Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Mohos tőzegláp

Mohos tőzegláp


A Szent Anna-tó vizét magába foglaló kráter gerincének túloldalán 1050 m magasságban találjuk a Mohos-tőzeglápot. Területe 80 hektár. Nevét a lápot kitöltő tőzegmoháról kapta. A belőle keletkező tőzeg vastagsága elérheti a 10 métert.

A valamikori összefüggő vizfelületet benőtte a növényzet, legutóbb csak 15 tiszta vizfelületet tartottak számon. A lápot a szélén már lucfenyők növik be, ahogy befele haladunk egyre ritkább, és alacsonyabb erdei fenyő az uralkodó fa.

Növényritkaságai közül megemlítjük a tőzegáfonyát, fekete...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Mohos tőzegláp rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Tarzan faja
Nagy Csomad
Szent Anna kapolna
Oreg bukkfa - Mohos

Hozzászólások
Pixel
Rejtés nélkül...
Télen...
Elüldözve...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc