.
73583 Tigáj-vízesés. A Tigáj-vízeséshez Felsőkomána faluból kelet felé indulva érhetünk el, a Komána völgyében a patak melletti erdőutat követve.
73614 Bazalt mikro-kanyon Olthévíz. Az olthévízi bazalt mikro-kanyon védett terület a Persány-hegység középső csoportjában, az olthévízi patak völgyében található.
73925 Evangélikus templom. Mai temploma a XIV-dik században épülhetett, 1488-as felirata javítására vonatkozik.
74446 Régi Móric-fahíd. 74719 Régi Olt-fahíd Hévíz. Nem maradt meg fénykép vagy rajz róla.
80048 Erődített evangélikus templom Gerdály. 1332-ben temploma van - középkori temploma volt, mert 1520-ban a szebeni tartománytól segélyt kap a templom és torony erődítésére.
80554 Erődített evangélikus templom Kisprázsmár. 1332-ben már plébániatemploma van - a templom legalább egy évszázaddal korábbi, mivel eredeti formája szerint román stílusú, tornyos, háromhajós bazilika.
80670 Evangélikus erődtemplom Sövénység. 82255 Egykori fürdő és iszapforrások. A homoródi iszapvulkánok (helyesen iszapforrások) Homoród (Hameruden) település, a Geréd (Griedenreeg), és a Szenes-tető (Kohlenreeg) között találhatók.
82306 Lutheránus erődtemplom Homoród Brassó megye. Homoród központjában található egy nagyon szép román kori, 1270-ben épült evangélikus erődtemplom.
82585. 82610 Homoród-folyó forrása. A Homoród-folyó úgynevezett forrása, pontosabban kezdete, a Kis-Homoród és a Nagy-Homoród összefolyásánál található, Homoród községben.
83050 Fehér kút. 84133 Egykori malom és villanytelep. 26.8 km-re. Az egykori homoródi malom és villanytelep, a két Homoród összefolyásától 500 m-re északkeletre található, az ortodox temető alatt, a Mirkvásárról érkező 132 jelzésű út északi oldalán.
84133 Mese. 89085 1125. Ez egybeesik a szász telepítés korával, mely a XII.
89955 Thomas Quibb-ház. Thomas Quibb-ház, egykori polgármesteri hivatal - Morgonda.
91170 Erődített evangélikus templom. 1332-ben plébániatemploma van - mivel az első szász települések közé számítják, már az előző században kellett lennie templomnak.

Románul - in limba romana: Piramidele de la Sona

Természeti értékek - Brassó megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Evangélikus templom 5.02 km-re. Szász telepítés, 1488-ban a török támadás elnépteleníti, ekkor 1488-ban magyar családnevek szerepelnek.
Régi Olt-fahíd
Régi Olt-fahíd - A fogarasi Olt-híd Fogaras város szélén, a Fogaras-Segesvár úton áll, vámoshíd szerepét töltötte be.
Fogarasi vár
Fogarasi vár - Fogaras városában jó állapotban maradt meg az impozáns várerőd.
Templomerőd
Templomerőd - Szásztyukos község az Oltmelléki hegysorhoz tartozó Hortobágy-hegység területén, a Tyukos-patak mellett fekszik.
Erődített evangélikus templom 9.04 km-re. Mivel már Imre király idejében a kiváltságokban részesülő falvak között szerepel, bizonyos, hogy a XI–XII-dik század fordulóján templom is épül.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Brassó megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Sona térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Földpiramisok gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni Sona környékére? Tetszett a Földpiramisok? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.